Rapor alan işçinin hastaneye yatışı yapıldığında rapor süresi devam eder mi?

Kontder Kullanıcısı -

Raporlu işçi, raporlu iken hastaneye yatış yapıyor. Taburcu olunca rapor hastane süresine eklenir mi? Hastanedeki yatış süresi rapor süresinden sayılır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 2023-10-06

Belediye şirketinde çalışan işçilerin kıdem tazminatı.

Kontder Kullanıcısı -

1-) Belediye şirketinde 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri çerçevesinde işçi statüsünde çalışan işçinin emekli kıdem tazminatını Belediye mi? yoksa Belediye Şirket mi öder? 2-) Belediye Şirketini Kendi Bünyesinde işçi statüsünde çalışan işçinin emekli kıdem tazminatını Belediye mi? yoksa Belediye Şirket mi öder?

  • Soru Cevaplandı
  • 2023-09-14

İşçiler için toplu sözleşme hükümleri

Kontder Kullanıcısı -

Belediye İş Sendikası ile çalıştığım belediye 2023 yılı için toplu iş sözleşmesi imzaladı. Sözleşmenin 41. maddesi aynen şöyle: MADDE-41: Belediye İş Sendikasına üye işçilerin 14.12.2022 tarihinde almakta oldukları günlük yevmiyelerinin üzerine 15.12.2022 tarihinden itibaren %25 oranında zam yapılır. Bu ücretlerin üzerine 15.01.2023 tarihinden itibaren toplu sözleşmenin yürürlük tarihi sonuna kadar 657 sayılı devlet memurları kanuna göre açıklanacak her türlü memur zammı oranları açıklandığı tarihinde işçi ücretlerine ve madde 37 deki sosyal yardım miktarlarına uygulanır." hükmü yer almaktadır. Ancak belediye kamu zararı oluşacağını söyleyerek memurlara verilen %17.55 zam oranını verebileceğini, 8 bin 77 lirayı ise verilemeceğini ifade etmektedir. İmzalanan toplu iş sözleşmesi hükümleri doğrultusunda sendikalı olan 5 işçiye , memurlara verilen %17.55 ile 8 bin 77 liranın verilmesinin kanunen bir engeli var mıdır. Varsa yasal dayanağı nedir? Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 2023-07-11

Taşınır kayıt yetkilisi öğlen arasında vezne olarak görevlendirilir mi?

Kontder Kullanıcısı -

SAĞLIK KURUMUNDA TAŞINIR KAYIT YETKİLİSİ OLARAK GÖREV YAPIYORUM.AYNI ZAMANDA ÖĞLEN ARASIDA VEZNEYE BAKMAM İÇİN GÖREVLENDİRİLDİM. BU ŞEKİLDE İKİNCİ BİR GÖREVLENDİRME YAPILABİLİRMİ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

  • Soru Cevaplandı
  • 2023-03-23

Yedek subaylıkta geçen süre.

Kontder Kullanıcısı -

1989-1990 arası askerliğimi yedek subay olarak 12 ay yaptım.1996 tarihinde kamu kurumunda kadrolu işçi olarak çalışmaya başladım, şimdi emekli oldum.Kıdem tazminatı hesabında yedek subaylıkta geçen süre kıdem tazminatının hesabında dikkate alınması gekmiyor mu, ayrıca bu konunun yasal dayanağını tarafıma iletebilirmisiniz.Saygılarımla.

  • Soru Cevaplandı
  • 2023-01-18

Ek protokolle yemek yardımının artırılması

Kontder Kullanıcısı -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünün yazısında Kamu Toplu Sözleşmesi Ek Protokolü ile Kamu Kurumlarında çalışan işçilerin günlük yemek ücreti 17 TL’den net 55 TL’ye çıkartılmıştır." ifadesi yer almaktadır. Kurumumuzda personel çalıştırmak üzere kurulan Personel Limitet Şirketi çalışanlarına daha önceden Belediye İş sendikası ile toplu sözleşme yapılmıştır. Toplu sözleşme gereği tüm ücretleri ödenmektedir. 1- Biz kurum olarak yemek ücretlerine ek protokol yaparak ücretlerini arttırmak zorunda mıyız? Yemek ücretlerini arttırmaz isek yasal olarak sıkıntı yaşanır mı? 2- Biz bu yemek ücretlerini her ay maaşında günlük 55,00 TL. olarak hesaplayarak ödeme yapmamız mı gerekiyor? 3- Toplu iş sözleşmesinde belirlenen yemek ücreti yerine yemek verilmesi uygun olur mu? Saygılarımla arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 2022-10-27

2002 yılında çiftçi malları koruma dairesi başkanlığı üzerinden Uluborlu belediyesinde iş

Kontder Kullanıcısı -

2002 yılında çiftçi malları koruma dairesi başkanlığı üzerinden Uluborlu belediyesinde işe başladım. 2005 yılında valilik vizeli olarak sözleşme yapıldı. 2007 yılında çıkan 5620 sayılı kanunla sürekli işçi kadrosuna geçtim ve halen çalışmaktayım. Yıllık izin süresi ve kıdem tazminatı hangi tarihten itibaren hesaplanır?

