Zabıta açıktan atama

Kontder Kullanıcısı -

Belediye Zabıta Yönetmeliğindeki 13 ve 14. maddelerinde değişiklik oldu. Biz zabıta memuru almak istiyoruz. Doğrudan açıktan atama ile alabilir miyiz veya bakanlıktan onay mı almamız gerekiyor.

  • Soru Cevaplandı
  • 25.12.2009

Sözleşmeli çalışan uzman erbaşın 6 yıllık sicil notu ortalaması

Kontder Kullanıcısı -

3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa göre 2001-2007 yıları arasında sözleşmeli olarak görev yapan ve kendi isteği ile istifa ederek ayrılan Uzman Çavuş, 14.12.2009 tarihinde belediyemizde memur kadrosuna atanarak göreve başlatılmıştır. Eski kurumunda yedi yıl hizmeti bulunan ve sicilleri olumlu olan bu personelimize, eski kurumundaki altı yıllık sicilleri üzerinden değerlendirme yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.12.2009

Yapı ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

Bazı binaların arasında kalmış parseller var. Bu parseller Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre 5 kat için 9 metre cepheyi veya 13 metre derinliği sağlamıyor. Bu parsellere kenarındaki ruhsatlı binalara istinaden yapı ruhsatı verilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.12.2009

Emekliye ayrılan işçinin kıdem tazminatı

Kontder Kullanıcısı -

15.05.1991 yılından bu yana Belediyemizde işçi olarak çalışan bir arkadaşımız 14/12/2009 tarihi itibarıyla emekliliğe hak kazandığından dolayı dilekçesini verdi ve kurumla ilişiğini kesti. Bu kişinin aylık brüt ücreti son bordrosunda, ikramiye ve yakacak yardımı dahil 1.380 TL, kümülatif vergi matrahı 12,219 TL dir. Söz konusu işçimiz 15.06.2008 tarihinde sendika üyesi oldu ve sendika ile kurum arasında 2008 yılı Haziran ayında yapılan toplu iş sözleşmesinin kıdem tazminatı ile ilgili bölümünde her yıl için 75 gün kıdem tazminatı verilir hükmü bulunmaktadır. Buna göre bu işçimize TİS deki hüküm gereği mi kıdem tazminatı hesaplayacağız yoksa İş Kanununda belirtildiği şekilde her yıla bir maaş tutarımı kıdem tazminatı hesaplayacağız? Yani sendika üyesi olmadığı dönemler de sözleşmenin her yıla 75 gün kıdem tazminatı verilir hükmüne tabii olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.12.2009

İl genel meclisinde meclis başkanlığı ve il encümen üyeliğinin bir kişide birleşmesi

Kontder Kullanıcısı -

İl genel meclis başkanı aynı zamanda il encümen üyesi seçilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.12.2009

Belediye başkanlarının aylık ödeneği

Kontder Kullanıcısı -

7500 nüfuslu ilçe belediyesiyiz. Belediye başkanımız evli, çocuğu yok, 9.derece 3.kademe de bulunuyor ve emekli sandığına tabidir. Belediye başkanımızın alması gereken brüt ve net maaşı ne kadardır?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.12.2009

Gecikme zammı, faizi ve cezalar bütçeden ödenebilir mi?

Kontder Kullanıcısı -

Vergi dairesine stopaj, KDV gibi borçların faizlerini ödemek için, ödemelerde öncelikli kabul edip zamanında ödeme yapmamız gerekliydi. Ancak, öncelikli ödeme olarak esnaf ödemelerini yapabildik. Şimdi toplu paramız var, faizleri bütçeden ödersek, hangi ekonomik koddan ödeyebiliriz.

  • Soru Cevaplandı
  • 23.12.2009

Vekalet görevinde zam ve tazminatlar, sözleşmeli personelin fen işlerinde sorumlu olması

Kontder Kullanıcısı -

1- Zabıta Memuru kadrosunda Yazı İşleri Müdürlüğünü 657 sayılı Kanunun 86. maddesi uyarınca vekaleten yürütmekteyim. 01.04.1993 tarihinde işe başladım lise mezunuyum şu anda 5. derecenin 2. kademesindeyim. Vekalet ettiğim Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosu ise 5. derecede bulunmaktadır. Bu durumda Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlara ilişkin 2006/10344 sayılı BKK 'nın vekaleti düzenleyen 9. maddesinde 657 sayılı Kanunun 86. maddesi uyarınca kurumlarınca bir göreve kurum içinden veya diğer kurumlardan vekalet ettirenlere, vekilin asaleten atanmada aranan tüm şartları (asaleten atanmada sınav şartı aranılan kadro veya görevler için bu sınavlara girebilme hakkının elde edilmiş olması dahil) bir arada taşımaları kaydıyla vekalet ettikleri kadro veya görevler için bu karar uyarınca ön görülen zam ve tazminatların toplam net tutarından fazla olması halinde aradaki farkın 657 sayılı Kanunun 175. maddesindeki oranlar dikkate alınmaksızın vekalet görevinin fiilen yapıldığı sürece ödeneceği belirtilmiştir. Ben bu durumda özel hizmet tazminatından faydalanabilir miyim? 2- Tam zamanlı sözleşmeli harita mühendisini fen işleri müdürlüğüne sorumlu personel yapabilir miyiz? Yani yetkili kılabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 22.12.2009

