Görevlendirme halinde ek ücret

Kontder Kullanıcısı -

Ilgın Belediyesinde trafik şefi olarak görev yapmaktayım ancak belediye başkanının görevlendirme yazısı ile kaçak yapıların denetim işini üstlendim bu görevle ilgili ek ücret alabilir miyim? Alırsam kaç para yansır?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.10.2007

Meskenlerde sigorta bürosu açılması

Kontder Kullanıcısı -

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanuna göre mesken olan yerlere sigorta acenteliği bürosu olarak ruhsat verir-ken kat maliklerinden oyçokluğu ile muvafakat name almak zorundalar mı ve bu diğer büro olarak açılacak işyer-leri için de geçerli mi? Yada muvafakat name alınmadan da ruhsatlandırabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.10.2007

Mesul müdür

Kontder Kullanıcısı -

Belediye sınırları içinde faaliyet gösteren taverna ve birahaneler var, ilçe emniyet amirliğinin umumi ve umuma açık yerlerde yapılan kontrollerde işyeri çalıştırıcıları mesul müdürlük belgelerini göstermediklerinden tutanaklarla ilgili olarak gereğinin yapılmasını deniliyor. 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanununa göre mi işlem yapmamız gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2007

Kanalizasyon harcamalarına katılım payının iadesi halinde muhasebe kaydı

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemize Bay (A) adına Kanalizasyon Harcamalarına Katılım payı olarak 1.000 YTL. tahakkuk ettirilmiş olup, tahsilatı yapılarak Kanalizasyon Harcama Katılım Payı olarak gelir kaydedilmiştir. Ancak yol üzerinde TEDAŞ ve TELEKOM' a ait yer altı kablolarının olması nedeniyle kazım işi gerçekleştirilememiş-tir. Bu nedenle alınan katılım payı iade edilecektir. Bu İşlemle ilgili olarak aşağıya çıkartılan muhasebe kaydı doğrumudur? (A) 103-1.000 (B) 600-1.000 (A) 805-1.000 (B) 810-1.000 630 Giderler hesabı çalıştırılacak mı ? Çalıştırılacaksa ekonomik/ayrıntı hesap kodu ne olacaktır?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2007

Taşınır mal işlemleri

Kontder Kullanıcısı -

Taşınır Mal Yönetmeliğini yapmak için belediyelerin program mı alması lazım yoksa diğer birimlerin yaptığı gibi bizimde yerel nette herhangi bir site ayrılmış mıdır? Örneğin milli eğitimler MEB deki sitelerden girmiş bizler bu Taşınır Mal Yönetmeliğini nereden girmemiz gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2007

İl özel idaresi yatırım ödeneğinin birlik bütçesine aktarılması ve diğer birimlerin ihalelerinin destek hizmetleri birimince yaptırılması

Kontder Kullanıcısı -

1) Bütçenin hazırlanması sırasında planlanan projeli bir ödeneğin Örn: ( A okulu yapım projesi) yıl içinde bütçenin uygulanması sırasında projenin acili yeti nedeniyle Köylere Hizmet Götürme Birliğince ya-pılmak üzere birlik bütçesine aktarılması gündeme geldiğinde ; Bahse konu projedeki ödeneğin İl Genel Meclisince Birliklere Transferler tertibine aktarma yapılmak suretiyle ödenmesinde bir sakınca var mıdır? Yoksa Birliklere transferler tertibine aktarma yapılmadan mevcut projedeki tertibinden il encümeni tarafın-dan alınan karar ile ödeme yapılabilir mi? 2) Bütçenin hazırlanması sırasında; İl özel İdaresinin birim müdürlüklerinin Örn: Mali Hizmetler müdürlüğünün, Yatırım ve inşaat Müdürlüğünün yada Genel Sekreterliğin bütçelerinde mevcut bulunan akaryakıt, yedek parça vb. ödeneklerin ihale işlemlerinin " Destek Hizmetleri Müdürlüğünce "yapılmasında bir sakınca var mıdır? Bu durumda ihale yetkilisi ve harcama yetkilisinin ödenek hangi müdürlüğün içinde ise o müdürlüğe ait en üst yetkilinin mi olması gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2007

