Birlik aracılığıyla başka bir kurum adına araç kiralama ve/veya temini, birlik aracının başka kuruma tahsisi

Kontder Kullanıcısı -

1-İl Özel İdaresinden birlik aracılığıyla başka bir kurum adına araç kiralama ve/veya temini olarak ödenek tahsis edilmiştir. İlgili kuruma araç kiralama ve/veya temini için tahsis edilen ödeneği birlik ge-nel ödeneğe kendi imkanları dahilinde ödenek ekleyip birlik adına araç alabilir mi? Tahsis edilen öde-neği birliğin kendi adına kullanması için tahsis edilen kurumdan muvafakatname alması gerekir mi? 2- Birlik hizmetleri için alınan araç bir başka kurumu tahsis edilebilir mi? Edilirse hangi hükümler uygulanır, protokol yapılması gerekir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 18.04.2012

2886 sayılı Kanun hükümleri gereğince satılan arsalarda bedelin peşin ödenmesi halinde %25 indirim yapılabilir mi?

Kontder Kullanıcısı -

Bir vatandaşımız, Belediyemizden 2886 sayılı Kanun hükümleri gereğince yürütülen ihale sonucun-da arsa satın almıştır. 5393 sayılı Belediye Kanununun 69 uncu maddesi gereğince bedelini peşin öder-se % 25 indirimden faydalanabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 18.04.2012

Alacağın tahsilinde tahakkuk fişi-ödeme emri belgesi düzenlenmesi

Kontder Kullanıcısı -

Uygulamada tahakkuk fişi ile ödeme emri arasında fark var mı? Örneklemek gerekirse; söz gelimi imara aykırılıktan dolayı vatandaşa encümen kararıyla idari para cezası uyguluyoruz. Vatandaşa tebliğ ediliyor ve vatandaş da sonrasında idare mahkemesinde işlemin iptali için dava açıyor. Sıkıntı da bura-da başlıyor. Ortada kesinleşmiş bir para cezası olmadığı için, biz tahsilât yoluna gitmiyoruz, dava sonu-cunu bekliyoruz. Ama mali hizmetlerden de vatandaşa, bu aşamada tahakkuk fişi gönderiliyor. Tahakkuk fişinde son ödeme tarihi de yer alıyor. Bunu tebliğ alan vatandaş da doğal olarak bunu ödeme emri olarak algılayıp paniğe kapılıyor. Bir kısmı vergi mahkemelerinde ödeme emri aleyhine dava yoluna gitmeyi düşünüyor. Ancak ortada bir ödeme emri olmadığı için de davalarının reddi ile birlikte bir de idare lehine vekâlet ücreti kaybetme olasılıkları olabiliyor. Özetle, uygulamada tahakkuk fişi ile ödeme emrinin ne gibi bir farkı vardır ve bizim hâlihazırdaki uygulamamız doğru mudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.04.2012

Toplantı tutanaklarının bilgisayar ortamında yazılması

Kontder Kullanıcısı -

Belediye meclisi görüşme tutanaklarını normalde toplantı esnasında el ile yazıyoruz ama bazen yanlış yazımdan dolayı karalamak veya yeniden yazmak zorunda kalıyoruz. Öncelikle karalama yapmak sıkıntı çıkarır mı, ayrıca bu tutanaklar toplantı esnasında bilgisayar ortamında el yazısı fontunda yazılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 16.04.2012

İmar plan tadilatı

Kontder Kullanıcısı -

Mevcut belediye binasının yıkılarak yerinin kent meydanı haline dönüştürülmesi bu kapsamda mevcut imar planında ticaret ve otopark alanı olarak düzenlenmiş alanın belediye hizmet alanına dönüştürülmesine ilişkin plan değişikliği sadece 1/1000 uygulama imar planı kapsamında değerlendirile-bilir mi? Yoksa nazım planla birlikte mi onaylanması gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.04.2012

Bekçi kadrosundan şoför kadrosuna isteği dışında atanma

Kontder Kullanıcısı -

Ben Söğütlü belediyesinde 1998 yılında bekçi kadrosuyla göreve başladım. 2011 yılında Anadolu Üniversitesinin görevde yükselme e-sertifika programına katıldım ve başarıyla belgemi aldım. Belgeye istinaden sayaç memurluğu kadrosuna atandım. Şimdi sayaç memuru olarak çalışmaktayım. “C” sınıfı ehliyete sahip olmama rağmen belediye tarafından şoför kadrosuna isteğim dışında beni atama yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.04.2012

