Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

Serinhisar Belediye Başkanlığına sınavla kazanarak 11.03.1991 tarihinde Teknik Hizmetler Sınıfı 3. kadro dereceden Fen Memuru olarak atandım ve halen aynı dereceden maaş almaktayım. Ben 2 yıllık Akdeniz Üniversitesi Antalya Meslek Yüksek Okulu inşaat bölümü bitirdim. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi 4 yıllık İktisat Fakültesinden de lisans diploması aldım. Halen şimdiki kadrom ise; 1. derece 1. kademesinden maaş almaktayım. Norm kadrosunda Fen İşleri Müdürlüğü kadrosuna atamam yapılması için ne gibi bir yol izlemem gerekiyor.

  • Soru Cevaplandı
  • 09.04.2008

İhale komisyonu üyeleri

Kontder Kullanıcısı -

4734 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi hükmünce ihale komisyonu üyeleri ilgili idare personelinden oluşması gerekmektedir. Buna göre Belediyemiz büro hizmetlerinde çalışan müteahhit personelleri ihale komisyonu üyesi olarak görev alabilirler mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.04.2008

İş makinesi satışları

Kontder Kullanıcısı -

237 sayılı Taşıt Kanunu’nda Taşıtın Tanımı: Motorlu veya motorsuz ulaştırma araçlarını ifade eder denmektedir. Bu kapsamda İl Özel İdarelerine ait iş makineleri, kamptreylerin satışında 237 sayılı Taşıt Kanunun kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğinin bildirilmesini, değerlendirilemeyecek ise satışında nasıl bir yol izleneceğinin bildirilmesini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 08.04.2008

Ek gösterge farkı

Kontder Kullanıcısı -

Ben bir devlet kurumunda şef olarak görev yapmaktayım. Çalıştığım kuruma öğretmenlikten geçtim ve emeklilik yönünden ek göstergem şimdi çalıştığım görevden önde gitmektedir. (şef 2. derece 1600, öğretmen 2. derece 2200) Bu güne kadar ek gösterge farkını ödedim, fakat 2. dereceye geldiğimde ESK farkı devletin ödediği (% 40 lık ve %70 lik ) orana göre çoğaldı (1100 ile 1600 ek gösterge arasında 5 YTL öderken şimdi 34 YTL ye çıktı) oranlara göre yüksekti. 1-ESK farkını ödememin emekli olurken bana ne gibi faydası olacaktır? 2- Eşit ek göstergelere geldiğimde bir fark ödememe gerek kalmayacağından geçmişte ödediklerim boşuna mı olacaktır? Ödediğim ESK farkları hangi aşamada işlem görecektir.

  • Soru Cevaplandı
  • 08.04.2008

Zabıta personeline giyim yardımı

Kontder Kullanıcısı -

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 Sayılı Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 32. maddesine göre; belediye zabıta personeline verilecek giyecek yardımı; yazlık, kışlık ve tören elbisesi olmak üzere ihtiyaca ve günün şartlarına göre 657 sayılı Kanunun 211 inci maddesi esas alınarak belediyece karşılanır. Yazlık ve kışlık elbise her yıl, tören elbisesi ise iki yılda bir verilir denilmektedir. Buna göre: kışlık kıyafetlerde mont ve parke gibi elbiseler her sene alınabilir mi? Normalde kışlık elbiselerde bu yeni yönetmelik çıkmadan önce 2 senede bir mont, 3 senede bir parke veya palto alınıyordu. Kışlık elbise olarak gömlek, ayakkabı her sene alınıyordu. Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum.

  • Soru Cevaplandı
  • 07.04.2008

Temsil ağırlama

Kontder Kullanıcısı -

1- Belediyemize muhtelif tarihlerde öğün zamanında gelen misafirlere, belediye başkanımız kasabamızda bulunan lokantada yemek ikram etmektedir. Bu yemeklerin ödemesi de belediyemiz bütçesinden yapılmaktadır. Bu konunun sorumluluğunu yasal yönden getirisini ve bundan sonra nasıl bir yol izlememiz konusunda bilgi verirseniz işlerimizi yasalara uygun olarak yapmak için katkılarınız olacaktır. 2- Bu konuya benzer bir durum daha vardır. Bende muhasebeci olarak işi doğru yapmak adına bu soruları soruyorum. Belediyemize gelen misafirlere ve belediye personeline belediye binasında yapılan çaydan ikram edilmekte ve masraflarını da belediye bütçesinden başkanın talimatıyla ödemekteyiz. Bu ödemenin getireceği sorumluluk ve yapmamız gerekenleri açıklayabilirseniz memnun olurum.