  • Soru Cevaplandı
  • 2020-05-14

Engelli çalışanların gelir vergisi

Kontder Kullanıcısı -

Hopa Belediyesinde 2005 yılından beri geçici işçi olarak çalışmaktayım. 2007'de yürürlüğe giren Norm Kadro yasasından yararlanamadım çünkü Hukuk Fakültesi mezunu olduğum için ya sözleşmeli personel statüsünde (sözleşmeli avukat) ya da bulunduğum pozisyonda yani geçici işçi olarak çalış- maya devam etme seçenekleri sunuldu. Ben de geçici işçi kadrosunda çalışmayı tercih ettim. Her yıl Aralık ayındaki Belediye Meclisi toplantısında benimle ilgili "geçici işçi statüsünde çalışan 1 adet avu- kat bulunmaktadır. Geçici statüde çalışan personelin vizesinin bir yıl uzatılması" şeklinde karar alını- yor. Bu karar doğru mudur? Meclis kararı ile geçici işçi olarak çalıştırılan bir tek benim. Sorum şöyle: 1- Bedensel engelliyim ve bu kapsamda daimi işçi kadrosuna geçebilir miyim? Ya da avukatlık ha- rici memurluğa geçme imkânım var mı? 2- Maaşımdan gelir vergisi kesintisi yapılıyor. Engelli maaşından gelir vergisi kesintisi ne kadar ya- pılır, asgari-azami bir ölçütü var mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 2019-11-07

Düğün Salonu

Kontder Kullanıcısı -

Kır düğün salonlarının yerleşim yerlerine uzaklığı gibi bir şart var mı ruhsat alırken, evin yanına 100 metre bile olamayan yakınına düğün salonları yapılıyor yazın sesten oturmuyor herhangi bir ka-nun yok mu bunla ilgili nasıl bir girişim yapabiliriz.

  • Soru Cevaplandı
  • 2021-05-25

İkramiye ödemesi

Kontder Kullanıcısı -

Kurumumuzda çalışan sürekli işçilere yılda iki kez 26 günlük ilave tediye ve TİS gereği Mayıs ve Ekim aylarında 30'ar günlük ikramiye verilmektedir. İşçilerden biri 14 Ekimde çalışıp işten ayrılmıştır. Çalışırken 3 defa 13 günlük ilave tediye ve 1 kez de 30 günlük ikramiye ödemesi yapılmıştır. İşçi daha sonra başvuru yaparak ödenmeyen ikramiyelerinin ödenmesini talep etmiştir. Bu durumda ne yapılmalıdır.

  • Soru Cevaplandı
  • 2020-10-27

Kadrolu işçilere TİS gereği sorumluluk, yakacak, yemek gibi yardımların ödenmesi

Kontder Kullanıcısı -

Kadrolu işçilere TİS gereği sorumluluk, yakacak, yemek gibi yardımlar fiilen çalışıldığı güne bakılmaksızın ayın 15 inde maaşla beraber aylık olarak ödeniyor. İşçi ayın 20 sinde işten çıkarsa bu yardımlar peşin mi kıst olarak mı ödenir. (TİS de bununla ilgili bir madde yok)

  • Soru Cevaplandı
  • 2020-10-25

Toplu iş sözleşmesinin uygulanmaması

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde çalışan sürekli işçilerin 15.03.2019-15.03.2022 tarihlerini kapsayan toplu sözleş-mesi 14.02.2019 tarihinde imzalandı. Yerel seçimlerden sonra yeni belediye başkanımız eski sözleş-menin geçersiz olduğunu söyleyerek bu sözleşmeyi uygulamadan kaldırmıştır. Sözleşmenin geçersiz sayılmasının sebebi olarak ta "Sözleşmeyi Belediye Başkan vekilinin imzalamış olması ve Sözleşme im-zalanması aşamasında Belediye Meclisinden yetki alınmamış olması" gerekçesini öne sürmektedir.

  • Soru Cevaplandı
  • 2020-10-23