İntibak

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde memur olarak çalışan personellerimizin 1986, 1990 ve 1994 yılarında intibakları yapılırken memuriyete geçmeden önceki işçilikte geçen özel sektör, kamu sektörü ve belediyede geçen sürelerin intibakları tam olarak emekli ve maaşlarına bir yıla bir kademe verilmek suretiyle yapılmıştır. Özel sektörde, kamu sektöründe ve belediyede geçen sürelerin intibakları nasıl olur? Dava konusu olursa ne olur? Dava konusu olan emsal mahkeme kararları var mıdır? Yapılan intibaklar aynen kalıp mevcut duruma gelinceye kadar intibaklar durdurulabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.06.2007

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

2001 yılından itibaren çalışan, KPSS sınavı ile muhasebeci kadrosuna atanmış, işletme fakültesi mezunu personelim. En son yayımlanan norm kadro ilke ve standartlarına göre muhasebeci kadrosu (idari personel içerisinde) ihdas edilmiş ayrıca belediyemizin girdiği C1 grubuna göre de Mali Hizmet Müdürlüğü kadrosu ihdas edilmiştir. Belediye Başkanı beni fakülte mezunu oluşum nedeniyle ve 6 yıldır muhasebecilik yaptığım için Mali Hizmetler Müdürlüğüne asaleten atamak istemektedir. Muhasebeci kadrosundan Mali Hizmetler Müdürlüğü kadrosuna geçebilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.05.2007

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

1993 yılından beri Çelikli Belediyesinde çalışıyorum. 1993 yılında memur kadrosunda başladım sürekli olarak yazı işlerini yürüttüm. 2004 yılında başkatip kadrosuna geçtim lise mezunuyum. 7/3 derece/kademedeyim. Şimdi ise norm kadro ilkelerine göre belediyemiz D1 grubunda yer almaktadır. D1 grubunda belirlenen kadrolarda başkatip kadrosu bulunmamaktadır. Bu durumda yazı işleri müdürü kadrosuna geçebilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.04.2007

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin hizmet gruplarının sayıldığı 5. maddesinde zabıta müdürü ve zabıta müdür yardımcısı dışında diğer zabıta unvanlarına yer verilmemiştir. Dolayısıyla, f) idari hizmetler grubu 2) bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, ambar memuru, emlak memuru, sekreter, santral memuru, memur ve diğer unvanlı memurlar, şoför bendinde geçen memur ve diğer unvanlı memurlar ibaresi adı geçmeyen unvanlar için bir genellemedir dolayısıyla komiserliğe ve amirliğe yapılacak atamanın bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyim (tabi ki yorumum). 2007/8 sayılı genelge ise, açıktan ve naklen atamalarla ilgili olduğu için de kurum içi atamaların ise yeni yönetmelik çıkana kadar DMK.76 ve 1969 tarihli Zabıta Yönetmeliğine göre değerlendirilmesi gerektiği kanısındayım. Zabıta komiserliğine ve zabıta amirliğine atanma hususunda bu çerçevede farklı bir durum varsa aydınlatırsanız memnun olurum. 3/1 d/k de zabıta komiseri olarak görev yapmaktayım (kadrom 3. derece). Zabıta amirliğine atanabilir miyim? Üniversite mezunuyum. 1993 yılında memur oldum. (kadrom zabıta komiseri, Belediye Başkanı oluru ile zabıta amirliği yapmaktayım)

  • Soru Cevaplandı
  • 20.02.2007

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

1- Belediyemizde yazı işleri müdürlüğü, zabıta ve muhasebe işleri vekaleten atamalarla yürütülmektedir. Aylıklarını bulundukları kadrodan mı yoksa vekil olarak baktıkları işlere göre mi alacaklardır? 2-Vekaleten atamalar kazanılmış hak teşkil eder mi.?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.02.2007

