Parklara alınan çocuk oyun gurubu, banklar, spor aletleri vs. mal/malzemelerin kaydı

Kontder Kullanıcısı -

Parklarda bulunan veya yeni alınan oturma bankları, çocuk oyun grupları, dış mekan spor aletleri, tahterevalli, ayrıca belediyemizce yaptırılmış olan heykeller Taşınır Mal Yönetmeliğine göre hangi hesap koduna kayıt edilecektir?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.03.2009

Öğrencilere eğitim yardımı

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizce yükseköğrenim gören öğrencilere eğitim yardımı verilmektedir. Anayasa Mahkemesinin yükseköğrenim gören öğrencilere belediyelerin burs vermesi ile ilgili iptal kararı eğitim yardımı içinde geçerlimidir? Öğrenim yardımı verip veremeyeceğimiz hususunda bilgilendirmenizi bekler şimdiden yardımlarınızdan dolayı saygı ve şükranlarımızı sunarım.

  • Soru Cevaplandı
  • 24.03.2009

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

Mülkiyeti Belediye Başkanlığına ait olup özel şahıslara belli süreli işletmek üzere kiraya verilerek yaptırılan Aqua Park bulunmaktadır. Şahıs bu Aqua Park'a işyeri ruhsatı talep etmektedir. Mevcut ruhsat Yönetmeliğinde hiç bahsi geçmemekte ve bu güne kadar belediyemiz tarafında verilen bu tür bir ruhsat da bulunmamaktadır. Bu yerin ruhsatlandırılması, sınıfı, ruhsat türü nasıl olmalıdır.

  • Soru Cevaplandı
  • 20.03.2009

Canlı müzik izni

Kontder Kullanıcısı -

Biz çevre birimi oluşturulmamış bir ilçe belediyesiyiz. Üstünde 2 kat olan tapuda işyeri olarak görünen bir işyeri(bar-kafeterya) belediyemize canlı müzik izni için başvuru yapmıştır. Biz canlı müzik için işletme sahibinden ruhsat fotokopisi, dilekçe, 1 adet fotoğraf, kat maliklerinden onay ve akustik raporu istedik fakat kişi itiraz ediyor. Tapuda işyeri olarak görünen yerlerden kat maliki onayı gerekmiyor diyor. Ancak biz işyeri ruhsatı için değil canlı müzik izni için kat maliki onayı istiyoruz. Kat maliklerinin akustik raporu alması zorunlumudur? Müzik ve insan sesinden rahatsız oluruz diye kat malikleri buraya canlı müzik izni verilmesini istemiyorlar ve belediyeye konu ile ilgili dilekçe verdiler. Bu konuda İl Çevre ve Orman Müdürlüğüyle görüştük ama tatmin edici bir cevap alamadık. Bu konuda hangi yolu izlememiz gerekiyor?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.03.2009

Tatil günlerinde çalışma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

İlimizdeki berberlerin bağlı olduğu esnaf ve sanatkârlar odası, berberlerin pazar günleri işyerlerini açmamaları için kendi aralarında karar almışlardır. Bu zamana kadar da hiç bir berber esnafından hafta sonu çalışma izni talebi olmadığından belge düzenlenmemiştir. Fakat terminal içerisindeki bir esnaf pazar günleri çalışmak için hafta sonu çalışma izni için yazılı talepte bulundu. Esnaf dilekçesinde Danıştay 8. Dairesinin 17/05/2000 tarih ve 3705 Karar, 2167 Esas nolu kararını da sundu. Belediyemiz Küşat Bürosu nasıl hareket etmelidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.03.2009

Elektrik ve havagazı tüketim vergisi

Kontder Kullanıcısı -

Daha önce Belediyemize Elektrik Tüketim Vergisi olarak gelir kaydettiğimiz Tedaş Tüketim vergileri artık belediyemiz hesaplarına aktarılmıyor. Yeni çıkan kanun gereği maliyeye aktarıldığı söylenmektedir. Bu kesilen tüketim vergileri belediyelerin payı artık nereye yatıyor nereye gidiyor. Herhangi bir pay ayrılacak mı, belediyelere bunun bilgisini verirseniz çok memnun oluruz?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.03.2009

