İmar uygulamasının iptali

Kontder Kullanıcısı -

33 hektarlık bir alanda imar uygulaması yapılmış ve tescil işlemleri 2010 yılında bitmiştir. Ancak bölge içerisindeki bir tapu sahibi idare mahkemesine başvurarak 2011 yılında imar uygulamasına ait encümen kararını iptal ettirmiştir. Belediyede idare mahkemesinin kararı üzerine bölgeyle ilgili encü-men kararı iptal edildiğinden imar uygulamasının da iptal edilmesi için yeni encümen kararı almıştır. Ancak tapu idaresiyle görüştüğümüzde o bölgeye ait tapuların iptal olmayacağı söyleniyor. Bu durum-da tapuların iptal edilmemesi nedeniyle o bölgede tescil gören imar parselimize inşaat yaptırmak için belediyeden imar çapı alabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 21.04.2012

Zabıtanın cebren içinde müşteri bulunan otel ve pansiyon şeklindeki işyerlerini mühürlemek için içindeki insanların cebren boşaltılması yetkisi

Kontder Kullanıcısı -

Ruhsatsız işyerleri hakkında İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Yönetmeliğin 6. ve 32. Mad-desi gereğince işyeri açma ruhsatı alıncaya kadar mühürlenerek kapatılması gereken özellikle otel ve pansiyon şeklinde içinde müşteri bulunan işyerlerinin mühürleme aşamasında sıkıntı yaşanmaktadır. Belediye Kanununda veya başka bir mevzuatta içinde müşteri bulunan otel ve pansiyon şeklindeki işyeri içindeki insanların cebren boşaltılması konusunda Belediye Zabıtasına açıkça verilen bir yetki var mıdır? Yoksa hangi yolu izleyerek müşteri boşaltmasını yaparak mühürleme yapabiliriz?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.04.2012

Ücretli otopark (parkomat) uygulamaları

Kontder Kullanıcısı -

Belediyelerin cadde ve sokaklarda yapmış olduğu ücretli otopark (parkomat) uygulamalarından tahsil edilemeyen bakiyelerini 6183 sayılı Kanuna göre tahsil edebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.04.2012

Yol geçiş izin belgesi

Kontder Kullanıcısı -

Belediye mücavir sahası içerisinde, Devlet Karayolu kenarında mesken altı dükkân olarak yapılmış ve yapı kullanma izni alınmış olan, Karayolu Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkında Yönet-meliğin 41. maddesine göre de 5 metre çekme mesafesine uygun olan işyerinde tekel büfesi açılmak istenmesi halinde, yol geçiş izin belgesi alması zorunlu mudur? Binanın sadece zemin katı bitmiş ve oturma ruhsatı verilmiş olsa dahi, üst kattaki mesken yapılmamış ise mesken katının da yapılmış olması şartı aranır mı? Veya başka hangi yol izlenmesi gereklidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.04.2012

Yapı kullanma izin belgesi

Kontder Kullanıcısı -

Tapu kayıtlarında halen arsa olarak yer alan, 1984 yılında yapımına başlanmış, sadece bir eve yapı kullanma izin belgesi verilmiş olup, yığma bina olan bu evin ikinci ve üçüncü katı da yapılıp elektrik, su aboneliğini almıştır. 1992 yılında da bu binanın yapımı tamamlanmıştır. İkinci ve üçüncü kata da yapı kullanma izin belgesi verilmesinin mümkün olup olmadığı, mümkün ise bunun için ne yapılması gerektiği hususunda bilgilendirilmemizi arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 20.04.2012

Seminere katılan personel ve meclis üyesinin harcırahı

Kontder Kullanıcısı -

1- 12-13 Mart 2012 tarihlerinde Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Antalya’da düzenlenen kadın yerel politikacılar toplantısına belediye meclis üyeleri davet edilmiştir. Belediyemizden bir bayan mec-lis üyesi ve hizmet alımı yolu ile işe başlamış olan bir bayan olmak üzere toplam iki kişi seminere katılmıştır. Hizmet alımı yolu ile çalışan personele harcırah ödenebilir mi? 2- Seminere katılan personelin yatak ve yemek ihtiyacı Türkiye Belediyeler Birliği tarafından karşılanmıştır. Belirtilen günler için harcırah ödenebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.04.2012

Vergi, resim ve harçlar dışında kalan dava konusu olan belediye uyuşmazlıklarının anlaşma ile Belediye Meclisi ve encümen kararı ile tasfiyesine karar vermek.