İntibak

Kontder Kullanıcısı -

Elazığ Erimli Belediyesinde 10.08.1987 tarihinde geçici işçi statüsünde işe başladım. Belediye de açılan memurluk sınavı sonucunda memurluğa hak kazanarak 30.09.1988 tarihinde 13/3 derecede aday memur olarak başkatip kadrosuna atamam yapıldı ve halen başkatip olarak çalışıyorum. Öğrenim süresi üç yıl olan lise mezunuyum. Kaçıncı derecenin kaçıncı kademesinden aylık almam konusunda kurumumla olan tereddüdün giderilmesi için aşağıdaki bilgiler doğrultusunda kaçıncı derecenin kaçıncı kademesinden aylık almam gerektiğini ve ayrıca ek göstergeden yararlanıp yararlanamayacağımı bildirmenizi istiyorum. Memurluğa başlama tarihim 30.09.1988, sigortalı hizmetim 715 gün, 615 günü resmi kurum, 110 günü özel sektörde, 20 aylık askerlik hizmetine karşılık borçlanma yaptım. Kanunla bir derece aldım. Olumlu sicilden bir kademe aldım.

  • Soru Cevaplandı
  • 07.02.2007

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

Şuan 5/3 derece Zabıta Komiser Yardımcısı kadrosundayım. Norm kadroya göre Belediyemizde 1 adet zabıta komiseri kadrosu bulunmaktadır. Bu kadroya Devlet Memurları Kanununun 71. maddesi gereğince 3. derecede boş bulunan Zabıta Komiserliğine 5393 sayılı Kanunun 38. maddesinin (j) bendine ve Zabıta Yönetmeliğinin 38. maddesine istinaden atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.01.2007

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

14.01.1993 tarihinden buyana Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Zabıta Memuru olarak görev yapmaktayım. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi 4 yıllık Kamu Yönetimi mezunuyum. Yeni yapılan norm kadro çalışmaları çerçevesinde Belediyemizde oluşturulan ve boş bulunan Hukuk İşleri Müdürlüğünü talep etmek istiyorum. Acaba yasal açıdan herhangi bir engel var mı? Görevde yükselme ile asaleten Hukuk İşleri Müdürlüğüne atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.01.2007

İntibak

Kontder Kullanıcısı -

Halen Çivril Belediyesinde itfaiye eri kadrosu ile zabıta olarak görev yapıyorum. Aynı belediyede memurluğa atanmadan önce 831 gün Sosyal Sigortalar Kanununa tabi işçi olarak çalıştım. Çalışmış olduğum bu sürenin derece terfiimde sayılıp sayılmayacağı konusunda bilgi verilmesini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 06.01.2007

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

1985 yılından bu yana Çorum İl Özel İdaresinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 5. dereceli memur kadrosunda 3. derecenin 1. kademesinde memur olarak görev yapıyorum. İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmeliğin, Danıştay 5. Dairesinin 29.12.2003 tarih ve E: 2000/4306, K: 2003/5767 sayılı kararı ile iptal edilen birçok maddesi değiştirilerek 31.12.2005 tarih ve 26040 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olmasına rağmen 2003 yılından buyana görevde yükselme sınavı yapılmamıştır. Lise mezunu ve 80 saatlik bilgisayar meslek dalı eğitim programları kurs sertifikasına sahip olmam nedeniyle söz konusu Yönetmeliğin 5. maddesinin (f) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna görevde yükselme eğitimine ve sınavına girmeden atamamın yapılıp yapılamayacağı konusunda bilgi verilmesini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 06.01.2007

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

Ben 1998 yılında itfaiye eri kadrosuyla göreve başladım. Meslek lisesi çıkışlıyım. Fakat 2006'da 2 yıllık üniversite bazında teknik okul bitirdim. Bundan dolayı kadrom şoför kadrosudur. Bu durumda tekniker kadrosunun haklarından yararlanabilir miyim? Yararlanabilirsem nasıl bir yol izlemem gerekmektedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 21.01.2007

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

Ben 2 yıllık meslek yüksek okulu inşaat teknikerliğini 1991 yılında bitirdim.1994 yılında Beçin Belediyesinde Fen Memurluğunu kazanarak Devlet memuru olarak atandım.Yaklaşık olarak bu görevimi 4/3 derece ve kademeden 18 aylık askerlik borçlanmasıyla beraber toplam 14 yıldır sürdürmekteyim. Benim öğrenmek istediğim gerek genel yönetmelik gerekse mahalli idarelerde görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmelikleri hükümlerine göre belediyemizde boş bulunan mühendis kadrosuna unvan değişikliği sınavında başarılı olduğum taktirde atanıp atanamayacağım hususudur.

  • Soru Cevaplandı
  • 20.01.2007