Pazarlık usulü muhammen bedelinin altında arsa satışı

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemize ait arsayı açık artırma usulüyle iki ay önce ihaleye çıkarttık, ihaleye iki talipli çıktı Belediye encümeni teklifi düşük bulduğundan ihaleyi iptal etti. Daha sonra muhammen bedelle üç kez ihaleye çıkarıldı, ihaleye talipli çıkmadı. Belediye encümenince pazarlık usulüyle muhammen bedelinin altında arsanın satışı mümkün mü?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.12.2013

Resmi daire su faturalarından damga vergisi kesintisi

Kontder Kullanıcısı -

Şeyh Edebali üniversitesine gönderilen su faturalarından üniversite damga vergisi kesintisi yap-maktadır Resmi dairelere gönderilen su faturalarından kurumların damga vergisi kesip kesmeyeceği, belediyemizin damga vergisinden muaf olup olmadığı hususunda; bilgi ve gereğini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 20.12.2013

Gıda yüksek mühendisinin giyim-kuşam hakkı

Kontder Kullanıcısı -

Çerkezköy Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü'nde Gıda Yüksek Mühendisi unvanıyla Teknik Hizmetler Sınıfında kadrolu (657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olarak) çalışmaktayım. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen her türlü işyerinin yönetmeliğe göre ruhsatlandırılması ve yıl içerisindeki periyodik denetimlerinin yapılmasında sahada görev almaktayım. Kıyafet yönetmeliğine göre memurlara verilen giyecek yardımından yararlanabilir miyim? Bu yardımın verilmemesi için herhangi bir engel söz konusu mudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.12.2013

Sağlık Memurunun intibakı

Kontder Kullanıcısı -

Çorum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünde Sağlık Memuru olarak çalışmaktayım. Kadro derecem 8/3, üst öğrenim olarak Halkla İlişkiler ön lisans mezunuyum intibak işlemleri için baş-vuru yapmak istediğimde halkla ilişkiler bölümü sağlık memurluğunun üst öğrenimi sayılmadığından müracaatım halinde kadromu genel idare hizmetleri sınıfına geçiş yapacaklarını ve sağlık hizmetleri sınıfından ayrılmam gerektiğini söylediler. Böyle bir durum mümkün müdür? Yoksa sağlık hizmetleri sınıfında kalıpta maaş ve haklarımı sağlık memurluğundan alıp derece ve kademede ön lisans mezunu olarak işlem yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.12.2013

Mühendisin özlük hakları

Kontder Kullanıcısı -

Özel sektörde geçen sürelerimin 3/4 oranında (3 yıl) intibaklarımın da yapılması ile birlikte 6/2 derece ve kademede İnşaat Mühendisi olarak çalışmaktayken 657 Sayılı yasanın 68/B hükmü uyarınca 3 dereceli kadroya atamam gerçekleşti. Sorum şu; 6/2 derece gerçek hak ettiğim derece ve kademe. Atandığım kadro ise 3 dereceli bir kadro özel hizmet tazminatı, ek ödeme oranı, ek gösterge, gösterge ve yan ödeme gibi tazminatlarımda hangi kanun maddesine görene gibi değişiklik olacak?

  • Soru Cevaplandı
  • 18.12.2013

Kat irtifakı

Kontder Kullanıcısı -

3 katı ruhsatlı olup, 3 katı da yapılmış, zemin ve 1. katına iskan alınmış binaya kat irtifakı yapılma-sında sakınca var mıdır? Zemin ve 1. katın iskanının olması kat irtifakı yapılmasına sakınca doğurur mu? (2. katın ruhsatı 2010 yılında alınmış olup, ruhsat süresi hala devam etmektedir.)

  • Soru Cevaplandı
  • 18.12.2013

Bilgi edinme

Kontder Kullanıcısı -

Belediye meclislerinde karara bağlanan konularla ilgili meclis konuşma zabıtlarının Bilgi Edinme Kanunu ve Dilekçe Hakkı Kanunu kapsamında siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların istemesi durumunda verilmesi mecburiyeti var mıdır? Verilmezse hukuki bir yaptırımı var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 18.12.2013

Geçici işçinin sürekli işçi kadrosuna alınması

Kontder Kullanıcısı -

Sayın Hocalarım: “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik “ çerçevesinde kurumumuz Arıtma Tesisinde çalıştırılmak üzere belirli süreli işçi alımı yaptık. Alım yapmış olduğumuz iş süreklilik gerektiren arıtma tesisi operatörlüğü işi olması sebebiyle Belediyemiz söz konusu bu işçileri 5 ay 29 gün kendi bünyesinde çalıştırdıktan sonra 6 ayda hizmet alımı yöntemiyle çalıştırmaktadır. Söz konusu bu işçiler “ Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde alınmış olup, yönetmelikte geçen tüm hükümler uygu-lanmıştır. Tesisimizde çalışan bu işçilerimiz için her yıl tekrar hizmet alımı yapılmakta olup çalışmala-rında, izin kullanmalarında ve bazı sosyal haklarında sıkıntı oluşmaktadır. Bu işçilerimiz yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde alınmış olması, Norm Kadromuzda da boş kadro olması, sınava girmiş olmaları ve KPSS den yeterli puanı almış olmaları gerekçesiyle tekrar yönetmelik hükümleri çalıştırılmadan Geçici Süreli İşçilikten Daimi Süreli işçi kadrosuna atanmalarında bir sakınca var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 18.12.2013

