1957 yılından önce yapılan yapının iskan ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 sayılı İmar Kanununun Değiştirilmesi Hakkında Kanunun; Geçici Madde 2’nin b bendinde “6785 sayılı İmar Kanunun ek madde 8 kapsamına giren alanlarda 10 Ocak 1975 tarihinden önce yapılmış yapıların yapı kullanma izni almış kabul edildiği” belirtilmektedir. bina 1957 yılında yapılmış ,tapu da 1961 yılındaki senetsiz tapu kaydı vardır. tapuda nitelik kaydında kargir Kuran kursu binası ve iki adet kargir dükkan olarak geçmektedir.Özel idarelerin yetki sahasında köyde bu bina 1975 yılından önce yapılmıştır.Bunlar bizden yapı kullanma izni alınmış sayıldığına dair yazı istiyorlar. Biz böyle bir yazı vermeden önce 1975 önce yapıldığının ispatı için resmi bir evrak istiyoruz.sadece senetsiz tapuları yeterli olurmu? Bu bağlamda elektrik, su aboneliği ya da kadastro kayıtları gibi evraklar istiyoruz. Yapının 10 Ocak 1975 önce yapıldığını tapu kaydı ile ispat ediyorlar.İskan belgesi verebilirmiyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.06.2012

Belediyenin hacizli banka hesabı dışında açılacak başka bir hesap ile gelirlerinin tahsil edilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemiz hesabına borcumuzdan dolayı haciz geldi. Bu haksız haciz işlemi için karşı dava açıldı, dava süresi içerisinde hesaba para yatırıyor (borcumuzdan fazla miktarda hesabımızda nakit mevcut) ödeme işlemi yapamıyoruz bu durum mağduriyete sebep vermektedir. Belediye hizmetlerinin devamlılığını sağlamak için belediye tahsilatlarını, iller bankası payları vb. gelirlerin yeni açılacak bir hesapta toplanması yasal açıdan mümkün müdür?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.06.2012

Hisseli parsele birden fazla yapı yapılabilir mi?

Kontder Kullanıcısı -

1- Hisseli parsele hissedarların muvafakatnameleri alınmak suretiyle birden fazla yapı yapılabilir mi? Bu parselin imar parseli ya da kadastral parsel olması bir farklılık oluşturur mu? 2- Ruhsatsız yapı bulunan parselde bu ruhsatsız yapının ruhsatlandırılması amacıyla imar durumu veri-lebilir mi? 3- Ruhsatsız yapı bulunan parselde başka bir yapı için imar açısından bir sakınca yoksa imar durumu ve-rilebilir mi? 4- Bitişik nizam imar parselinde imar durumu verirken, imar planlarında taks oranı belirtilmediği halde ayrık nizamda belirtilen max % 40'lık oran sınırı bitişik nizamda da kullanılmalı mı? Bitişik nizam için de böy-le bir sınırlama söz konusu mudur? Cevaplarımı hangi kanun veya yönetmeliğin maddesine dâhil ise ayrıntılı olarak belirtirseniz çok mem-nun olurum.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.06.2012

Büfenin faaliyet konusu

Kontder Kullanıcısı -

İyi günler hocam. 1-Büfenin faaliyet konusu nedir?Faaliyet konusu büfe yazan bir işletmede açıkta tost,döner,ekmek arası köfte verebilir mi ? saygılar

  • Soru Cevaplandı
  • 07.06.2012

Dere Islahı)

Kontder Kullanıcısı -

İlçemiz içerisinden geçen dere ıslahı için DSİ tarafından ihale edildi. Islah çalışma alan içerisinde şa-hıslara ait araziler bulunmakta bu arazilerin kamulaştırılmasının Belediyemiz tarafından yapılmasını ta-lep ediyorlar. Kamulaştırmayı belediyemi yoksa DSİ 'mi yapacak?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.06.2012

Su aboneliğinin başka bir adrese devri

Kontder Kullanıcısı -

Mevcut bir tapu üzerinde bulunan bir su abonesi, başka bir tapu üzerindeki eve veya işyerine taşınır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.06.2012

Belediye zabıtasının görevde yükselmesi

Kontder Kullanıcısı -

Zabıta personelinde unvan değişikliğine gitmek istiyoruz. Bunun için izlememiz gereken yol nedir, Zabıta yönetmeliğinde geçen kurumun hazırlaması gereken sınav nasıl olmalıdır.

