Semt pazarında mal iadesini satıcının kabul etmemesi durumunda zabıtanın izleyeceği yol

Kontder Kullanıcısı -

Semt pazarlarında vatandaşın yaptığı alış verişlerde sıklıkla karşılaştığımız, alınan malın alıcı tara-fından geri iade edilmesi ve satıcı tarafından geri iadenin, başka bir malla değişimin veya para iadesi-nin kabul edilmek istenmemesi durumlarında uygulanacak idari usul ve yönteme müteallik meri mev-zuatta herhangi bir madde var mıdır? Mevzu bahis alımlardan neşet eden mağduriyetlerde (örneğin tuhafiye, züccaciye, küçük ev aletleri vb.) fiş, makbuz, fatura vb. ispat vesikası olmadığından alıcılar tarafından Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat yapılamamakta, görevli zabıta memurlarınca da tali yöntemler devreye sokulmaktadır. Semt pazarlarında vatandaş ve esnafın karşı karşıya kaldığı Zabıta olarak güçlük yaşamaktayız. İş bu minval gereği, Belediye zabıtası bu tür durumlarda nasıl bir yol izlemelidir, Konu hakkında zabıtaca tanzim olunacak tutanak Tüketici hakem Heyetlerince ispat vesikası yerine geçebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.01.2014

Garaj için yapı ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

Evinin yanına iskeleti ağaçtan veya demirden etrafı ve çatısı saçtan yapılan garaj için yapı ruhsatı gerekir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.01.2014

Uçağın işyeri olarak kullanılması

Kontder Kullanıcısı -

İlçemiz sınırları dâhilinde boş bir arsa üzerinde ihale ile alınmış 45 metre uzunluğunda hava aracı-nın (uçak) sabit olarak, işyeri olarak kullanılmak istenmektedir. 1- Uçak için uygun görüş yazısı hangi kurumdan temin edilecektir? 2- İmar açısından herhangi bir sakıncası var mıdır? 3- Uçak için yapı kullanma izin belgesi gibi bir evrakın alınması söz konusu mudur? 4- İşyeri ruhsatı verirken hangi belgeler istenecektir?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.01.2014

İmar planı içinde tarım yapılması

Kontder Kullanıcısı -

Bir vatandaşın Belediyemize yaptığı şikayetinde "imar geçmiş alanların tarımsal amaçlı olarak ekildiği ve belirtilen olumsuzluğun giderilmesi" istenilmiştir. Konu ile ilgili yapılan incelemede, söz konusu alanlarda imar geçirilerek parselasyon yapıldığı ancak parsel yapılan alanlarda yol açma ve altyapı işlemleri olmaması nedeniyle halen tarla görümünde olduğu bu nedenle ekim ve dikim işlemine devam edildiği belirlenmiştir. Konu hakkında; 5403 sayılı Kanunun 3/i maddesi kapsamında 21/a maddesi gereği işlem yapılması için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yazı yazılmış ise de evrak ilgi alan-ları dışında kaldığı gerekçesi ile Belediyemize geri gönderilmiştir. Konuyla ilgili ne yapabiliriz.

  • Soru Cevaplandı
  • 10.01.2014

Unvan Değişikliği Sınavı

Kontder Kullanıcısı -

Kurumumuzun yapacağı makine teknikeri, unvan değişikliği sınavına otomotiv teknikeri mezunu olan biri girebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.01.2014

Yönetmelik ile imar planı arasındaki uyuşmazlık

Kontder Kullanıcısı -

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile uygulama imar planlarının uyuşmadığı zamanlarda (uygula-ma imar planı yönetmelikten önce onaylanmış), hangisine göre işlem yapmak gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.01.2014

Teknik personelde derece ve kademe ilerlemesi

Kontder Kullanıcısı -

2013 Eylül ayında teknisyen kadrosundan memurluğa atandım. Atanma günüme kadar diploma tahsilim olan teknikerlikten 1330 gün primim var. Kadro derecem ve almam gereken maaş ne kadar olmalıdır. Birde kazanılmış hak olan teknikerlik diplomam var. 2009 tarihli maaşım buna göre olmalı mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.01.2014

Zabıta komiserinin birimin evrakını imzalaması, büro işlerinde görevlendirilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Zabıta amirliğinde amir olmaması halinde zabıta komiserinin vekalet yazısı olmadan resmi evraklara imza atması ve birimde zabıta komiserinden başka üst rütbeli zabıta bulunmadığı halde zabıta komiserini zabıta büro işlerinde görevlendirmeleri uygun mudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.01.2014

Arazi tazminatı

Kontder Kullanıcısı -

Mühendis kariyerli belediye başkan yardımcısı teknik hizmetler sınıfındaki mühendis mimar tekni-ker ve teknisyenlere ödenen arazi tazminatından yararlanabilir mi? Eğer yararlanabilirse başkan yar-dımcılığına atandığı tarihten itibaren bu haktan geriye dönük yararlanabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.01.2014

2004 yılından önce yapılan yapı

Kontder Kullanıcısı -

2000 yılında yapımı tamamlanmış evimizle ilgili olarak belediye tarafından 2004 yılında alınmış çatının 90 cm yüksek olması sebebiyle yıkımı kararı bulunmaktadır. 2014 yılına girdiğimiz için yapılmış herhangi bir tebligat vb olmaması sebebiyle bir zaman aşımı söz konusu olur mu? Ayrıca yapımızın ruhsatı zamanında alınmış fakat süresi geçmiş deniyor ayrıca yapımıza ilişkin olarak (konut olarak kul-lanılan betonarme bir ev) bütün elektrik, doğalgaz, su abonelikleri mevcuttur. Bir site olduğu halde her evin kendi su aboneliği var. İmar Kanununun geçici 11. maddesine göre 2004’den önce yapılmış olan yapılar bu kanunun dışında tutulması gerekmiyor mu? Ya da bu 90 cm’lik yükseklik önemli bir şey midir? Ne gibi sonuçları olabilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.01.2014

Büyükşehir belediyesi olan illerde uygulanacak emlak vergisi oranları

Kontder Kullanıcısı -

Kahramanmaraş büyük şehir oldu daha önceleri Emlak Vergilerinde meskende binde bir, iş yerinde binde iki, arsada binde üç olarak vergilendiriliyordu. Ancak şimdi çalıştığımız bilgi işlem firması büyük şehir olduğumuzu meskende binde 2, iş yerinde binde 4, arsada binde 6 olarak tarh olacağını söylüyorlar. Bu doğru mudur? Yani 30 Marttan önce böyle bir durum olabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.01.2014

Büyükşehir belediyesi olan illerde uygulanacak emlak vergisi oranları

Kontder Kullanıcısı -

Bilindiği gibi 2014 yılı itibariyle Tekirdağ büyük şehir oluyor. Bizde büyük şehrin bir ilçesi olarak 2014 yılında emlak vergisi matrahında her hangi bir değişiklik olacak mı? Yani binalar binde bir den binde iki, arsalar binde üç ten binde altı, araziler binde bir den binde iki olarak mı tahakkuk yapılacak? Yoksa 2015 yılından itibaren mi bu uygulama başlayacak?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.01.2014