İşçilerin kadro ve unvanlarının verilmesi durumu

Kontder Kullanıcısı -

Belediyede işçi olarak çalışmaktayım. ‘Elektrik Tesisatı’ ustalık belgem olması nedeniyle belediyenin elektrik işlerini yapmaktayım. Elektrik işi olmadığı zamanlarda ekseriyetle muhasebe ve belediye içinde diğer birimlerde (tahakkuk, tahsilat, emlak) çalışmaktayım. 5620 sayılı Kanunla daimi işçi kadrosuna geçtim. Belediye Başkanı elektrikçi ve büro işçisi olarak kadromu onaylatmadı. Belediye meclisinin kadromu değiştirmeye yetkisi var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.09.2010

İdari para cezalarının takip ve tahsili

Kontder Kullanıcısı -

4207 sayılı Kanun gereğince belediye sınırları dışında verilen cezaların mülki amir tarafından uygulanacağı belirtilmiştir. Ancak öncesinde işletme iznini veren kurumun yazılı uyarısından bahsedilmektedir. Belediye sınırları dışında kalan alanlardaki işyerlerine il özel idareleri tarafından ruhsat verildiğine göre, idari para cezalarının ‘olur'u ile takip ve tahsilini ve Maliyeye aktarılmasını da il özel idaresi mi yapacak?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.09.2010

Emekli memurun sözleşmeli istihdamı

Kontder Kullanıcısı -

Emekli olan bir memuru, belediyemizde sözleşmeli teknisyen olarak almak istiyoruz. 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince tam zamanlı sözleşmeli personel olarak işe başlatırsak emekli maaşından bir kesinti olur mu? Olursa miktarı nedir? İşlemleri için nasıl bir yol izlememiz lazım?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.09.2010

Görevde yükselme, naklen atama

Kontder Kullanıcısı -

2010 yılı içinde açılan görevde yükselme sınavına teknik bir müdürlük kadrosuna atanmak üzere başvurup sınav sonucunda 84 puan alarak başarılı oldum. 24.03.2010 tarihinde İşletme Müdürü olarak atandım. İsteğim dışında 1 inci derece olan İşletme Müdürlüğünden 3. derece olan Başkale İlçe Özel Müdürlüğüne atanılacağımı öğrendim. Ben Motor Meslek Lisesi, müteakiben Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik Bölümü mezunuyum. 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesine göre teknik bir müdürlükten bu şekilde idari bir müdürlüğe atama yapılması doğrumudur bu işlemi nasıl durdurabilirim?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.09.2010

İtfaiye Teşkilatı-Görevde Yükselme-Unvan Değişikliği

Kontder Kullanıcısı -

Ben itfaiye eri olarak görev yapmaktayım. Üç yıllık memurum ve itfaiyecilik meslek yüksekokulu mezunuyum. 1- Belediyede itfaiye memurları olmasına rağmen itfaiye çavuşluğuna kadrolu işçiler görevlendirildi ve halen sürdürmektedir. Hakkımızı nasıl arayabiliriz. Yasal olarak yapmamız gereken nedir? 2- Çalıştığım belediyede yıllardan beri itfaiyede görevlendirmeler Başkanlık oluru ile vekâleten yapılmaktadır. Uzun zamandan beri görevde yükselme sınavı açılmamaktadır. Mesela itfaiye çavuşu veya amiri asaleten atanmak için ne yapmamız gerekmektedir (Bile, bile görevde yükselme sınavı açılmamaktadır. Kanuni olarak nasıl bir yol izlemem lazım itfaiye okulu mezunu olmam herhangi bir ayrıcalık sağlar mı?) 3- İtfaiye eri olarak görev yapmakta iken (diploma unvanım, itfaiyecilik yangın güvenliği teknikeri) diploma unvanıma istinaden görevde yükselme sınavında başarılı olup tekniker olarak atandığımda, itfaiyedeki yükselme durumum ne olur (çavuş, amir, müdür olabilir miyim?) Bu konuda Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde açıklayıcı bir husus yoktur. Okuldan mezun olurken itfaiye teknikeri olarak mezun yapıyorlar ama Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde itfaiye teknikeri terimi bile geçmiyor. İtfaiye eri, çavuşu, amiri, müdürü geçmektedir. Bu konuda neler yapılabilir? 4- İtfaiyecilik Okulu mezunu olmama rağmen açıktan işletme fakültesini bitirirsem avantajlımıdır veya değil midir? Avantajlı ise faydaları nelerdir?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.09.2010

