İtfaiye erliğine atanan memurun tekniker kadrosuna atanması

Kontder Kullanıcısı -

Konya İli Taşkent İlçesi Balcılar Belediye Başkanlığında görev yapmaktayım. Belediyemize İtfaiye Yönetmeliğine uygun olarak alacağımız Meslek Yüksek Okulu Harita Bölümü mezunu İtfaiye Personelini münhal bulunan Tekniker Kadrosuna atanması mümkün mü?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.07.2008

Sözleşmeli ekonomist

Kontder Kullanıcısı -

Ben 4 yıllık İktisat Fakültesi mezunuyum. Belediyemizde yazı işleri biriminde büro elemanı olarak çalışmaktayım. 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine göre sözleşmeli personel statüsüne geçebilir miyim? Nasıl?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.07.2008

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

14/12/2000 tarihinde Bayburt İl Özel İdaresinde kontrol memuru olarak göreve başladım. 2007 Ocak ayında Kayseri İl Özel İdaresine memur olarak geçiş yaptım. Memuriyetten önce 1998 yılı Mart ayından itibaren 2 yıl SSK’lı olarak çalıştım. 4 yıllık üniversite mezunuyum. Öğrenmek istediğim husus; İl Özel İdaresinde açılması muhtemel bir görevde yükselme sınavında, üniversite mezunu ve 10 yıl hizmet sürem dolmuş olsa bile kadrom memur olduğu için müdür kadrosu ya da müdür yardımcısı kadrosu için sınava girebilir miyim? Yani "memur" görevde yükselme sınavı ile müdür yardımcısı ya da müdür olabilir mi yoksa kademeli olarak önce şef sonra müdür yardımcısı sonra da müdür mü olabilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.07.2008

Giyim yardımından SSK Primi kesilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Nakit olarak yapılan giyim yardımı ödemesi, S.S.K. Primlerinin hesabına dahil olacak kazançlardan mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.07.2008

Takas işlemi

Kontder Kullanıcısı -

Beldemiz sanayi bölgesinde, İstanbul’da merkezi bulunan "x" fabrikası kurulmuştur. Belde halkından fabrika kurma sahası bedel karşılığı fabrika tarafından satın alınmış ve fabrika inşaatı yapılmıştır. İnşaatın sınırında belediyemize ait 23.000 m2 büyüklüğünde, spor kompleksi bulunmaktadır. Spor kompleksinin üzerinde tahmin edeceğiniz gibi, soyunma odaları idari bina ve tribünler bulunmaktadır. Adı geçen fabrika kendi adına, yaklaşık belediye spor kompleksine yakın büyüklükte, spor kompleksi inşa etmiştir. Bizim spor kompleksimizin bulunduğu yerin m2 birim fiyatı, 38.00 YTL fabrikanın spor sahasının bulunduğu yerin m2 birim fiyatı 0.160 Ykr’dır. Adı geçen fabrika, belediyemize ait olan spor kompleksini kendi spor kompleksine karşı talep etmektedir. Sadece zemin olarak; (belediyemiz emlak servisinde kayıtlı değeri) Belediye spor kompleksi 38.00 YTL x 23.000 m2 = 874.000.00 YTL. Anılan fabrika kompleksi 0.160 YKR x 23.000 m2 = 3.680.00 YTL’ dir. Bu duruma göre sorularım şunlardır; 1- Belediye, spor kompleksini, fabrika ile takas edebilir mi? 2- Eş değerde olmadığı için, şimdiki ve ileri tarihteki değeri düşünülerek, nasıl değer konulmalı? 3- Satışı, takası ve değişimi konusunda nasıl bir yol izlenmeli? 4- Mali ve idari yönden sakıncaları nelerdir?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.07.2008