Deneme izninin uzatılması

Kontder Kullanıcısı -

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 20. maddesi ile deneme izni bir yıl ile sınır-landırıldı, eskiden iki yıla kadar uzatılabiliyordu. Bir yıl önce deneme izni verilen bir tesis emisyon izni eksikliği nedeni ile deneme iznini uzatılmasını talep etmiştir. Emisyon izni belgesi çıkana kadar deneme izni süresi uzatıl-ması mümkün müdür? Deneme izni verilirken Yönetmeliğin eski hali yürürlükte idi, müktesep hakkı olabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2007

İçme suyu kuyusu kamulaştırma

Kontder Kullanıcısı -

İlçemizde yeni yerleşim alanı belirlenerek, toplu konut çalışması başlatılmış konutlar bitmek üzeredir. Bu konutlara su sağlamak amacıyla, Belediyemiz sınırları içersinde fakat imarımız dışında, bir vatandaş tarafından tarım amaçlı açılan kuyuyu içersindeki elektrik, pompa gibi ekipmanlarıyla beraber mülkiyeti de dahil almak, kamulaştırmak düşüncesindeyiz. Vatandaş da mülkiyetinin alınmasını istemektedir. Ayrıca adı geçen taşınmazın tapusu bir başkasına ait olmasına rağmen üzerindeki kuyu ruhsatı ve elektrik abonesi başka birine ait. Bu taşınma-zın ve kuyunun alınmasında, yada kamulaştırılmasında nasıl bir yol izlememiz gerekir? Mülkiyetin ve ruhsatların başka birilerinde olması, tarım amaçlı olması bize sorun olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2007

Belediye avukatının vekalet ücreti

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde avukat kadrosunda görev yapmakta iken hukuk işleri müdürlüğü kadrosuna asaleten atan-dım. Ancak, belediyemizde başka avukat bulunmaması sebebiyle Başkanlık görevlendirmesiyle belediye avukat-lığı görevini de ek olarak yaptığımdan ve mahkeme kararlarında davayı takip eden avukat olarak gözüktüğümden mahkeme kararlarında belediye lehine hükmedilen ve tahsil edilen vekalet ücretlerinin ne kadarını alabileceğim ve burada 657 sayılı Kanundaki limitin söz konusu olup olmayacağı hususlarını öğrenmek istiyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2007

Denge tazminatı

Kontder Kullanıcısı -

Kurumumuzda çalışan geçici işçilerin daimi kadroya alınması için ne yapılması gerekmektedir. Ayrıca memurlara ödenen denge tazminatının işçilere de (sözleşmeli memurlara gelen zam şeklinde anlaşıldı) ödenmesinde sakınca var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2007

Hazineye ait yerin devri

Kontder Kullanıcısı -

Şehir imar planında belediye hizmet alanı olarak görünen ve Hazine adına kayıtlı gayrimenkul, 3194 sayılı İmar Kanununun 11. maddesine göre hal yapılmak üzere devir alınabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.10.2007

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

1989 yılında belediyede zabıta memuru olarak göreve başladım. Norm kadro uygulamalarına ka-dar belediyemizde uygun kadro olmadığından halen memur statüsünde görev yapmaktayım. Ancak, bundan iki ay önce Belediyemizdeki bazı memur arkadaşların meclis kararı ile Veri Ha-zırlama Kontrol İşletmenliği kadrolarına atandıklarını öğrendim. Benim atamamın neden yapılmadığını sorduğumda görevde yükselme sınavına katılmam gerektiğini söylediler. Yalnız bildiğim kadarı ile ilk defa atama yapılacaklarda görevde yükselme şartı aranmaksızın be-lediye meclisi kararı ile ve hizmet süreleri göz önüne alınarak atamaların yapılabileceği yönünde idi. Benim atamam görevde yükselme sınavına tabi ise Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği kadrosuna ata-nan arkadaşlarımın da görevde yükselme sınavına girmeleri gerekmez mi idi? Belediyemizde bildiğim kadarıyla komiserlik kadrosu bulunmakta. 5/2 dereceden maaş almakta-yım. Atamamın yapılıp yapılamayacağının bildirilmesini saygılarımla arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 04.10.2007