Belediye mülk ve tesislerine isim verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

1-Belediyemize ait kültür sanat merkezi içerisinde bulunan çok amaçlı salon ile sinema ve tiyatro salonlarına isim verilmesi sonucunda alınan kararın Belediye Kanununun 81'inci maddesinde geçen mülki idare amirinin onayına tabi olup olmadığı? 2-Belediyemizin mücavir alanları dışında mülkiyeti belediyemize ait konkasör şantiyesi içerisinde bulunan Ormanlık Alana isim verilmesi kararı alabilir miyiz, şayet yetkimiz yoksa alma şekli nasıl olacaktır?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.03.2009

Turizm işletme belgesi alan işyerleri, içki satışı yapan işyerleri

Kontder Kullanıcısı -

a) İdaremizden umuma açık istirahat eğlence yerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı alan bir işyeri, içkili yer bölgesi ilan edilmesine lüzum kalmadan, Turizm Bakanlığından aldığı turizm işletme belgesi ile işyerinde kadehle açık içki satabilir mi? b) Sıhhi işyeri olarak ruhsat verdiğimiz market, büfe gibi yerlerde kapalı kutularda içki satışı yapabilmesi için işletmecinin ayrıca kolluk kuvvetlerinden izin alması gerekir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.03.2009

Performans programı

Kontder Kullanıcısı -

5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu gereği nüfusu 50.000 altında kalan belediyelerde stratejik plan hazırlama zorunluluğu olmadığını biliyorum. Belediyemizin nüfusu 50.000 nin altında bizlerin performans programı hazırlama zorunluluğumuz var mıdır? Yoksa stratejik plan ve performans programı aynı şey midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 16.03.2009

Görevde yükselme-sınavsız atama

Kontder Kullanıcısı -

Muhasebeci kadrosunda bulunan personel görevde yükselme sınavına tabi tutmadan norm kadromuzda Mali Hizmetler Müdürü kadrosuna 2007 yılında ataması yapıldı. Hatalı olan bu atamanın düzeltilmesi için ne yapmalıyız. Kişi yapılan atamadan dolayı zaman geçtiğinden kadronun elinden alınamayacağını belirtiyor. Bölge idare mahkemesine gidildiğinde sonuç ve düzeltilmesi için nasıl bir yol izlemelidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.03.2009

Para cezasına faiz

Kontder Kullanıcısı -

Muhtarlık zamanında yapılan bir yapının üzerine ruhsatsız bir kat yapılmış, bu yapı belediye zabıtasınca resimlenip 14.04.2004 tarihinde 3194 sayılı Kanunun 42. maddesi gereğince 1500 TL belediye encümeni kararı ile ceza işlemi uygulanmış. O tarihte bu cezanın bir kısmı peşin ve taksitlerle 500 TL’ si ödenmiş kalan kısmı ödeme güçlüğünden dolayı ödenememiş. 2009 yılında kalan borç Belediyesine ödenmek için başvurulduğunda faizin faizi yani, katlamalı faizlerle 4,500 TL civarında para ödenmesi istenmiştir (2,750 TL civarında faiz). Belediye encümeninin yazdığı bu ceza bu kadar katlamalı faiz olur mu? Vatandaş bu cezasını ne şekilde ödeyecek. Eski yaptırdığı taksitlendirme ile bu parayı ödeyebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.03.2009

Yapı kullanma izni

Kontder Kullanıcısı -

2981 sayılı İmar Affı Kanununun geçici 2 inci maddesinin (b) bendinde belirtildiği üzere 10/01/1975 tarihinden önce yapılan yapıların Yapı Kullanma izni almış sayılacağı belirtilmektedir. Bahse konu maddenin günümüzde geçerliliği var mıdır? Günümüzde bir yapıya 1975 yılından önce yapıldığına dair test laboratuarlarından ve ilgili idareden rapor düzenlenmesi durumunda Yapı Kullanma İzin Belgesi almış sayılır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.03.2009