Arazi tazminatı

Kontder Kullanıcısı -

Ben Erzincan belediyesi pissu arıtma tesislerinde tesis sorumlusu olarak Teknik Hizmetler Sınıfında kimyager kad-rosunda çalışmaktayım. Tesis şehir merkezine 7 km. uzaklıkta mücavir alan içerisinde olup, tarımsal arazi üzerinde 55 dönüm kapalı ve açık alanlarda sabah 08.00 ile 16.00 saatleri arasında görev yapmaktayım. Arazi tazminatını alabilir miyim, ayrıca alabileceğim başka yan ödemeler var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.09.2006

İtfaiye fazla çalışma ücreti

Kontder Kullanıcısı -

Belediye norm kadrosunda belediyemize 15 adet itfaiyeci kadrosu tahsis edilmiştir. Ancak itfaiyeci kadrosunda bulunan personel sayısı yetersiz olduğundan belediyemizde hizmetli ve şoför kadrosunda görev yapan memurlarımızdan bir kısmı görevlendirme suretiyle itfaiyede görev almışlardı. Bahse konu görevlen-dirilen bu personellerimize 5393 sayılı Yasanın 52 nci maddesi gereğince itfaiyede filen çalıştıkları için fazla çalışma ücreti ödenebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.10.2006

Yıpranma ücreti

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizin yapmış olduğu 1985 yılındaki memurluk sınavına girerek yapılan sınavı kazanmış olan ve 14 yıl çalışıp 9/1 kadro derecesi alan daha sonra (2000 yılında) memurluktan istifa edip, bir ay sonra geçici işçi olarak çalışmaya başlayan bir personel emekli olurken memurluktaki yıpranma ücretini alabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.10.2006

Derece ilerlemesi ve ek tazminat

Kontder Kullanıcısı -

Halen, 6/3 derecede teknisyen kadrosunda, 1996 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün 9 aylık "Fen Elamanları Yetiştirme" kursuna katılmış ve Fen İşleri Amirliği'ne süresiz vekalet etmekteyim. (Fen İşleri Amirliği inşaat mühendisi kadrosudur.) tarafıma vekalet ücreti verilmemektedir. Ancak her türlü imar ve inşaat- yol - su-kanalizasyon işlerinden sorumluluk altında bulunmaktayım. 21.03.2006 tarih ve 5473 sayılı "Değişik adlar altında ilave ödemesi bulunmayan memurlara ve sözleşmeli personele ek ödeme yapılması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun" ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile tarafıma ek tazminat ödemesi yapılması gerektiğini düşünmekteyim. Ancak kurumum ödeme taraftarı değildir. 9 aylık kursa katılmış olmam nedeniyle ve ita amirinin onayı ile kadromda derece ilerlemesi yapılabilir mi? 21.03.2006 tarih ve 5473 sayılı Kanun ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına istinaden ek tazminat verilip verilemeyeceği?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.08.2006

İstisnai memurluk ve kazanılmış hak

Kontder Kullanıcısı -

657 sayılı DMK nın 59 ve 60. maddelerine göre istisnai memur olarak Özel Kalem Müdürlüğüne asaleten atanmış olan, müdürlük için gerekli şartları taşıyan, ancak görevde yükselme eğitim ve sınavına girmemiş olan bir şef görevde yükselme sınavına girmeden başka bir müdürlük görevine atanabilir mi? Başka bir ifade ile istisnai memurluk yoluyla kazanılan müdürlük sahibi için müktesep hak olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 21.08.2006

Personel tarafından karşılanan tedavi giderinin kendilerine ödenmesi

Kontder Kullanıcısı -

Devlet hastanesinde muayene olduktan sonra ilgili doktorun yazmış olduğu reçeteyi Emekli Sandığı ile anlaşmalı bir eczaneden (Bulunduğu şehir dışında veya çalıştığı kurumla sözleşmesi olmayan bir eczane-den) veya Emekli Sandığı ile anlaşması olmayan bir eczaneden ilaç bedelini kendisi ödeyerek ilgili harcama için eczanenden fatura kestirerek çalıştığı kurumuna fatura reçete ve muayene isteği evrakını birlikte ibraz etmiştir. Bu durumda memura fatura bedeli ödenebilir mi? Fatura bedelinin tamamı mı ödenir? Yoksa %20 katılım bedeli mi ödenir? Damga pulu kesintisi yapılır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.08.2006

Maktu fazla çalışma ücreti

Kontder Kullanıcısı -

Ben zabıta memuru olarak görev yapmaktayım, belediye meclisinin almış olduğu karar ile maktu mesai ücreti almaktayım, yıllık iznimi kullandığım ve raporlu olduğum zaman benim maktu mesaimde bir kesilme söz konusu olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.10.2006

