Pazar yerinin kiraya verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemiz ile Antalya Semt Pazarcılar Odası arasında 22.09.2004 tarihinde yapılan protokol ile belediyemiz mülkiyeti olan 7800 m2 arsa içerisine 250 açık tezgah yeri, 54 adet dükkan inşa edilmiştir. Sözleşme gereği pazarcılar odasının kullanım süresi 2 yıl olup 2 yıl sonra dükkanlar tamamen belediye kontrolüne geçmiştir. Fakat kiracılar pazarcılar odasına dükkan yapımı için 15 ila 20 bin YTL arasında para ödemişlerdir. Bu yerleri 2886 sayılı Kanunun 45 inci maddesine göre ihale yapmamız gerekiyor. Dükkanlara para yatıran kişilere doğrudan meclis ve encümen kararı alarak kiralamamız veya takdir komisyonunun belirlediği fiyattan dorudan sözleşme yapmak suretiyle kiralamamız mümkün müdür?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.03.2008

İşçilere ödül verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Belediye meclisi çalışmalarında başarılı bulduğu işçi veya işçilere meclis kararı alarak veya başka bir kanun maddesine dayanarak ödül (para v.s gibi) verebiliyor mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.03.2008

Memurlara sözleşme gereği maaş iyileştirmesi

Kontder Kullanıcısı -

Bazı belediyeler memur personeline sendika sözleşmelerini mesnet göstererek maaş iyileştirilmesi yapmaktadır. Bu tür ödemelerin yasal boyutu nedir? Müteakibinde harcama yetkilisine zimmet çıkması ihtimali nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.03.2008

İşçinin işe girmeden önce karıştığı bir olaydan dolayı hüküm giymesi

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemiz bünyesinde 15.04.2006 tarihinde işe giren geçici işçi pozisyonunda vizeli olarak çalıştırılan bir işçi arkadaşımız bulunmaktadır. Bu işçimiz 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına Geçirilmeleri Hakkındaki Kanun gereği şartları taşıması sebebiyle kadrolu işçi olarak atanmıştır. Bu güne kadar da iş akdi devam etmektedir. Ancak işe geçici olarak alındığı tarihten önce kendisi adli bir olaya karışmış olup mahkemesi çeşitli aşamalardan geçerek 11.01.2008 tarihinde sonuçlanmış ve 19 ay 10 gün mahkumiyet kararı çıkmıştır. 4857 sayılı İş Kanununun 25 nci maddesinin IV-İşçinin gözaltına alınması veya tutuklanması halinde devamsızlığın 17 nci maddedeki bildirim süresini aşması halinde iş akdi fesh edilebilir denilmektedir. Belediyemizin bu hususta izleyeceği yol hakkında bilgilendirilmesini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 04.03.2008

Kimyager kadrosunun sınıfı, yan ödeme, özel hizmet tazminatı ve ek göstergesi

Kontder Kullanıcısı -

İçişleri Bakanlığının yayınlamış olduğu Belediye Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslarda kimyagerlere hem sağlık hizmetleri sınıfında hem de teknik hizmetler sınıfta yer verilmiştir. Benim kadrom sağlık hizmetleri sınıfında kimyagerdir. Fakat yan ödeme ve özel hizmette, ek gösterge verilirken sağlık hizmetleri sınıfında kimyager yoktur. Bu şartlarda sağlık hizmetleri sınıfında görev alan bir kimyagere yan ödeme, özel hizmet, ek gösterge nereden verilmelidir? Acaba Teknik Hizmetler Sınıfından ödenebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.03.2008

Vergi indirimi, fiili hizmet tazminatı

Kontder Kullanıcısı -

1-Ben yaklaşık 17 yıllık memurum işe başladığımda gözümün birini kaybettim vergi indiriminden faydalanmak istiyorum ne yapmalıyım? Şimdiye kadar böyle girişime gerek görmedim çünkü getirisinden çok götürüsü olur denildi bana korktum. Bunun bana ne gibi getirisi ve götürüsü olur? Vergi indiriminden faydalanmam için neler yapmalıyım? Bu indirimin bana emekli olunca bir kaybı olur mu? 2- İtfaiyecilerin görüşülmekte olan fiili hizmet tazminatının ne durumda olduğu, ne kadar ilerleme gösterildiği? Fiili hizmet kanunlaşırsa bizde polisler gibi 20 yılda emekli olursak maaşımızı hemen alacak mıyız? Yoksa yaşımızı beklemek zorunda mıyız? Fiili hizmet tazminatının emekli ikramiyemize katkısı olacak mı? Ayrıca bize ek getirisi neler olur?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.02.2008