Belediye Ulaşım Araçlarından Ücretsiz Yararlanma

Kontder Kullanıcısı -

Seyhan ilçe belediyesinde 657 sayılı Kanuna tabii zabıta amiri olarak görev yapmaktayım. Adana büyükşehir ulaştırma daire başkanlığına bağlı hafif raylı sisteme (metro) resmi üniformalı elbisemle kart basmadan binemiyorum. Emniyet mensupları sivil olsa dahi kimlikleriyle rahatlıkla serbest turni-keden geçebiliyorlar. Bu uygulama ilçe belediyelerinde çalışan tüm zabıta memurlarına uygulanıyor. Uygulama doğru mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.12.2013

Ruhsatında büro ofis işyeri olan yerlerin konut olarak kullanılması

Kontder Kullanıcısı -

İmar planlarında ticaret alanı olarak planlı ve mimari projesinde büro ofis işyeri olarak ruhsat alı-nan, ancak hali hazırda konut olarak kullanılan alanlarda nasıl bir cezai işlem uygulanabilir? Nasıl şikâyette bulunulabilir? Örnek olarak bir bölge 70 metre yükseklikte emsal 3, yükseklik 70 metre ya-pılmış, zemin kat alışveriş merkezi, üst katlarda mal sahiplerine her ne kadar projesinde ve ruhsatında halen ofis olarak gözükse de konut olarak satılmış ve hali hazırda konut olarak kullanılmaktadır. An-cak, elektrik su vb kullanımlar işyeri tarifesinden ödenmektedir. Bu şekilde imar planında ticaret ola-rak gösterilip hali hazırda konut olarak kullanılmaya yönelik talepler artmakta olup bu talepler ekstra nüfus artışı ve gösterilemeyen sosyal donatı sebebiyle kentimizde olumsuz bir etki yaratacaktır. Oysa ki ruhsat ve onaylı projesi işyeri gözüktüğü için şikâyet mekanizmaları da çalışmamaktadır. Bu durumu engellemenin hukuki olarak bir şikâyet bir yolu var mıdır? Fırat DEMİRER, Şehir Plancısı, Çorum Belediyesi/ÇORUM

  • Soru Cevaplandı
  • 17.12.2013

Toplu iş sözleşmesi

Kontder Kullanıcısı -

Kurumumuzla işçi sendikası arasında yapılan sözleşmenin ücret zammı kısmında aynen “Belediye-de çalışan işçilere toplu iş sözleşmesinin süresi içerisinde 657 sayılı yasaya tabi devlet memurlarına ya-pılacak yüzdesel artış aynen işçi ücretlerine ve sosyal yardım kalemlerine aynen yansıtılacaktır” ifadesi yer almaktadır. Bu sene memur sendikalarıyla yapılan sözleşme gereği 2014 yılında geçerli olmak üzere memur taban aylığına 175,00 TL brüt ücret zammı yapılmıştır. Yukarıda da belitmiş olduğum işçi sendi-kasındaki ifadelere göre; 1- Taban aylığı yapılacak olan 175,00 TL brüt ücreti günlüğe çevirip işçi yevmiyesine mi yansıtma-mız gerekiyor? 2-Yoksa net ücreti bordroya mı yansıtmamız gerekiyor? Bu konuda nasıl yol izlememiz gerekmektedir.

  • Soru Cevaplandı
  • 17.12.2013

Su aboneliği

Kontder Kullanıcısı -

Kurumumuza 12.10.2004 yılından önce evini yaptırdığına dair muhtarlıktan aldığı yazıyla vatandaş-larımız başvurmakta ve abone olabilmesi için şebeke yapılmasını talep etmektedir. 3194 sayılı İmar Ka-nunu'nun geçici 11. maddesine göre bu tür başvuru durumunda vatandaşın abone olabilmesi için yatırım yapılması gerektiği durumda, yatırımın kurum tarafından mı yoksa vatandaşın kendisi tarafından mı karşılanması gerektiği konusunda bilgi vermenizi talep ediyorum. (Hem köy hem şehir merkezi talepleri için değerlendirirseniz memnun olurum.)

  • Soru Cevaplandı
  • 16.12.2013