Müdür kadrosuna atanma-Vekalet

Kontder Kullanıcısı -

2/2 kademesinde zabıta memuru kadrosundayım. 06.10.2009 tarih ve 01/73 sayılı Başkanlık onayı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ve 68/B maddesine göre Yazı İşleri Müdürlüğüne tedviren görevlendirildim. Yazı İşleri Müdürlüğünün zam ve tazminatından yararlanabilir miyim veya yararlanabilmem için ne yapmam gerekir? Hizmet sürem 17 yıl, 4 yıllık İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunuyum, Ayrıca Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosunda 3 yıl çalıştığımdan Yazı işleri Müdürlüğüne atanmak için görevde yükselme eğitimine Müdür kadrosuna asaleten atanmak için katılıp başarılı olduktan sonra asaleten atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.06.2010

İşyerinin sürekli mühürlü kalması

Kontder Kullanıcısı -

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı olmadığı için tutanak tanzim ettik.Tutanağa istinaden 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesine istinaden encümen kararıyla da idari para ve işyeri kapatma cezası çıktı. Encümen kararını tebliğ ettikten sonra işyerini mühürledik. Bazı işyerleri ruhsat için başvurmuyor,malzemelerini alarak yaptığı işi bırakıyor. Bazı işyerleri de başvuruda bulunsa bile işyeri imar yasalarına uygun olmadığı için ruhsat verilemiyor. Bu gibi işlemlerde işyerinin devamlı mühürlü kalması gerekir mi? Faaliyet yapılmayacaksa mührü açabilir miyiz? Ayrıca İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı olmayan işyerini belediye zabıtasının kapatma yetkisi var mı, ruhsatı alana kadar işyerini kapatabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.06.2010

Zabıta memuru

Kontder Kullanıcısı -

Danıştay 12.Dairesi'nin 2010/1680 nolu (atama konulu) iptal kararı ne anlama gelmektedir? Danıştay Kararı, Zabıta Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinde belirtilen "Sözlü sınav" ın kaldırılmasına yönelik olup, sınav yapmadan KPSS puanıyla alım yapabilir miyiz? Yoksa yazılı sınav mı yapılacak. Birçok belediyelerdeki arkadaşlar çelişki içindeler, kimisi merkezi atama geçerli diyor kimisi sadece KPSS puanıyla alınacak yazılı ve sözlü sınav yapılmayacak diyor, işin içinden çıkamadık net bir açıklama istiyoruz.Yani biz belediye olarak KPSS puanıyla nasıl bir alım yapabiliriz, tercihimiz ne olmalı ?

  • Soru Cevaplandı
  • 23.06.2010

İmar uygulamaları

Kontder Kullanıcısı -

1-3194 sayılı İmar Kanunu yürürlükte iken bir parselden rızaen terk yapılmışsa daha sonra 18. madde uygulaması yapıldığında Düzenleme Ortaklık Payı alınır mı? Alınmaz mı? Alınırsa neye göre alınır? 2-Hisseli parsellerde yapılacak kaçak yapılar için uygulanacak para cezası inşaatı yapan kişiye mi, yoksa hissedara mı uygulanır? 3-Uygulama imar planında “konut alanı” olarak belirlenen yerlerdeki mevcut yapılarda ve inşa edilecek yapılarda; kahvehane, fırın, bakkal, tüpgaz bayi gibi ticari kullanımlar yer alabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 23.06.2010

Hizmet alımı suretiyle personel çalıştırılması

Kontder Kullanıcısı -

Belediyeler, 5335 sayılı Kanun hükmü gereğince her hangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli birisini çalıştıramayacaklarından, konusunda uzman olan ve bölgemizde bu işi yapacak başka biriside bulunmadığından, un fabrikasında ustalık yapacak birisini 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 22/d maddesi gereğince bir şirket aracılığı ile hizmet satın alma yolu ile çalıştırabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 23.06.2010

İşçinin askerlik dönüşü işe alınması

Kontder Kullanıcısı -

İzmir İl Özel İdaresinde 19.03.2001 tarihinden itibaren geçici işçi pozisyonunda çalışmaya başladım. 2007 yılında çıkan 5620 sayılı Kanun uyarınca 2006 yılında çalıştığım süre olan yılda 358 gün ile emekliliğimi hak edene kadar geçici işçi pozisyonunda çalışma hakkı tanınmıştır. Kasım ayında askere gittim. Askere giderken kıdem tazminatımı almadım ve kısa dönem askerlik yaparak terhis oldum. 5620 sayılı Kanun gereğince tekrar aynı işime dönebilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 22.06.2010

Resen emeklilik

Kontder Kullanıcısı -

Emekliliği gelmiş işçileri emekli edilmesi konusunda resen kurumun yetkisi var mı? Bilindiği üzere birikmiş izinleri konusunda zorluk çekilmektedir.

  • Soru Cevaplandı
  • 22.06.2010

Yapılaşma şartı

Kontder Kullanıcısı -

İmar Yönetmeliğine göre yapı nizamları arasında bulunan blok nizam şeklinde yapılması ön görülen plan şartlarına göre diğer plan şartlarında kısıtlayıcı bir özellik bulunmazsa ve çevre yapılaşma şartları uygun ise iki cepheden bitişik olacak şekilde blok nizam oluşturulabilir mi? Yani blok nizam kullanış biçimine göre bitişik nizam olarak kullanılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 21.06.2010

Şef kadrosuna atama

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde memur kadrosunda olup muhasebeci vekili olarak görev yapan bayan personelimiz, halen 3 üncü derece 2 nci kademe 1065 gösterge 1100 ek göstergede bulunmaktadır. (15.06.2010 tarihinden itibaren) Memuriyette iken 1996 yılında dört yıl süreli Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirmiştir. Memur kadrosundan şef kadrosuna geçebilmek için, 2009 yılında gerçekleştirilen görevde yükselme eğitimini başarı ile tamamlamış ve 24.01.2010 tarihinde yerel yönetimler 2 nci grup sertifikasını almıştır. Belediyemizde halen 7 nci derecede münhal 4 adet şef kadrosu bulunmaktadır. Görevde yükselme bakımından, 3 üncü derece memur kadrosunda bulunan bu personelimizin, boş bulunan dört adet 7 nci derece şef kadrosundan birine geçişini (intibakını) yapabilmek için, sırasıyla ne tür bir işlem uygulamamız gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 21.06.2010

Komisyon üyeliği ve başkan vekilliği görevi

Kontder Kullanıcısı -

Bir meclis üyesi imar ve sağlık komisyonunda olup, sonra o kişi belediye başkan vekili olursa bu komisyonlardaki üyeliği düşer mi, yoksa devam mı eder?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.07.2006

Yetki devri

Kontder Kullanıcısı -

Bazı kişiler, 5393 sayılı Belediye Kanununun 34/g maddesine istinaden belediye meclisinin encümene görev ve yetki devri yapabileceğini ileri sürmektedirler. Belediye meclisi encümenin görev alanına girmeyen konularda çıkardığı yönetmelikler veya aldığı kararlar ile encümene görev veya yetki verebilir mi? Verilen bu görev/yetkinin hukuki durumu nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.07.2006

Belediye meclis toplantıları

Kontder Kullanıcısı -

Belediye meclisinin her ayki toplantı sayısı başkan ve meclis tarafından ayda 2-3-5 defa diyerek karar alıp her ayın toplantı sayısı belirlenebilir mi, yoksa her ayın toplantı gün sayısı sayı olarak sabit midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.05.2006