İçkili işyerlerine görüş vermesi

Kontder Kullanıcısı -

1- Ruhsatlı içkili yerin mirasçıları dışında, kişilere devri halinde tekrar emniyet görüşü ve diğer kurum görüşleri istenir mi? 2-İçkili yerler krokisi içinde olan bir yerde içkili mekan açmak için emniyet görüşü olumsuz gelirse belediye bu görüşe rağmen işyeri açma ve çalışma ruhsatı verebilir mi, hukuki durumu nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.09.2009

İmar para cezası

Kontder Kullanıcısı -

3194 sayılı İmar Kanununun ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapılan kaçak yapılara 42. madde kapsamında idari para cezaları verilmekte idi. Anayasa Mahkemesinin ilgili maddeyi iptal etmesi sonucu; il encümeni hangi kanunun hangi maddesi çerçevesinde ceza vermesi gerekmektedir? Veya kaçak yapılar için ne şekilde idari para cezası uygulanmalıdır.

  • Soru Cevaplandı
  • 25.09.2009

Memur personelin işçi personel gibi çalıştırılması

Kontder Kullanıcısı -

Devlet memuruna görevlendirme yazısı verilerek işçi gibi çalıştırıla bilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 23.09.2009

Tekniker kadrosuna atanma

Kontder Kullanıcısı -

5620 sayılı Kanun kapsamında geçici işçi olarak çalışmaktayım fakat belediyemizde 1 adet boş tekniker kadrosu var, benim bu kadroya 5393 sayılı Kanun kapsamında 657 sayılı Kanun 4/b’li sözleşmeli tekniker olarak atanmam meclis kararı ile mümkün müdür? Ya da bu kadroya atanma şartları nasıl olacak. 4 arkadaşım 5620 sayılı Kanun ile sözleşmeli olarak 657 sayılı Kanun 4/b’li, şu anda mevcut çalışıyor fakat ben 2006 yılı 180 günü dolmadığı için geçici işçi olarak kaldım. Öğrenmek istediğim meclis kararı ile belediye başkanı boş olan bu tekniker kadrosuna 657 sayılı Kanun 4/b’li olarak atama yapabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 18.09.2009

Uzman çavuşun memurluğa başlaması halinde derece ve kademesi

Kontder Kullanıcısı -

1- Ben 05.11.2002 tarihinde uzman çavuş olarak 11/1 derece kademede lise mezunu olarak göreve başladım. 21.05.2007 tarihinde 8/2 derece kademede iken ayrıldım. Bu esnada 2 yıllık yüksek okulu bitirdim. Yeniden açıktan atama usulü ile il özel idaresinde memur olarak göreve başladım. Göreve başlarken beni yeni bir 2 yıllık yüksel okul mezununun işe başladığı derece kademe olan 10/2 den başlattılar. Daha sonra bu düzeltildi ve 8/2 ye tekrar düştüm. Esas sorum benim emsallerimle aynı derece kademede buluşmam için ne kadar süre 8/2'sinde beklemem gerekiyor? (Muvazzaf askerliğimde saydırıldı) 2- Ayrıca ben uzman çavuş olarak çalıştığım 5 yıllık sürenin karşılığı olan 1,5 yıllık yıpranma payımı alabilmem için ne yapmam gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 18.09.2009

İhale ilan giderlerinin karşılanacağı bütçe tertibi

Kontder Kullanıcısı -

Merkezi idareden aktarılan ödenekler ile yapılan ihalelerin ilan bedellerinin ödenmesinde sıkıntı yaşıyoruz. Analitik bütçeye göre 06 sermeye giderlerinden, ilan giderinin ödenmesi mümkün değildir. Gönderilen ödeneğin haricinde ilan gideri yapılması ise bütçe ödeneklerini etkilemektedir. Nasıl bir çözüm yolu bulmamız gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.09.2009

Zam ve Tazminatlar

Kontder Kullanıcısı -

Biga Belediyesinde mali hizmetler müdürü olarak görev yapmaktayım. Aşağıdaki sorularıma cevap verirseniz sevinirim. 1- Yan ödeme ve özel hizmet tazminatlarına Valilik onayı ile yürürlükte mi? Yoksa tasdik edilmesi yürürlükten kalktı mı? 2- 1 inci derece mali hizmetler müdürü kadrosunun özel hizmet tazminatı oranı % kaç olmalı?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.09.2009

ÇTV indirimi

Kontder Kullanıcısı -

Beldemizin nüfusu 2.600'dür. Belediyemizce su tahsilatı yapılmaktadır. ÇTV tahsilatlarında işyerlerine 35 Seri Nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği gereği %50 indirim uygulamaktayız. Meskenlerden su ücreti ile tahsil ettiğimiz ÇTV'de indirim uygulanacak mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 16.09.2009

