Görevden uzaklaştırılan memurun göreve dönmesi, zabıta memurluğuna atanma, görevi nedeniyle bir suçtan yargılanması halinde avukatlık ücreti

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde 13,02,1989 yılında zabıta memuru olarak görev başladım.Bu görevimi 27,07,1998 tarihine kadar yürüttüm.Bu tarihte belediye başkanı tarafından boş durumda olan Başkatiplik görevine atandım.24,06,2008 tarihi itibarı ile bu görevimi sürdürmekte iken aynı zamanda görevlendirme ile yürütmekte olduğum evlendirme memurluğu görevinde bana gelen evrakların sahte olduğunu farkedemediğim için adli makamlarca resmi evrakta sahtecilik suçu ile 106 gün tutuklu kaldım.Mahkemem devam ederken mahkemece kefalet karşılığı serbest bırakıldım.Aynı zamanda belediye başkanı tarafından 657 sayılı Devlet memurları kanununun 140 ve 141. maddelerine göre görevden uzaklaştırıldığımı öğrendim.Belediye başkanım tarafından sözlü olarak görev başlamam söylendi.Bende normal mesaime devam ediyorum. soru 1- Sözlü olarak göreve başlatılmamda bir sakınca varmıdır. soru 2- Belediye başkanı ben seni Zabıta memurluğu görevinde çalıştırmak istiyorum.Hemen elbiselerini giy bu görevden başla demesi zabıta yönetmeliği ve 657 DMK nuna uygunmudur.Yaşım 43 olduğu için zabıta memurluğuna atanabilirmiyim.( ben istemiyorum ). soru 3 -Evlenme memurluğu görevi icram sırasında evlenen kişilerce kandırılmış olarak işlemiş olduğum suçtan dolayı belediyenin Avukatı benim davam ile ilgilenmedi.Ben kendim Avukat tutmuk zorunda kaldım.Bu konular hakkında beni acilen bilgilendirirseniz minnettar olurum.saygılarıla

  • Soru Cevaplandı
  • 20.10.2008

Vergi borcu sorgulaması

Kontder Kullanıcısı -

Maliye Bakanlığının 2 Sıra Nolu Tahsilat Genel Tebliği gereğince Belediyemizce 4734 sayılı Kanun kapsamındaki ödemeler sırasında, alacaklının vergi borcu sorgulanmaktadır. Vergi borcunun 1.000 YTL sını aşmaması halinde borcun bulunmadığı kabul edilmektedir. Yapılacak ödeme 1.000 YTL sını aşmıyorsa yine bu sorgulama yapılacak mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.10.2008

Kullanılmış lastik alımı, harcama pusulası ile ödeme, lojmandan belediye başkanının yararlanması

Kontder Kullanıcısı -

1- Belediyemiz kamyonları için 2. el lastik almak istiyoruz. Yeni lastiklerin 1 tanesinin fiyatı 800 YTL, 2. el lastiklerin 1 tanesinin fiyatı 300 YTL, lastikler 1 ay kadar zaman kullanılmış yeni gibi. Belediyemizin maddi sıkıntıları ve kar amaçlı olacağı düşünülerek tercih etmek istiyoruz. Ancak lastikleri satan kişi fatura kesemiyor. Biz bu lastikleri fatura yerine harcama pusulası ile alabilir miyiz? 2- Belediye başkanı belediye lojmanında kira vermeden oturabilir mi? Elektrik ve su giderlerini belediye karşılayabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 16.10.2008

Başkan yardımcısı kadrosuna atanma

Kontder Kullanıcısı -

22.07.1997 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğünde göreve başladım. 2004 yılından itibaren Uşak Belediyesinde çalışmaktayım. 1992 yılı inşaat teknikerliği bölümü mezunuyum. 28.07.2007 tarihinde görevde yükselme yönetmeliği ve 1999 yılında görevde olan 2 yıllık yüksek okul mezunları fakülte mezunu olarak değerlendirilmesine dayanarak Belediye Başkan Yardımcısı kadrosuna atandım. 25.06.2008 tarihinde gerekçe gösterilmeden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 76. maddesine istinaden 4/2. derece tekniker kadrosuna atandım. 28.07.2007 ile 25.06.2008 tarihleri arasında yürütmüş olduğum başkan yardımcılığı kadrosunu yasal olarak geri kazana bilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 16.10.2008

Arazi tazminatı

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde Teknik Hizmetler Sınıfında Tekniker ve Teknisyen Kadrolarında çalışan memurlarımız, belediye mücavir alanları içerisinde, belediye hizmetlerinin yürütülmesi sırasında yapılan yol yapım ve bakım çalışmaları, su ve kanalizasyon arıza ve tamir işleri, şehir içi sulama suyu, inşaat işleri gibi işlerin bakımı kontrol, ölçme ve takip işleri arazi çalışması kapsamında değerlendirilir mi? Bu şekilde haftanın belli günlerinde ve belli saatlerinde yapılan bu çalışmalardan (kontrol, takip vb.) dolayı arazi tazminatı ödenir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 15.10.2008

