Kadrosuzluk sebebiyle derece yükselmesi

Kontder Kullanıcısı -

14.08.1990 tarihinde zabıta memuru olarak göreve başladım. 1990 yılından itibaren de bir fiil ola-rak zabıta memuru kadrosunda görev yapmaktayım. 02.06.2008 yılında Anadolu Üniversitesi Ön Lisan-sı bitirerek aynı yıl intibakım yapıldıktan sonra, adı geçen üniversiteye dikey müracaat ederek 30.05.2011 tarihinde İktisat Fakültesinin Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra 05.09.2011 tarihinde intibakım yapılarak zabıta müdürlüğünde münhal bulunan 5. dereceli zabıta me-murluğu kadrosunda değerlendirilmek suretiyle intibak sonucunda 1. derecenin 1. kademesine ilerle-tildim. Bu tarihten itibaren yeni derece ve kademem den maaş almaktayım. Ancak ne var ki 657 sayılı Kanunun 45. maddesinde "Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz". ibaresi var. Aynı maddenin deva-mında ise "5 ve daha aşağı derecelerdeki kadrolara, derece yükselmesi için gerekli nitelikleri haiz me-mur bulunmaması hallerinde, 36. maddede belirtilen öğrenim durumları itibariyle tespit olunan yükse-linebilecek dereceyi aşmamak ve karşılık gösterilecek kadro derecesi kazanılmış hak aylık derecelerinin üç üst derecesinden fazla olmamak kaydıyla, bu dereceler karşılık gösterilerek, kendi derecesi ile aynı sınıftan memur atanması mümkündür".denilmektedir Benim görev yapmış olduğum 5. dereceli zabıta memurluğu kadrosuna ters düşmüyor mu? Şu anda maaş almakta olduğum derece haklarına nasıl ka-vuşabilirim. Görev yaptığım zabıta müdürlüğünde 1 dereceli zabıta müdürlüğü kadrosu boş, norm kad-ro değerlendirilmesinde zabıta müdürlüğüne atanabilmek için şartlarımın yerinde olduğum kanısında-yım. Zabıta müdürlüğü kadrosuna dışarıdan başka biri atanabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 21.07.2012

İşyeri satış mağazasının önüne hoparlör konulması

Kontder Kullanıcısı -

İstirahat ve eğlence yeri olmayan bir satış mağazasının işyerinin önüne hoparlör çıkartarak ses yayını yapması halinde, bu işyerine ses ölçümü yapılmadan ses sistemi fotoğraflanarak Kabahatler Kanununa göre ticari işletmelere verilen para cezasından işlem yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.07.2012

Vekalet-hizmet süresi

Kontder Kullanıcısı -

1/3 tekniker kadrosunda memurum.1991 yılında mezun olup ara vermeden askere giderek vatani göre-vimi tamamladım.15.11.1993 yılında SSK’ lı olarak belediyede tekniker unvanlı sözleşmeli olarak ilk işe baş-ladım.4 yıl bu statüde görev yaptıktan sonra memurluk sınavına girerek tekniker memur olarak atandım. Yaklaşık 2 yıldır 1 derecelik insan kaynakları müdürlüğü görevini vekâleten yürütmekteyim. Vekâlet ücreti almam gerekmez mi? Ayrıca sözleşmeli olarak çalışmış olduğum 4 yıllık süre kıdem zammı süresinde değer-lendirilmez mi? Maaş bordromda ek göstergem: 2200, maaş kalemi karşısında: 1440, özel hizmet: 100 iş güçlüğü: 2050 kıdem zammı: 16 olarak maaşın hesaplanmış olduğunu görmekteyim. Teknik Hizmetler Sını-fında olduğumdan, maaş ve bordro düzenleme konusunda uzman bir arkadaşa yıllardır rastlayamadım. Özel hizmetimin 110 olması ve kıdem zammı yılının 20 olması gerekir mi? Maaş olarak ne almam gerekir aydınla-tabilirseniz çok sevineceğim.

  • Soru Cevaplandı
  • 19.07.2012

Sözleşmeli personelin izni ve fazla mesaisi

Kontder Kullanıcısı -

"Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" a dahil bakanlar kurulu kararının 13. maddesinin 3. fıkrasında "Bu karar esaslarına göre çalıştırılacak Sözleşmeli Personel o gün bitirilmesi gereken işlerin bitimine kadar çalışmak zorundadır. Normal sürelerini aşan bu süreler için ilgili kanunlarında öngörülen hükümler saklı kalmak kaydıyla her sekiz saati için bir gün hesabıyla izin verilir" denilmektedir. O halde Belediyemizde 5393/49'a göre çalıştırılan sözleşmeli personele, 1- Fazladan çalıştıkları sürelerin toplamı kadar izin verilebilir mi? 2- Fazladan çalışılan süreler hesaplanırken azami bir sınır göz önüne alınmak zorunda mıdır? (haftalık veya yıllık azami fazla çalışma süresi gibi..) Yardımlarınız için teşekkür ederim