İşyerinin devri

Kontder Kullanıcısı -

Beldemizde bir işyerine daha önceden işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmiş olup bu işyeri sahibi işyerini oğluna devredeceğinden dolayı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğinin 8 inci maddesinde belirtildiği gibi işyeri sahibinin (ölümü) dışında işyeri intikali yapılır mı? Yoksa işyerine tekrar işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenleyip işyeri açma harcı alınır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 21.12.2009

İşçi olarak çalışılan günlerin memurlukta değerlendirilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Türkeli Belediyesinde 1996 yılı Ekim ayında işçi olarak göreve başladım. 1998 Temmuz ayında da kurum içi sınavla 657 sayılı Kanuna tabi memur olarak aynı kurumda memur olarak işe devam ettim. Aynı kurumda işçi olarak görev yaptığım sürelerin şimdi memurluk görevimdeki kadro dereceme sayılabilir mi yani işçi olarak çalıştığım Türkeli Belediyesindeki süremin 657 sayılı Kanuna tabi memur olarak devam ettiğim Türkeli Belediyesindeki kadro dereceme Belediye Başkanının da uygun bulması ile ilerletme imkanımız olur mu? Aynı zamanda belediyede işçi olarak göreve başladığımız ve aynı kurumda memur sınavını kazanarak memur olduğumuz bir arkadaşım asaleti tasdik olduktan sonra özel idare müdürlüğüne ataması yapıldı bu ataması yapılan arkadaşım valinin oluru ile kamuda işçi olarak çalıştığı süreler memurluktaki kadro derecesine ilerlemesi gerçekleştirildi. Emsal olarak bunu belirtmek istedim.

  • Soru Cevaplandı
  • 21.12.2009

İmar komisyonu, toplu taşıma hizmeti

Kontder Kullanıcısı -

1- 5393 sayılı Belediye Kanununun 21. maddesi gereği toplantının ilk gününde belediye başkanının talebi ile oylanarak gündeme ilave olunan imar plan tadilat talepleri imar komisyonuna havale olunmaksızın aynı mecliste karara bağlanması istenmektedir. 21. maddenin 3. fıkrası ile 24. maddenin 4.fıkrası ile çakıştığı düşünüldüğünden bu konuda görüş bildirmenizi, 2 - İlçemiz toplu taşıma hizmetleri özel olarak belirli güzergâhlarda 1985 yılına ait “Alaşehir Belediye Sınırları İçinde Çalışacak Minibüslerin (Küçük Otobüs) Çalışmasına Ait Yönetmelik” doğrultusunda encümen kararı ile yapılan güzergâh- durak -hat tespiti – ilaveleri ve ilgili kişilere hat verilmesine ait alınmış encümen kararları ile yıllardır hizmet vermekte ve her yıl tarifesi ile güncellenen ücretlerini ödemektedirler. Şehrimiz hızla büyümekte olup, mücavir alan sınırlarımız genişletilmiş buna ilaveten mevcut toplu taşımacılık yetersiz kalmaktadır, şu anki minibüs hattıyla çakışmayan ilave bir hat kurma konusunda başvuru bulunmaktadır. 5393 sayılı Belediye Kanununun belediyenin yetkileri ve imtiyazları başlığı altında yer alan l5/f fıkrası – toplu taşıma yapmak, toplu taşıma sistemini kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek –p) fıkrası ise her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, zaman ve güzergâhını belirlemek, bilet ve ücret tarifelerini tespit etmek, işletmek – işlettirmek veya kiraya vermek belediyelerin yetki alanı içerisinde belirtilmiş ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve bu Kanunun uygulamasıyla ilgili çıkarılan Yönetmelikte de belediye sınırları ile mücavir alanı içerisindeki şehir taşımalarının ilgili belediyelerce düzenleneceği hükmüne yer verildiğinden, aynı Yönetmelik ile bu kez hat ve durakların meclis kararıyla mı tespit olunacağı, ancak hattın kişilere tahsisinin nasıl yapılacağı, 2886 sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda ihale yapılması durumunda sadece hattının mı ihale olunacağı, ihaleye kooperatif olarak mı yoksa araç sahipleri olarak mı katılınacağı ilan ve şartnamelerin hazırlanması konularında sıkıntı yaşanacağı düşünüldüğünden, örnek ihale, belediyesi ismi veya ayrıntılı bilgi verilmesi konularında yardımlarınızı saygılarımla arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 21.12.2009

Teşvik belgesi nedeniyle ihale konusu işlerin bölünüp bölünemeyeceği

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemiz boru ve ek parçaları, araç ve iş makineleri alımında teşvik belgesine sahiptir. Yapım işleri ihalesinde teşvik belgesi nedeni ile ihalenin mal ve yapım işi olarak bölünüp bölünemeyeceğinin bildirilmesini saygılarımla arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 19.12.2009