Tasarrufa teşvik ve KEY hesaplarının ödenmesi

Kontder Kullanıcısı -

SAYIN HOCAM;VERECEĞİNİZ CEVABA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDER, İŞLERİNİZDE KOLAYLIKLAR VE BAŞARILAR DİLERİM. HOCAM, BELEDİYEMİZ 2507 NUFUSLU BİR BELDE BELEDİYESİDİR.BELEDİYE KURULDUĞUNDA TASARRUF TEŞVİK VE KEY AİDATLARI KISA BİR SÜRE YATIRILABİLMİŞ FAKAT DAHA SONRA MALİ SIKINTILAR SEBEBİYLE YATIRILAMAMIŞTIR.ŞU ANDA BELEDİYEMİZDE ÇALIŞAN MEMURLAR ( İSMİNİ VERMİYECEĞİM) BİR SENDİKAYA ÜYE OLDULAR.SENDİKA VASITASI İLE TASARRUFA TEŞVİK VE KEY ÖDEMELERİNİ BELEDİYEMİZDEN TALEP ETMEKTEDİRLER.MAAŞLARINDAN KESİLDİ FAKAT HESAPLARINA YATIRILAMADI.EMİNİM Kİ BENİM DURUMUNDA BİR ÇOK SAYMAN ARKADAŞIM VAR.BİZ SAYMAN ARKADAŞLAR, BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ ÖDE DERSE ÖDEYEBİLİYORUZ.SONUÇTA BELEDİYE BAŞKANIM BU KESİLEN PARALARI KAMU HİZMETİNDE KULLANDI.BİZLERİN İSE, ISRARLA "YATIRACAĞIM" DEME LÜKSÜMÜZ OLMADI.SAYIN HOCAM SENDİKA İLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERDE BİR ÇOK Belediyemiz 2507 nüfuslu bir belde belediyesidir. Belediye kurulduğunda tasarruf teşvik ve KEY aidatları kısa bir süre yatırılabilmiş. Daha sonra mali sıkıntılar sebebiyle yatırılamamıştır. Şu anda belediyemizde çalışan memurlar bir sendikaya üye oldular. Sendika vasıtası ile tasarrufa teşvik ve KEY ödemelerini belediyemizden talep etmektedirler. Maaşlarından kesildi fakat hesaplarına yatırılamadı. Eminim ki benim durumunda birçok sayman arkadaşım var. Biz sayman arkadaşlar, belediye başkanlarımız öde derse ödeyebiliyoruz. Sonuçta belediye başkanım bu kesilen paraları kamu hizmetinde kullandı. Bizlerin ise, ısrarla "yatıracağım" deme lüksümüz olmadı. Sendika ile yaptığımız görüşmelerde birçok belediye "meclis kararı ile ödüyor" gibi açıklamalarla karşılaştım ikna olmadım. Onlardan meclis kararı ile ödeme yapan belediyelerden örnek temin etmelerini rica ettim ama hala örnek evrak ve karar bana ulaşmadı. 1- Geriye dönük ödemeler, faiz giydirilerek, emsal tutularak, meclis kararı ile ödenebilir mi? 2- Arkadaşların dava açması durumunda, sayman mali yönden suçlu duruma düşer mi? 3- Tasarrufa teşvik ve KEY’ lerde zaman aşımı süresi var mı? 4- Ben belediyemizde muhasebe kadrosuna 1995 yılında atandım. O dönemlerde bir Resmi Gazete de " memurun isteği halinde tasarrufa teşvik kesintisi yapılmaz" açıklamasını okudum ve bütün arkadaşlardan dilekçe alarak, o tarihten itibaren maaşlarından kesmedim. Kendi istekleri ile yasadan ayrılmış oldular. Tabi bende aynı şekildeyim. Belediyemizdeki tasarrufa teşvik ve KEY ödemesi sorununu nasıl çözeceğimi bilemiyorum. O dönemlerde maaşlarımızı taksit taksit alıyorduk. Maaşları zor ödüyorduk. Tabi bunu savunma amaçlı söylemiyorum. Çünkü bende hak sahibiyim işveren değilim. Doğrusu neyse onu bulmaya ve yapmaya çalışıyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 25.07.2008

Zabıtaya açıktan atamalarda yaş şartı ve izin

Kontder Kullanıcısı -

Uzman çavuşluktan ayrılan bir arkadaşımız var, belediyemizin zabıta kadrosuna almak için nasıl bir işlem yapmalıyız. Arkadaşın yaşı 27, derece kademesi 8/2’si, KPSS ile zabıta kadrosuna zabıta alınırken yaş 25 standardı var, açıktan atamalar için yaş şartı var mı? Bakanlıktan izin almaya gerek var mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.07.2008