Vekalet ücreti, özel hizmet tazminatı

Kontder Kullanıcısı -

Ben 22/04/1994 tarihinde G.İ.H. sınıfında memur kadrosunda 10/2 derecede göreve başladım. 2 yıllık yüksekokul mezunuyum. 1994-1999 yılları arasında Yazı İşleri Müdürlüğünü vekaleten yürüttüm. 1999 -2004 yılları arası değişik birimlerde memur olarak görev yaptım. 2004 yılında tekrar boş bulunan 3 derecelik Yazı İşleri Müdürlüğüne vekâleten görevlendirildim. Şu anda 3/1 derecede bulunmaktayım. Bu duruma göre Yazı İşleri Müdürlüğü vekâlet ücretinden veya özel hizmet tazminatından faydalanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.10.2008

Ödenemeyen borçlar ve gecikme zamları

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizin maddi imkânlarının yetersizliği nedeniyle Emekli Sandığı, Tedaş vb. kurumlara borçlarımızı zamanında ödeyemiyoruz. Zamanında ödenmeyen borçlara ilgili kurumlar tarafından gecikme zammı uygulanıyor ve tahsil ediliyor. Maddi imkânsızlık nedeniyle zamanında ödeme yapılamamasından dolayı borçlara uygulanan gecikme zamlarının ödenmesinde sarf evrakına hangi belgeler eklenmelidir. Gecikme zammının ödenmesindeki sorumluluk durumu nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.10.2008

Yapı ruhsatı verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Beldemizde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulmuştur. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığınca, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Programlama ve Proje Daire Başkanlığınca onaylanmış tip imar projesi ile başkanlığımıza yapı ruhsatı almak için müracaat etmişlerdir. Tip projede mimari, sıhhi tesisat ve betonarme proje ekleri bulunmaktadır. Yüklenici olarak İl Bayındırlık İskan Müdürlüğü elemanları olabilir mi? Mevcut projelere göre belediyemiz yapı ruhsatı verebilir mi? Yoksa odalara kayıtlı, mimar ve mühendis yüklenici mi istememiz gerekmektedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2008

Geçici işçi

Kontder Kullanıcısı -

20 Haziran 2007 tarih ve 26558 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 5620 sayılı Kanunun 1. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendi kapsamına giren Kamu İdarelerine İlişkin İşlemler Hakkında Tebliğin son paragrafında "Tebliğ kapsamına giren kurumlarda; mevsimlik işler ile kampanya işlerinde ve bir mali yılda 6 aydan az (en fazla 5 ay 29 gün) süreyle geçici işçi çalıştırabilecektir." şeklinde açıklanmıştır. Bu Kanun ve Yönetmelikler ışığında şu konuda tereddüde düşmüş bulunmaktayız. Belediyemizin memur kadro sayısı 20 ve bunun % 40 ına tekabül eden 8 adet geçici işçi vizesini 2009 yılı için Belediye Meclisimizden almış olduğumuzu kabul eder isek; 8 adamı 5 ay 29 gün çalıştırabileceğimize göre, 2 adamı 11 ay 28 gün çalıştırma hakkımız bulunmakta mıdır? Daha açık bir ifade ile bu durumlar itibarı ile aynı kişiyi 5 ay 29 gün sonra işten çıkararak 2 gün sonra tekrar işe alabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.10.2008

Belediye memurlarına encümen kararı ile ikramiye verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

5393 sayılı Belediye Kanununun 49 ncu maddesine göre başarılı memurlara belediye encümeni kararıyla ikramiye verilebilir mi? Memurlara son yapılan denge tazminatı memurlara ikramiye veril-mesini ortadan kaldırdı mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.10.2008

İşçilerin naklen kurum değiştirmeleri

Kontder Kullanıcısı -

Daimi işçi statüsünde çalışmaktayım başka bir ildeki belediye geçmek istiyorum. işçi olarak başka bir belediye nakil olabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.10.2008

İçkili işyeri faaliyetinin durdurulması

Kontder Kullanıcısı -

İlçemizin belirli bölgelerinde faaliyet göstermekte olan içkili restaurant iş yerlerinin Polis Vazife Salahiyet Kanunu gereği mühürlenmek sureti ile faaliyetlerinin durdurulması esnasında, işyerinde vergi levhasının, yazar kasa fişinin ve adisyon fişi veya müstecirini belirtir hiç bir emarenin tespit edilemediği, işyeri çalışanlarının da bu konuda bilgi vermedikleri durumlarda iş yeri kapatma tutanakları işletmede çalışanlar adına mı tanzim edilmeli? Yoksa polis marifetiyle bu çalışanlardan alınan bilgiler doğrultusunda bildirdikleri kişi adına mı kapatma işlemi gerçekleştirilmelidir? Bu durumun yanlış beyan ihtimali düşünüldüğünde hukuki problemlerin oluşacağı aşikardır. Bu ve benzeri durumlarda izlenecek yöntem konusunda hangi yol izlenmelidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.10.2008