  • Soru Cevaplandı
  • 07.04.2008

Birliklerin eğitim semineri düzenlemesi ve bu seminerlere katılım

Kontder Kullanıcısı -

Biz belediye çalışanları olarak çok değerli hocalarımız katkılarıyla verilen eğitim seminerlerine katılıyoruz bu seminerlere 2007-26 sayılı genelge ile izin şartı getirilmiş ve 24.01.2008 gün ve 2478-50000 sayılı İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce bir genelge daha yayınlanmıştır. Bu genelgenin 1. maddesi mahalli idare birliklerinin kamu tüzel kişisi olmaları ve üyelerine dönük olarak kurs konferans seminer ve benzeri adlar altında eğitim faaliyetleri yapmaları tüzükleri gereği olduğundan, bu birlikler yapacakları eğitim faaliyetleri için bundan böyle Bakanlığımızdan izin almayacaklardır denilmektedir. Belediyemizin üye olmadığı örneğin (Konya Belediyeler Birliği) eğitim seminerine personelimizin katılıp katılamayacağı konusunda bizleri ve diğer belediye çalışanlarını aydınlatırsanız seviniriz.

  • Soru Cevaplandı
  • 04.04.2008

Ödenmeyen işçi alacakları

Kontder Kullanıcısı -

Bizler işçi olarak çalıştığımız fazla mesailerimizi alamıyoruz. Haftada 49 saat çalışıyoruz ve resmi bayramlarda dini bayramlarda nöbet tutuyoruz, resmi bayramlarda mecburi çalıştırıyorlar, belediye kapalı ama biz normal gün gibi çalışıyoruz, bizler bu çalıştığımız mesailerimizi nasıl alırız?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.04.2008

Unvan değişikliği

Kontder Kullanıcısı -

1997 yılında Atatürk Üniversitesi Erzincan Meslek Yüksek Okulu İnşaat Programından mezun oldum. 1999 yılında yapılan DMS sonrası Taşköprü Belediyesinde boşta bulunan Fen Memuru kadrosu kadrosuna atandım. Norm Kadro gereği Teknik Hizmetler Sınıfında Fen Memuru olmadığından kadrom dondurulmuştur. Şuan belediyemizde boşta bulunan Tekniker kadrosuna geçebilmem için unvan değişikliği sınavına girmem gerekli mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.04.2008

Zabıta amirliği veya zabıta komiserliğine atanma

Kontder Kullanıcısı -

Daha önce görevde yükselme imtihanında başarılı olarak zabıta komiser yardımcılığına atandım. Zabıta amirliği veya zabıta komiserliği kadrosuna atanmak için tekrar imtihana girmek gerekiyor mu ?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.04.2008

Orman Bakanlığından tahsis edilen üzerinde bina inşa edilmemiş arazilerde Emlak Vergisi tahakkuku

Kontder Kullanıcısı -

Orman Bakanlığından tahsis edilen üzerinde bina inşa edilmemiş arazilerde vergi tahakkuku yapılır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.04.2008

İşyeri açma, ekmek gramajı

Kontder Kullanıcısı -

1- 3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliğinde ticaret bölgesi olmayan alanlarda işyeri ruhsatı verilirken o yörenin ihtiyacına yönelik sıhhi işyeri ruhsatı verilebileceği ancak imalata yönelik yani GSM kapsamında işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilemeyeceği belirtilmiştir. Ancak 2007 yılı Nisan ayında İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle özellikle 3.sınıf GSM’ler neredeyse sıhhi işyeri haline dönüştürülmüş inceleme komisyonları kaldırılmıştır. Ticaret bölgesi olmayan bir alanda tatlı imalathanesi, yufka imalathanesi vs. gibi işyerleri açılabilir mi? Yapı Kullanma İzin Belgesinde "işyeri" gösterilen bir yerin vasfı fırın, bakkal, lokanta gibi belirtilmesi zorunlu mudur? Karayolu muayene istasyonları özelleştiğinden bunların ruhsatlandırmaları nasıl olacaktır. 2.sınıf GSM kapsamında değerlendirilmesi düşünülmektedir. Doğru bir düşüncemidir? 2- Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı ve Ticaret Sanayi Odaları tarafından yakın zamanda ekmek üreticilerine yönelik fiyat ve ekmek tebliğine göre gramaj belirlenmiştir. Fırında yani tezgâhta ve bakkalda satışa sunulan ekmek 300 gr, 600 Ykr olmuştur. Ancak lokanta, restaurant gibi bazı esnaf satışa sunduğu köfte, yemek vs. yanında vereceği ekmeğin gramajını daha düşük tutarak kendisine verilmesini fırıncılardan talep etmektedir. Piyasada uygulanan fiyat ve gramaj dışında bu tip işyerleri için ayrı fiyattan ve daha düşük gramajlı ekmek üretip verilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.04.2008