Faaliyet Gideri, Bütçe Gideri, Sermaye Gideri, Cari Gider

Kontder Kullanıcısı -

Bütçe Giderleri Hs. 630’ un 06 ekonomik kodu olan sermaye giderleri kodu varlık kodu ve bu kod muhasebe sisteminde kullanılmıyor. Ancak biz 14.000 YTL’ yi geçen sermaye harcamalarını 06 ekonomik koduna aldık. (büyük bakım onarım, cihaz alımları, kazı çalışmaları...) Bu sorunu nasıl giderebiliriz? (630.06 ile 25’ li Hs. gruplarının eşit olması gerektiğini biliyorum ama bu harcamalar taşıt değil, demirbaş değil, bina değil)

  • Soru Cevaplandı
  • 24.07.2008

Muhasebe yetkililiği ve memuriyet kadrosu

Kontder Kullanıcısı -

1- 5018 sayılı Kanuna göre muhasebe yetkilisi sertifikası müdür vs. kadrolardaki personele verildi. Norm kadro esaslarına göre Mali Hizmetler Müdürüne mi yoksa norm kadro 4 sayılı listede diğer personel arasında sayılan Muhasebeci kadrosuna mı muhasebe yetkilisi görevi verilmelidir? 2- Mali Hizmetler Müdürünün yer aldığı bir belediyede, Muhasebeci kadrosu ayrıca kullanılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.07.2008

Zabıta görevi

Kontder Kullanıcısı -

Belediyelerde hizmet alımı yapılmak sureti ile alınan personel (şirket elemanı veya müteahhit elemanı) Zabıta hizmetlerinde (tebligat, şoför vs.) kullanılabilir mi? Veya ne şekilde kullanılabilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.07.2008

Taşınmaz devri

Kontder Kullanıcısı -

Bizim belediye olarak kuruluşumuz 1914 yıllarına dayanır. Belediye olarak da mahallelerimiz biraz dağınıktır. Sorumu oluşturan bu mahallelerden birinde yer tapusu belediyeye ait olan arsa üzerine milli eğitime tahsisli bir okul yapılmış ve uzun yıllar okul olarak hizmet verdikten sonra yine belediyeye ait olan başka bir arsaya milli eğitime tahsisli yeni bir okul yapılarak teslim edilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 222 sayılı Kanunun geçiçi 1 inci maddesine göre bizden bu eski okulun arsasını il özel idaresine devrini istiyor, ama bu kanuna göre bu mahalle hiç bir zaman köy olmamış veya daha sonradan belediyeye bağlanmamıştır. Bu hususta nasıl bir yol izlemeliyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.07.2008

Vekalet-kadro değişikliği

Kontder Kullanıcısı -

14/12/1998 tarihinde Elmalı Belediyesinde memur olarak göreve başladım. 2007 yılında 2 yıllık yüksek okulu birdim. 657 sayılı Kanuna göre intibak işlemim yapıldı. 4 üncü derecelik mali hizmetler müdürlüğü kadrosuna vekalet etmekteyim. Asıl işgal ettiğim kadro 5/2 derecelik muhasebeci kadrosudur. 2007 yılındaki eğitimi başarıyla tamamlayıp 5018 sayılı Kanuna göre muhasebe yetkilisi sertifikasına sahip oldum. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin değişik (b) fıkrasındaki 2 yıllık yüksek okul mezunları 1 inci ve 2 nci derece torba kadrolara atanabilmesi için en az 12 yıllık hizmet süresini doldurmaları gerekir hükmünden yararlanmak istiyorum. Bu nedenle vekalet ettiğim 4 üncü derecelik mali hizmetler müdürlüğü kadrosunun 1 inci derece olarak değiştirilmesi için ne yapılması gerektiği konusunda bilgi verilmesini istiyorum?

  • Soru Cevaplandı
  • 23.07.2008