Birliklerde görevli personelin sorumluluğu ve mali hakları

Kontder Kullanıcısı -

1- Aslantaş Sulama Birliğine 2009 Temmuz ayı içerisinde ek görev ile görevlendirildim. Geçmiş yıllar muhasebe kayıtlarını KBS girişi yapacak olmam nedeni ile 2006 yılından itibaren girdim. Eski kayıtların düzensiz olması, bazı evrakların adli makamlarda olması ve tahakkuk esaslı bütçe ve muhasebe standartlarına uygun olmaması nedeni ile net bir mizan sonucu alınamamasına rağmen girişleri cezai yaptırım uygulanmaması amacı ile girdim. Girişler yapılırken yüklü miktarda kişi borcu çıkarken bazı dönemlerde ödenek üstü harcamalar olduğunu gördüm. Geçmiş dönem başkanlık yapan kişi ve sayman şu anda cezaevinde ve tutuklu olarak yargılanmakta. İçişleri Bakanlığından müfettiş inceleme yaparak gerekli raporu tutmuştur. Ancak benim bu kayıtlar üzerinde sorumluluğumun kalmaması için nasıl bir yol izlemeliyim. Rapor tutarak başkanlığa göndersem ve gerekli işlemlerin yapılması yönünde sorumluluğu yönetime devretsem olur mu? Kişilerin yargılanıyor olması ve cezaevinde olması biraz konuyu zorlaştırıyor. Dışarıda olsa bir tebliğ ile duyurma şansımız vardı. 2- İkinci sorum da mali haklarım hakkında. Ben ek görev ile çalıştığım bu yerde ne gibi mali haklardan yararlanabilirim? Ek görev ücretinin yanında ikramiye alma veya iş sözleşmesinin bitiminde tazminat alma şansım var mı? Genelde tam zamanlı çalışamadığım için düşük bir ücret talep ettim.

  • Soru Cevaplandı
  • 15.09.2009

Görevde Yükselme

Kontder Kullanıcısı -

11.08.1989 tarihinde işçi olarak işe girdim.1990 senesinde memur sınavını kazanarak aynı kurumda daktilograf kadrosunda memur olarak çalışmaktayım. Norm Kadro İlkelerine göre unvanım bilgisayar işletmeni olarak değişti. 2007 yılında A.Ü. İşletme Fakültesi işletme bölümünü bitirerek intibakım emsallerime göre yapılmıştır. Şu an müktesebim 1/4 olup kadro derecem 3. tür. İnsan kaynakları ile yaptığım yazışmada bana bulunduğum kadro derecesinden bir üst dereceye yükselemeyeceğim ve unvan değişikliği için de görevde yükselme sınavına girmem gerektiği belirtilmiştir. a) Eğitim düzeyim 1.dereceye yükselmeye engel midir? b) Emeklilikte ek gösterge ve tazminatım şu an bulunduğum kadro derecesi 3 ten mi yoksa hak etmiş olduğum 1/4 mi hesaplanacaktır.

  • Soru Cevaplandı
  • 14.09.2009

Sözleşmeli personelin iş sonu tazminat hakkı

Kontder Kullanıcısı -

2005 yılı Şubat ayında belediyeye geçici işçi olarak girdim. 2007 yılında çıkan 5620 sayılı Yasa ile sözleşmeli personel olarak çalışmaktayım. Halen görevimi de sürdürmekteyim. Belediyedeki sürem beş yıla yanaşmaktadır. Başkan sözleşmemi yenilemediği takdirde veya sözleşmemi gerekçe göstererek fesh ettiği takdirde beş yıllık sürenin tazminat hakkına sahip miyim? İş sonu tazminat hakkımı kanunen vermek zorunda değil mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.09.2009

İşyerinin kapatılması ve buna ilişkin süre

Kontder Kullanıcısı -

İşyeri denetlenerek ruhsatsızlıktan işlem yapılmış ve işyeri hakkında encümen kararı alınarak kapanması için 5 gün süre verilmiş olup, işyeri sahibi 5 gün sonunda ruhsatını almış bulunmaktadır. İşbu nedenle encümen kararı tarafımızdan uygulanmamıştır. Ancak, ruhsat birimi ruhsat verdikten 1 ay içerisinde işyerini denetlediğinde ruhsata aykırılık ve eksiklik tespit ederek ruhsatı iptal etmiş kapanması için bize yazı yazmışlardır. Ruhsat aldığı için encümen kararı kadük mü olmuştur yoksa uygulanmalımıdır? Şayet kadük olduysa nasıl bir uygulama yapılmalıdır? (Bir işyeri denetlenirken ruhsat alması için 15 gün süre verilir. Süre sonunda ruhsat almadığından tutanak tutularak encümene sunulur. Karar çıkıp işlem için bize gönderildiğinde işyeri sahibine 5 gün süre verilerek karar tebliğ edilir. İşyeri sahibi ruhsat işlemleri için müracaat ederek 30 günlük ek süre ister ve genelde verilir. 30 gün sonunda ruhsat almayan işyeri mühürlenir.) Bu süre uygulamaları doğrumudur değilse encümen kararının yaptırımı nasıl uygulanmalıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.09.2009