Nüfusu 2000 in altına düşen belediyeler

Kontder Kullanıcısı -

Ben belediyede geçici işçi statüsünde fen işleri bölümünde çalışmakta olup yeni çıkan 5620 sayılı Kanun kapsamında 657 4-B statüne geçerek norm kadroda ihdas olunan tekniker kadrosuna tam zamanlı sözleşmeli personel olarak kadro almış durumdayım. Fakat belediyemiz 2000 nüfusu altında olduğu için kapatılacak belediyeler arasında yer almaktadır bu durumda sözleşmeli personel olarak belediyemizin kapatılması durumunda benim şu andaki konumum bu durumdan nasıl etkilenecek. Belediye personeli olarak durumumuz nasıl olacak.

  • Soru Cevaplandı
  • 15.02.2008

Derece yükselmesi ve kademe ilerlemesi

Kontder Kullanıcısı -

22 Şubat 2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik" ekinde yer alan (1) sayılı memur kadro kütüğünde; yönetici konumundaki memurlar hariç, geriye kalan tüm memur kadrolarına 5 derece kadrolar tahsis edilmiştir. Bu durum uygulamada bazı sıkıntılar meydana getirmektedir. 1) 4 üncü dereceye terfi etmesi gereken memurların durumu ne olacak? Ek gösterge ve Özel Hizmet tazminatından nasıl yararlanabilecekler? 2) 657 sayılı D.M.K. nun 64.maddesi gereğince; son 6 yıllık sicil notu ortalaması 90 yukarısı olan 5 inci derecenin 3. kademesinde bulunan lise mezunu bir personelimizi doğal olarak 4/1 dereceye terfi ettirmemiz gerekiyor. Uygulanacak prosedür nasıl olmalıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 15.02.2008

Kıdem tazminatı ve muvazzaf askerlikten sonra işe başlama

Kontder Kullanıcısı -

Ben 20.06.2002 tarihinden İtibaren Kozçeşme Belediyesinin kurmuş olduğu Kozçeşme Sulama Birliği bünyesinde çalışıyorum. Geçici işçi olarak işe başladım. 5620 sayılı Kanun ile sürekli işçi kadrosuna geçirildim. Henüz askerliğimi yapmadım. Askerlik sebebiyle işyerinden ilişkimin kesilmesi kıdem tazminatı hakkını doğurur mu ve askerlik dönüşü aynı işyerinde göreve başlayabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.02.2008

Sürekli işçi kadrolarına geçirilme

Kontder Kullanıcısı -

5620 sayılı Kanunun 1. maddesinin ( c ) bendi gereğince sürekli işçi kadrolarına geçirilme ile ilgili (Bakanlık ve Türkiye İş Kurumu işlemleri) tüm işlemlerimiz tamamlanmış durumdadır. Atamanın yapılması için belediye meclisinin yetkisi nedir? Meclisin bu kadroları verip vermeme yetkisi var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.02.2008

Sürekli işçi kadro ihdası

Kontder Kullanıcısı -

5620 sayılı Yasa çerçevesinde İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının müşterek izni ile belediyemizde çalışmakta olan 43 işçi yasa hükümlerinden faydalanarak, sürekli işçi kadrolarına geçirilmiştir. Belediyemiz Norm Kadro yönetmeliği doğrultusunda 17 adet sürekli işçi kadrosu mevcuttur. Bakanlıkça onaylanan 43 adet geçici işçinin sürekli işçi kadrosuna atanması neticesinde, 26 adet sürekli işçi kadrosuna ihtiyaç duyulduğundan, 26 adet sürekli işçi kadrosu ihdasının yapılıp yapılmayacağı? Ancak bu sürekli İşçi Kadro sayısı İçişleri Bakanlığınca yürürlüğe konulan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte belirlenen sayı olan 17 nin altına düşünceye kadar 5620 sayılı Yasanın 6. maddesinde de belirtildiği gibi şahsa ait olup, herhangi bir nedenle boşalması halinde sürekli işçi kadrolarının iptal edileceğinden, sürekli işçi kadrolarının 43 'e çıkarılması yönündeki uygulamamın, doğru olup olmadığı hususunun bildirilmesini istiyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 05.02.2008

Gerçekleştirme memurluğu ile muayene ve kabul komisyonu üyeliğinin birleşmesi

Kontder Kullanıcısı -

Kalyak, akaryakıt asfalt malzemeleri alımları muayene komisyon başkanlığı yapıyorum. Hakedişleri de muayene kabul komisyonun hazırlaması doğrumudur. Kimlerin hazırlaması gerekir. Yasada muayene ve hakediş komisyonunda kimlerin olması gerekmektedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.02.2008