Kuaför salonuna işyeri açma ruhsatı verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Tapu kaydında mesken olarak görünen bağımsız bölümlerde kuaför salonu açılması durumunda nasıl bir yol izlenmelidir? İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (b) bendinde kuaför salonu ile ilgili herhangi bir ibare bulunmamaktadır. Bu durumda, işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesinde sakınca var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.09.2010

Çalıştırılacak sözleşmeli personel oranı

Kontder Kullanıcısı -

Merhabalar... 2010 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere belemizin boş bulunan teknisyen kadrosuna bakanlıktan izin alınarak sözleşme imzaladım.Belediyelere sözleşmeli personel çalıştırımlasıyla ilgili,çalıştırılacak sözleşmeli personel"memur norm kadro toplamının yüzde onunu geçemez" diye bir ibare varmı?araştırdım ama net bir sonuç alamadım.Ulaştığım bilgi ise belediyeye bağlı bir kuruluşta çalıştırılacak sözleşmeli personel sayısı memur norm kadrosunun yüzde onunu geçemez diye.Bu konuda sizden bir bilgi alabilirmiyim.Teşekkürler.

  • Soru Cevaplandı
  • 05.09.2010

Zabıta komiserliğine atanma

Kontder Kullanıcısı -

Belediye Başkanlığında 25 seneden beri Zabıta Memuru olarak çalışmaktayım. Bu görevin 10 yılını Zabıta Komiseri vekili olarak yaptım ve halen bu görevi yapmaktayım. Lise mezunuyum. Kadro 2/2 derecede çalışıyorum. Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5.maddesinde, görevde yükselecek kadrolar belirtilmiş, yönetim hizmetleri gurubunda Müdür ve diğer kadrolar sayılmış ancak Yönetmeliğin, zabıta ve itfaiye personeli başlıklı 21.maddesinde “Zabıta ve İtfaiye personelinin görevde yükselme işlemleri kendi mevzuat hükümlerine göre yürütülür” denilmiştir. Yürürlükte olan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin görevde yükselme şartları başlıklı 17.maddesinde ise, “Zabıta Daire Başkanı ve Zabıta Müdürü dışındaki kadrolara yapılacak atamalarda aşağıdaki şartlar aranmaktadır” denilmektedir. Mevcut yönetmeliklere göre gerekli diğer şartları taşıması halinde, Zabıta Komiseri veya Zabıta Amiri için görevde yükselme eğitimi ve sınavına katılamadan boş bulunan Zabıta Komiseri kadrosuna atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.09.2010

Yardım çeki suretiyle fakirlere yardım yapılması mümkün müdür?

Kontder Kullanıcısı -

Belediyelerce halka iaşe yardımı yapılmaktadır. Belediyemizde de bu uygulama Ramazan ayında iaşe olarak uygulanmaktadır. Bunu yardım çeki şeklinde nasıl ihale edebiliriz. Yani iaşe paketi değil de, yardım çeki versek vatandaşta o çekle gidip bir marketten alış veriş yapsın istiyoruz, hangi usulle yapabiliriz?

  • Soru Cevaplandı
  • 31.08.2010

Memuriyet kadrolarına atanma

Kontder Kullanıcısı -

2009 yılında kurulan Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin tek personeliyim, geçici işçi olarak çalışıyorum. Personel giderimiz %40 ın altında, bu duruma göre, 2010 KPSS’na gireceğim acaba açıktan atama ile ilk defa memur olarak atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 31.08.2010

Kurumlar arası naklen geçiş

Kontder Kullanıcısı -

Belediyede itfaiye eri kadrosunda çalışmakta olan bir memur üniversiteye naklen geçmek istiyor. Geçiş işleminde nasıl bir yol izleyecektir. Başbakanlık, Maliye vb. kurumlardan onay alması gerekiyor mu? Yoksa iki kurumun muvafakati yeterli oluyor mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 31.08.2010

Maden işletmesine işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemiz mücavir alan içerisinde maden işletmeciliği var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından ruhsat almışlar, aynı zamanda belediyemizden de işyeri açma ruhsatı almaları gerekir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.08.2010

Kira sözleşmelerinde kefil gösterilmesi ve damga vergisi

Kontder Kullanıcısı -

1- Kira ihalelerimizi 3 yıllık olarak yapmaktayız ve 3 yıl üzerinden kesin teminat almaktayız. Kira şartnamesinde yazılı olan ve buna istinaden “sözleşmelerde yazmak zorunda olduğumuz kiracıların müşterek-müteselsil kefil gösterme zorunluluğu” maddesini kaldırmamız mümkün mü? 2- Sözleşme öncesi kiracılara 3 yıllık kira bedeli üzerinde binde 1,65 oranında Damga Vergisi ödetiyoruz. Bu miktar sözleşmemizin kefilli olması nedeniyle binde 7,5 oranında arttırılarak mı hesaplanması gerekmektedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 26.08.2010

6772 sayılı Kanuna göre ödenen ikramiyelerden pirim kesilip kesilmeyeceği

Kontder Kullanıcısı -

Adana İli Çukurova İlçe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Tahakkuk Şefliğinde Bordro Tahakkuk Görevlisi olarak çalışmaktayım. 01/10/2008 tarihinden beri 5510 sayılı Kanundaki değişiklikleri personel ücretlerine yansıtmaktayız. 28.09.2008 tarihli Tebliğin “2.1.6 sıralı maddesinde, “Kanunda İstisna Olarak Sayılmayan Diğer ödemeler” başlıklı maddesine istinaden 6772 sayılı Kanun gereği 4857 sayılı İş Kanunu tabi olarak çalışan işçi personellere ödenen ikramiye kazancı sigorta primine tabi tutulmaktadır. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi E:2008/33967, K:2009/1799, T:9.2.2009 sayılı kararlarında, yukarıdaki uygulamanın yanlış olduğunu ve kesilmeyeceğini ifade etmektedir. Bu konuda bizleri aydınlatırsanız seviniriz.

  • Soru Cevaplandı
  • 26.08.2010

İmar uygulamaları

Kontder Kullanıcısı -

Amaç dışı kullanımın cezası ile ilgili; bahis konusu mekan bir çatı katıdır. Ruhsatta depo olarak onaylanmıştır. Ancak şu anda konut olarak kullanılmaktadır. Yani; ruhsatta belirtilen amacının dışında kullanılmaktadır ancak tehlike arz edecek bir durum yoktur (yangın çıkışı, su baskını, vs.). 32. maddeye göre “yapı tatil zaptı” ile mühürlemek mi doğrudur, yoksa 42. maddeye göre ceza vermek mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.08.2010

Sürekli görev harcırahı

Kontder Kullanıcısı -

Belediyede çalışan 657 sayılı Kanuna tabi devlet memuru A şehrinde görevli iken B şehrindeki belediyeye nakil yoluyla atanırsa yolluk alır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.08.2010

Harcama yetkilisi mutemedi avansı, harcanması, belgelendirilmesi, mahsubu

Kontder Kullanıcısı -

Mutemet avanslarında harcama nasıl yapılmalıdır? Mutemet, aldığı avansla ilgili piyasada fiyat araştırması yapmak ve bunu belgelemek zorunda mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.08.2010