  • Soru Cevaplandı
  • 19.07.2012

İşçi nakli

Kontder Kullanıcısı -

İşçilerin iller arası nakli olduğu ne derece doğru ne yapabiliriz? Ben 6111 sayılı Yasa ile Belediyeden sürekli işçi kadrosu ile Milli Eğitime geçtim. Eşim Tekirdağ’da polis memuru olarak görev yapıyor. Eşimle 6 yıldır ayrı illerde çalışıyoruz. Eşimin yanına tayin olabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.07.2012

Bedel içermeyen sözleşmelerin noter onayında vergi, harç ve noterlik ücreti

Kontder Kullanıcısı -

Maddi bir bedel içermeyen ve tarafların yükümlülüklerini düzenleyen bu tip sözleşmelerde asgari bir değer biçilip bir parasal değerin gösterilmesi zorunlu mudur? İdareye doğurduğu sorumluluk nedir? Hesaplanabilir miktarı belli olmaması sebebiyle bedelin hesaplanamadığı kâğıtlarda asgari değer gösterilerek sözleşmenin gerektirdiği harç ve damga vergisinin nispi alınmasının icap etmesi halinde, hangi değer üzerinden tahsil edilecektir.

  • Soru Cevaplandı
  • 18.07.2012

Baz İstasyonları ile radyo ve televizyon vericileri yerlerinin kiraya verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Baz İstasyonları ile radyo ve televizyon vericileri için ihtiyaç duyulan yerlerin kiraya verilmesi işleminde, 2886 sayılı Kanunun 51/9 maddesine göre pazarlık usulü ile kiraya verilebilme işlemi 19.06.2007 tarih ve 26657 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 67. maddesinin (d) bendine ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 16.02.2012 tarih ve 327 sayılı genelgesine istinaden verilebilir mi ya da nasıl bir yol izlememiz konusunda görüşlerinizi arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 17.07.2012

Anayasa mahkemesinin iptal kararından sonra bodrum katı dışında en çok 2 katlı yapılar yapı denetimden muaf mı?

Kontder Kullanıcısı -

17.08.2011 tarihli resmi gazete de yayımlanan 648 sayılı kanun hükmünde kararname ile 4708 sayılı yapı denetimi hakkında kanun nun bazı maddeleri yeniden düzenleme yapılmıştır.yapılan düzenlemde 200 m2 yi geçmeyen müstakil yapılar yapı denetim muaf bırakılmıştır, Danıştay 6. Dairesi ise 200 m2 nin iptali için 2010’da Anayasa Mahkemesine başvurmuş. Mahkeme de 3 Kasım 2011 günü yasayı iptal ettimiş. Böylelikle artık 2 katlı ve 200 metrekareyi geçmeyen binalar ibaresi yönetmelikten kaldırılmıştır. Mahkeme 4708 de ki 200 m2 yi kaldırdı, Kanun Hükmünde kararnamede 200 m2 nin iptali için dava acılmadığı için bodrum katı dışında en çok 2 katlı yapılar yapı denetimden muaf mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 16.07.2012

Yükselinebilecek derecenin üstünde bir dereceye yükselme

Kontder Kullanıcısı -

SAYIN Hocam bizlere yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim sorum şu ben 01.05.1987 de orta okul mezunu olarak memuriyete başladım en son 2006 yılında olmak üzere 2 defa sicil not ortalamasından kademe ilerlemesi aldım ben 5/3 geldiğimde gelecek sene 4. dereceye düşeçekmiyim dedim yazi işleri müdürüne hayır düşemezsin 6 yıllık siçil not ortalamasından aldığın kademe ilerlemesi 5/3 de den gelseydi 4. dereceye düşerdin dedi ben şu anda 5/6 sı yım ben den gelen düşecek den gelmeyen düşemeyecek bu eşitlik ilkesine aykırı değilmi ben hakkımı nerede arayacağım nereye dava acaçağım beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

  • Soru Cevaplandı
  • 16.07.2012

Otel ve motelin ruhsatlandırılması

Kontder Kullanıcısı -

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde Otel ve Motel arasındaki fark nedir.

  • Soru Cevaplandı
  • 13.07.2012

Ticaret Meslek Lisesi sözleşmeli çalışabilir mi?)

Kontder Kullanıcısı -

Ticaret Meslek Lisesi (Bilgisayarlı Muhasebe Bölümü) Mezunuyum 5393 sayılı Kanunun 49. maddesine göre sözleşmeli personel olarak çalışabilir miyim? Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

  • Soru Cevaplandı
  • 13.07.2012

Fiilen çalışmayan zabıta personeline giyecek yardımı

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemiz Zabıta teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi zabıta komiser yardımcısı olarak çalışmakta iken, yaklaşık 2,5 yıldır Başkanlık oluruyla Evlendirme Memurluğunu yürütmekteyim. Bilindiği üzere zabıta memurlarına yılda iki kez giyecek yardımı yapılmaktadır. Zabıta Müdürü benim giyecek yardımımı vermiyor. Böyle bir yetkisi var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.07.2012