Taşınır kayıt kontrol yetkilisi piyasa fiyat araştırmasında görev alabilir mi, sözleşmeli personel gerçekleştirme görevlisi olabilir mi

Kontder Kullanıcısı -

Bir belediyede ihale bölümünde çalışıyorum. Müdürlüğümüzün doğrudan temin bölümünde 2 sürekli işçi, 1 tane memur, benim görev yaptığım bölümde ise 2 sürekli işçi ve ben dahil 5393 Belediye Kanununa göre 2 sözleşmeli personel çalışıyor. Doğrudan temin bölümünde 2 sürekli işçi, piyasa fiyat araştırması yapmakta ve piyasa fiyat araştırması tutanağında 2 sürekli işçinin ve benim imzam yer alı-yor. Doğrudan temin servisinde görevli memur aynı zamanda evrak kayıt ile bir yandan da taşınır kayıt kontrol yetkilisi olarak çalıştığından piyasa fiyat araştırmalarında görev alamayacağı söylendi. Taşınır kayıt kontrol yetkilisi olması, piyasa fiyat araştırması tutanağında imzası olmasına engel mi? Piyasa fi-yat araştırması tutanağında görev alacaklar, neye göre ve hangi kanun maddesine göre seçilir? Piyasa fiyat araştırması tutanağında tek kişi görev alabilir diyor kanun, öyle değil mi? İkinci sorum; Müdürlükte 657 ye tabi memur varken gerçekleştirme görevlisi olarak 5393'e tabi sözleşmeli personel görevlendirilir mi? Memurun gerçekleştirme görevlisi olması gerekmez mi? Gerçekleştirme görevlisi neye göre ve hangi kanun maddesine göre seçilir? Sorularıma ilgili kanun maddeleriyle cevap verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.

  • Soru Cevaplandı
  • 12.04.2012

Eğitmen kadrosuna sözleşmeli personel olarak atanma

Kontder Kullanıcısı -

Ben İktisat Fakültesi kamu yönetimi mezunuyum, " 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinde; belediye ve bağlı kuruluşlarında, norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, plânlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanların-da avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plâncısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personelin” sözleşmeli personel olarak eğitmen kadrosunda çalışabilir miyim? Yada mezuniyetime uygun branş hangisidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 11.04.2012

Kredi kullanan belediyemiz Kanunda belirtilen sınır dışında kredi kullanabilir mi?

Kontder Kullanıcısı -

Kurumumuz 2011 yılında 2.500.000,00 TL yatırımlar için kredi kullanmıştır. 2010 yılı bütçe gelirini yeniden değerleme oranıyla artırılarak % 10 nu geçmeyecek şekilde en üst limiti kullanmıştır. İdare 2012 yılında tekrar kredi kullanmak istemektedir, tekrar kredi kullanabilir mi, kullanırsa İçişleri Bakanlı-ğından izin gerekir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 11.04.2012

Borçlanma

Kontder Kullanıcısı -

Kurumumuz 2011 yılında 2.500.000,00.- TL yatırımlar için kredi kullanmıştır. 2010 yılı bütçe gelirini yeniden değerleme oranıyla artırılarak % 10'nu geçmeyecek şekilde en üst limiti kullanmıştır. İdare 2012 yılında tekrar kredi kullanmak istemektedir. İdare tekrar kredi kullanabilir mi? Şayet kullanırsa İçişleri Bakanlığından izin alması gerekir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 11.04.2012

İlçe müdürü

Kontder Kullanıcısı -

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 2 nci maddesinin 2 nci fıkrasının (g) bendine, 20.02.2012 tarihli ve 2012/2876 sayılı Ba-kanlar Kurulu Kararı ile eklenen “ilçe müdürü” ibaresi, ilçe ve belde belediyelerinde bulunan “müdür” kadrolarını da kapsamakta mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 11.04.2012

İşyeri adres değişiklinde ruhsat alınması

Kontder Kullanıcısı -

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilirken; mükellefin bulunduğu adresten başka bir adrese taşınma-sı durumunda; o mükellef için açılmış olan dosya terk-i ticaret yapılıp hıfzedilmeli ve mükellef için yeni adresine ayrı bir dosyamı açılmalıdır; yoksa kişi mevcut dosyasından işlemlerine devam edebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 11.04.2012