  • Soru Cevaplandı
  • 06.06.2012

Görevde yükselme eğitimi ve sınavına katılma

Kontder Kullanıcısı -

21.04.2008 tarihinde uzman çavuş olarak göreve başladım. Lise mezunuyum. 21.04.2010 tarihinde sözleşmemi fesh ederek 15.05.2010 tarihinde itfaiye eri olarak atandım ve hala devam etmekteyim. Görevde yükselme eğitimine ve sınavına katılabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.06.2012

Ganyan bayii ile içkili bara esas ve tali faaliyet olarak ruhsat düzenlenmesi

Kontder Kullanıcısı -

İlçemiz dahilinde Ganyan Bayii olarak faaliyet gösteren bir işerinin, aynı yerde içkili bar faaliyetini de beraber yürütme talebi olmuştur. Söz konusu ganyan bayii içkili yerler bölgesinde kalmaktadır. Tek giriş kapısı bulunan işyerine, ana faaliyet konusu İçkili Bar, tali faaliyet konusunun ise Ganyan Bayii ola-rak çalışma ruhsatı düzenlenmesi mümkün müdür?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.06.2012

İller Bankası kredisi ile (yarısı hibe şeklinde) yatırım yapılması

Kontder Kullanıcısı -

Belediye Meclisi kararı ile İller Bankasından 25 yıl vadeli 1.500.000,00.TL borçlanma yolu ile kanali-zasyon yaptırmak için başvurduk. İller Bankasınca yaptırılacak olan kanalizasyonun %50’ si İller Banka-sınca hibe yolu ile karşılanacaktır. İhale yaklaşık olarak 1.500.000,00.TL. ile sonuçlandı; bunun yarısını İller Bankası karşılayacak. Toplam miktar şu anda belirli değil. Bize ilk hak ediş geldi, tutarı 185.596,00 TL. Biz hakediş geldikçe mi muhasebeleştireceğiz? Hakedişin yarısı İller Bankasınca karşılanacağına gö-re, muhasebeleştirme nasıl yapılacak? Bir örnekle açıklayabilir misiniz?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.06.2012

İşçilerin yıllık ücretli izin hakkı

Kontder Kullanıcısı -

6111 sayılı Kanuna dayanılarak 2011 Kasım ayı içerisinde belediyemizden 7 adet işçi kadrosunda bulan personel norm ve ihtiyaç fazlası olarak diğer kamu kurumlarına aktarımı sağlanmıştır. Söz konusu işçiler önceki yıllardan kullanılmayan izinleri nedeni ile izin ücreti istemektedirler. Çünkü geçtikleri ku-rumlar kullanılmayan izinlerini kullanmalarının söz konusu olmayacağını söylemektedir. Buna dayanak olarak 6111 sayılı kanunun 166 maddesinin 6 fıkrasını göstermektedirler. Belediye olarak işçilerin kullanmadıkları izinlerinin ücretlerinin ödemesi yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 30.05.2012

Eski mezbahanın yapımı ve 10 yıl süreyle sınırlı ayni hak tesis edilmesi işi 2886 sayılı Kanunun 51/g maddesi uyarınca ihale edilebilir mi?)

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemize ait mezbaha mevzuat gereği yetersiz kalmaktadır. Yeni mezbaha yapımı ise maliyeti sebebiyle gerçekleştirilememektedir. 5393 sayılı Kanunun 18/e maddesi ve 15/h maddesi gereğince mahalli ve müşterek nitelikte hizmet kabul ederek ve meclis kararı alarak eski mezbaha yerinin 10 yıl süreyle sınırlı ayni hak tesis edilerek 2886 sayılı Kanunun 51/g maddesi gereğince mezbaha yapılmak üzere pazarlık usulü ile ihale edilmesi mümkün müdür?

  • Soru Cevaplandı
  • 30.05.2012