Sözleşmeli personelin izin süresi

Kontder Kullanıcısı -

5393 Sayılı Belediye Kanununun 49 maddesine göre ziraat mühendisi olarak Kırklareli Belediyesinde 01.09.2005 tarihinden itibaren çalışıyorum. Daha öncesinde özelde çalışmamdan dolayı şu anda 5289 gün sigorta prim günüm var. Yıllık izin günümüz idare tarafından 20 gün olarak belirleniyor. Gün sayıma göre hizmet sürem sigortalı olarak 10 yıldan fazla, yıllık izin günümün 30 gün olarak hesaplanması gerekmez mi? Bu konuda bilgi almak istiyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 27.09.2010

Sivil Savunma Uzmanları

Kontder Kullanıcısı -

05.08.2010 gün ve 27663 sayılı Resmi Gazetede, Sivil Savunma Uzmanlarının İdari Statüleri, Görevleri Çalışma Usul ve Esasları İle Eğitimleri Hakkında Yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin sivil savunma uzmanlarının idari statüsü başlıklı 5 inci maddesinde; “kamu kurum ve kuruluşlarının sivil savunma, seferberlik ve savaş hali hizmetleri ile afet ve acil durum hizmetlerinin koordinasyonu kurum ve kuruluşların merkez teşkilatlarında idari ve mali işler, destek hizmetleri veya bu amaçla kurulmuş hizmet birimleri bünyesinde birim yöneticisine doğrudan bağlı olarak, kurum ve kuruluşların taşra teşkilatlarında ise teşkilatın üst yöneticisine doğrudan bağlı olarak sivil savunma uzmanlarınca yürütülür. Sivil savunma uzmanları kurum ve kuruluşlarda şube müdürü görev, yetki ve sorumluluklarına sahiptir” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm çerçevesinde Sivil Savunma Uzmanı olarak kurumum olan Yıldırım Belediyesinde, Sivil Savunma Uzmanlığı birim amiri ve harcama yetkilisi olarak görev yapmaktayım. Başvurmam halinde özlük haklarımla ilgili şube müdürü seviyesinde özel hizmet tazminatı ve diğer haklardan yararlandırılabilmemin uygun olup olmayacağının tarafıma bildirilmesi hususunu arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 27.09.2010

İşçi statüsündeki personele şeflik görevi

Kontder Kullanıcısı -

657 sayılı Kanunun 92 nci maddesi ile belediyeye açıktan atandım. Çalıştığım birimde, tek memurum. Birimimdeki şefim, işçi kadrosunda başkanlık oluru ile şeflik yapıyor. Memurun bulunduğu bir birimde işçiye şeflik yaptırılır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.09.2010

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına kaynak aktarımı

Kontder Kullanıcısı -

İlçemiz Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığından greyder alımı ile ilgili bir yazı geldi. Yazıda ilçe ve beldelerin yollarında kullanılmak üzere greyder alımı yapılacağı bu alımın yapılabilmesi için de yardım talebinde bulunmaktadırlar. Belediyemiz bütçesinden bu yere meclis kararı ile kaynak aktarma imkanımız var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.09.2010

Zamanaşımına uğrayan borcun ödenmesi

Kontder Kullanıcısı -

Kozan Belediye Başkanlığı 1999 yılında 12 ay taksitle arsa satış ihalesi yapmış. İhaleyi alan şahıs teminatları ve bir kaç taksidini yatırmış ve geri kalan taksitleri ödememiştir. 2010 yılında bu arsayı tekrar, ihaleyle başkasına sattık şimdi ise 1999 yılında alan şahıs teminatlarını ve yatırdığı taksitlerin tutarını istemektedir. Bu istenilen tutarı bütçemizden ödeyebilir miyiz? Zaman aşımına uğradığından mahkeme kararıyla mı ödeyebiliriz

  • Soru Cevaplandı
  • 23.09.2010

Sözleşmeli personele harcırah

Kontder Kullanıcısı -

5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasına göre tam zamanlı Sözleşmeli Mühendis olarak çalışanlar için uygulanan harcırah mevzuatı hangisidir? Şehir dışına göreve gittiklerinde şehir içi ulaşım masrafları, yemek masraflarını mevzuat çerçevesinde alabilirler mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 23.09.2010

Uzman Erbaş-Görevde Yükselme

Kontder Kullanıcısı -

Ben daha önce 1992 yılında TSK.'da uzman erbaş olarak göreve başladım. 1996 yılında kendi isteğim ile sözleşmemi fesih ettim. Daha sonra 24.12.2007 tarihinde Belediyede yardımcı hizmetli kadrosunda göreve başladım. Yardımcı hizmetler sınıfından, GİH Sınıfına geçebilmem için nasıl bir yol izlemem gereklidir. Ayrıca YHS kadrosunda görev yaparken, 2 yıllık yüksek okulu bitirdiğim zaman en son kaçıncı dereceye kadar düşebilirim.

  • Soru Cevaplandı
  • 22.09.2010