Ek özel hizmet tazminatı, maktu fazla çalışma ücreti

Kontder Kullanıcısı -

1- Belediyemizin fen işleri servisinde inşaat mühendisi, inşaat teknikeri ve harita teknikeri çalışmaktadır. İlçemizin nüfusu 24.217’dir. Belediyemiz tarafından şehir merkezinde yapımı tamamlanan kanalizasyon inşaatında eksik parsel bacalarının konulması, kaçak yapıların takibi, kilit taşı döşenen yerlerde hız kesi-ci kasis yapılması ve boyanması vb...gibi işler ile harita teknikerinin yine şehir merkezinde inşaatı tamamlanan binalarda iskan ruhsatı kontrolü, imar planına göre zeminde yol açılması ve çocuk bahçelerinin kontrolü gibi işleri yaptıklarından dolayı zam ve tazminatları belirleyen mezkur kararnamenin II sayılı cetvelin (E) teknik hizmetler bölümünün 6 ncı fıkrasına göre arazi tazminatı verilebilir mi? Bu personeller hizmet binası içinde çalışmaktadırlar. 2- Aylık maktu fazla çalışma ücreti olarak nüfusu 250.000 kadar olanlar için 116 YTL’ye geçemez denilmektedir. Belediye meclisi bu miktarın altında fazla çalışma ücreti belirleyebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.10.2006

Sağlık karnesi alabilme hakkı

Kontder Kullanıcısı -

Devlet memurunun eşine miras olarak 15 dönüm tarla kalıyor sağlık karnesi alabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.07.2006

Ek tazminat

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizin fen işlerinde mühendis kadrosunda 15 yıldan beri görev yapmaktayım. Belediyemizde yeterli teknik eleman olmamasından dolayı yol, kaldırım, kanalizasyon, içme suyu işleri, park-bahçe, inşaat ruhsat ve kontrollük gibi bütün işleri iki yıllık yüksek okul mezunu inşaat teknikeri arkadaşım ile birlikte yapmaktayız. Yıllardan beri uğraşmamıza ve civar bütün belediyelerdeki teknik personelin almasına rağmen Resmi Gazete’ de yayımlanan açık araziye verilen tazminatlardan yararlandırılmamaktayız. Belediyemiz Hesap İşleri Müdürünün iddiasına göre illaki bütün bu işleri yapmamız için her birinde kurulu şantiyemiz olmalı, ita amirimiz olan Belediye Başkanının olur yazısının yeterli olmadığı illaki encümen kararı ile olması gerektiği gibi mazeretler ile bu haktan mağdur edildiğimize inanıyoruz. Bu paranın ödenmesinde yeni muhasebe kanununa göre daire yetkilisi olarak tahakkuk amiri olarak bütün sorumlunun kendim olup olmadığım, bütün emsal belediyelerde bu tazminatın ödenmesinde yanlışlık yapılıyor da acaba bizim hesap işleri ödetmemekle mi doğrusunu yapıyor konularında ve ödenebilirse bu tazminat oranın aylık mı yoksa 3 aylık mı % 60 olduğu konusunda bilgilendirilmemiz konusunda gereğini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 14.06.2006

İkramiye

Kontder Kullanıcısı -

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 36. maddesinde "... Sözleşmeli ve işçi statüsünde çalışanlar ha-riç olmak üzere il özel idaresi memurlarına, başarı durumlarına göre toplam memur sayısının %10’unu ve Devlet memurlarına uygulanan aylık katsayısının 20000 gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere, çalıştıkları sürelerle (hastalık ve yıllık izinleri dahil) orantılı olarak, encümen kararı ile yılda en fazla iki kez ikramiye ödenebilir ..." hükmü yer aldığı halde, 5302 sayılı Kanun 04.03.2005 tarihinde yürürlüğe girmesine rağmen bu madde gereği ikramiye ödemesi durumu olmamıştır. Söz konusu madde ge-reği ödenecek ikramiyelerin ödenmesi zorunlu mu? Yoksa il encümeninin takdirine mi bırakılmıştır?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.08.2006

Uzman erbaş derece ve kademesi

Kontder Kullanıcısı -

23.06.1994 - 23.06.2000 yılları arası 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa göre K.K. Komutanlığında uzman erbaş olarak çalıştım. İşe başladığım zaman ortaokul mezunu olarak 11/1 derece ve kademeden başlatıldım. 657 sayılı Kanuna göre Devlet Memuru olarak Karaağaç Belediyesine 25.04.2005 tarihinde 12/1’den şoför kadrosuna atandım. Başlangıçtan bugüne kadar olmam gereken derece ve kademe nasıl hesaplanmalı, hangi derece ve kademede olmam gerekir. Halen işgal ettiğim şoför kadrosu 12/1’dir.

  • Soru Cevaplandı
  • 06.06.2006