Kontder Kullanıcısı -

5393 sayılı Kanunda Belediye Meclisinin görev ve yetkilerini düzenleyen 18.maddesinin (h) bendi ve belediye encümeninin görev ve yetkilerini düzenleyen 34.maddesinin (f) bendi ile ilgili muhtemel bir uygulamanın kapsamı, şekli ve yöntemi nasıl uygulanacaktır?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.04.2012

Derece, kademe

Kontder Kullanıcısı -

Ben 02.06.2003 yılında 2 yıllık MYO mezunu olarak, 11/1 derece kademeden askeri personel uz-man erbaş olarak atandım. 02.06.2004 yılında uzman onbaşılıktan uzman çavuşluğa terfi ettirildim ve derece kademem 10/2 oldu. 2005 yılında bütün memurlar gibi bende 1 derece aldım. 2003-2008 yılları arasında 5 yıl süreyle görev yaptım. 02.06.2008 tarihinde 8/2 derece kademeden kendi isteğimle ayrıl-dım. 1 yıl 6 ay gibi bir süre boşta kaldım. 22.12.2009 tarihinde 8/3 derece kademeyle genel idare hiz-metleri memur kadrosuna atamam yapıldı. Herhangi bir yanlış hesaplama var mı? 22.12.2011 tarihi itibariyle derece kademem kaç olmalı?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.04.2012

Mimarlık Büroları İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Alacaklar mı?

Kontder Kullanıcısı -

Mimarlık bürosu açmak için ilgili odadan tescil belgesi alınmaktadır. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alma gerekliliği bulunmakta mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.04.2012

Kapanan işyerinin ilan ve reklam vergisi

Kontder Kullanıcısı -

Tarafımızdan yapılan tespitlerde x bakkal sahibinin 3 m² tabelası nedeni ile ilan ve reklam vergisi mükellefidir. Bu şahıs 2011 yılının Kasım ayında dükkânını kapatmış olup, işyerini kapattığını belediyemize 2012 yılının nisan ayında dilekçe ile bildirmiştir. X bakkal sahibi adına 2008, 2009, 2010, 2011 yıl-ları tahakkuk eden vergileri tahsil edilmiş olup, şahıs 2012 yılı vergisinin ilk 6 aylık dönemini ödememekte ısrar etmektedir. Sonuç olarak bu durum karşısında tahakkuk işlemleri ile ilgili ne yapmamız gerekmektedir.

  • Soru Cevaplandı
  • 19.04.2012

SGK borçlarının İller Bankasınca kesilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizin Sosyal Güvenlik Kurumuna emekli ikramiyesi, ölüm yardımı, yönetim gideri ve ek karşılık gibi borçları bulunmaktadır. Bu borçların ödenmesinde SGK dan borçlarla ilgili İller Bankasından kesinti yapılmasını isteyebilir miyiz? Eğer isteyebilirsek bunun için ne yapmamız gerekir.

  • Soru Cevaplandı
  • 19.04.2012

Birden fazla şahıs ve tüzel kişilikler irtibat bürosu olarak kullanılan işyerlerinin Çevre Temizlik Vergisi

Kontder Kullanıcısı -

Çevre Temizlik Vergisine tabi olan bir binanın içinden bulunan bir bağımsız bölümü birden fazla şahıs ve tüzel kişilikler irtibat bürosu olarak kullanmaktadır. Bu bağımsız bölümü kullanan şahıs ve tüzel kişiliklere Çevre Temizlik Vergisi tahakkuku yapılabilir mi? 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Mükellef maddenin üçüncü fıkrasına göre verginin mükellefi, her ne sıfatla ve ne şekilde olursa olsun binaları kullanan gerçek ve tüzel kişilerdir. Bu fıkrasına göre tahakkuk yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 18.04.2012