Başkatip kadrosu ve müdürlüğe vekalet

Kontder Kullanıcısı -

1997 yılında başkatip olarak atandım 2002 yılına kadar başkatiplik görevinde bulundum. 2002 yı-lında zabıta memuru kadrosuna atanarak iki yıl bu görevi yaptım 2004 yılının başında tekrar başkatip kadrosuna asaleten atandım ve 6/3 derece kademe ile halen aynı görevi yürütmekteyim. Endüstri Mes-lek Lisesi mezunuyum. Norm kadroya göre belediyemizde 1 adet boş yazı işleri müdürlüğü kadrosu var. Yazı işleri kadrosu verildiği halde ben başkatip olarak görevime devam etmekteyim. Başkatiplik kadro-sunun devamlılığı doğrumu dur? Yoksa belediye meclisi tarafından iptal mi edilmelidir? Eğer başkatip kadrosunun iptal edilmesi halinde ben yazı işleri müdürlüğüne vekalet edebilir miyim, durumum ne olmalı? Belediyemizin 1 adet boş şef kadrosu mevcut olup, şef kadrosu ile başkatip kadrosu eşdeğer kadrolar mıdır? Belediye Başkanı tarafından şef kadrosuna atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.11.2012

Ödemelerde vergi borcu sorgulaması

Kontder Kullanıcısı -

Ödeme yaparken alacağı 2000 TL’nin üzerinde olan firmalardan Vergi dairesi ve SGK borcu yoktur isteniyor. Ödeme tutarı olan 2000 TL’nin hesabında KDV hariç mi, dahil mi olarak dikkate alınacaktır.

  • Soru Cevaplandı
  • 29.11.2012

Sözleşmeli personel çalıştırılması

Kontder Kullanıcısı -

8 yıldır aynı belediyede hizmet alımıyla çalışmaktayım. Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bö-lümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı mezunuyum. 8 yıldır hizmet alımı olarak çalıştığım belediyede kadrolu, ya da sözleşmeli memur olarak çalışmam mümkün mü?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.11.2012

Konteynere yapı kullanma izni verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Kasabamız imar planı dışında belediye mücavir alan içinde vatandaş tarlasına barınma amaçlı bir adet konteyner (sabit) koymuş elektrik almak için bu konteynere ruhsat almak istiyor. Bu konteynere ruhsat verebilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.11.2012

Bina İnşaat Harcı

Kontder Kullanıcısı -

Belediye Gelirleri Kanununun Ek 4. maddesinde; “Bina İnşaat Harcının matrahı, her bir konut veya işyeri biriminin ayrı ayrı inşaat sahasının yüzölçümleridir. Konut inşatlarında inşaat alanının tespitinde, sığınak, merdiven sahanlığı, müşterek garaj, depo, kalorifer ve kapıcı dairesi gibi ortak yerlerden gelen paylar ile kömürlükler hariç tutulur, özel garaj ve özel depo gibi müştemilat dâhil edilir. İşyeri inşaatlarında, inşaat alanına müştemilat ve ortak yerlerden gelen hisselerin tümü dâhildir.” denilmektedir. Matrah hesabında; işyeri inşaatlarında ortak alanların dağıtılması hususu inşaatın sadece işyeri ba-ğımsız bölümlerden oluşması durumunda mı geçerlidir? Hem işyeri hem de konut bağımsız bölümlerin olduğu inşaatlarda ortak alanlar payları oranında işyeri bağımsız bölüm alanlarına dağıtılacak mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.11.2012

Tek kapı girişi olan içeride üç ayrı işyeri olan yere işyeri ruhsatı verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Bir işyerinde giriş kapısı tek giriş içeride 3 ayrı kapı var birden fazla kapıları ayrı olsa da işyeri açıla-bilir mi, içeriye giriş kapısı tek ama içeride üç ayrı işyeri kapısı var örneğin internet salonu kahvehane, kuru yemiş satıcısı olarak ruhsat her birine ayrı ayrı verilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.11.2012

Muhtar evlerinin muhtarlara tahsisi

Kontder Kullanıcısı -

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilin çeşitli yerlerinde yaptırılan muhtar evlerinin muhtarlara tahsisi yapılır mı? Yapılabilmesi halinde hangi mevzuattan yararlanılır.

  • Soru Cevaplandı
  • 28.11.2012

Konut yapı kooperatiflerinin tasfiyeleri

Kontder Kullanıcısı -

Kooperatifler Kanununa uygun olarak kurulmuş konut yapı kooperatiflerinde kat irtifaklarının ve kat mülkiyeti işlemlerinin tamamlanarak konutların üyelere tahsis edilmesi sonucu ferdileşmenin ta-mamlanması ve aynı zamanda kooperatifin tasfiye kararı alınmasına müteakip kooperatif daha tam tasfiye edilmeden, üyelerin kendilerine ait konutlarda yapmak istedikleri tadilatlarla ilgili olarak Kat Mülkiyeti Kanunu hükümleri çerçevesinde mi, yoksa kooperatifin tasfiye kurulunun alacağı karara göre mi proje tadilatı işlemi yapılması gerekmektedir? Kooperatif yönetim kurulu üyelere ait evlerde proje tadilatı yaptırabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.11.2012

İhale işlemleri

Kontder Kullanıcısı -

Bir proje yapım işi ihalesine çıkılacak; yaklaşık maliyet 172,927 TL’ nın altında olduğu için danış-manlık yerine hizmet alımı olacak, yine yaklaşık maliyet 144.103 TL’ nın altında olduğu için pazarlık usulü olarak 21/f den ihaleye çıkılacak. İhaleye çıkılacak işte istenen iş deneyiminde mühendislik dip-loması geçerli olur mu? Birde işimiz su işi kapsamına girmektedir. İhaleye girecek firmalardan birinin su işi değil de karayolları yapımında su drenajı konusunda iş bitirmesi mevcuttur. Bu durumda iş bitirmesi geçerli kabul edilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.11.2012

İşyeri hekimi çalıştırılması

Kontder Kullanıcısı -

Bilindiği üzere; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartla-rının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzen-lemek amacıyla 30.06.2012 tarih ve 28339 sayı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren; İş Sağlı ğı ve Güvenliği Kanununun idari para cezaları ve uygulanması başlıklı 26. maddesinin (1). fıkrasının (b) bendinde “6 ncı maddesinin birinci fıkrası gereğince belirlenen nitelikte iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimi görevlendirmeyen işverene görevlendirmediği her bir kişi için beşbin Türk Lirası, aykırılığın de-vam ettiği her ay için aynı miktar, diğer sağlık personeli görevlendirmeyen işverene ikibinbeşyüz Türk Lirası, aykırılığın devam ettiği her ay için aynı miktar, aynı fıkranın (b), (c) ve (d) bentlerinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene her bir ihlal için ayrı ayrı binbeşyüz Türk Lirası, (ç) bendine aykırı hareket eden işverene yerine getirilmeyen her bir tedbir için ayrı ayrı bin Türk Lirası,” idari para cezası verilir denildiğinden, herhangi bir ceza ile karşılaşılmaması için; Çalıştırılacak işyeri hekiminin hangi statüde istihdam edileceği (Memur, 1475-4857 sayılı Kanuna tabi işçi, sözleşmeli personel 4734 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde), Ücretinin neye göre ödeneceği (Bakanlar Kurulunun belirlediği sözleşmeli personel ücreti, Bümko Sözleşmeli Personel ücreti, Türk Tabipleri Birliğinin işyeri hekimleri için belirlediği asgari ücret vb.), İşyeri hekimi istihdam etmek için Devlet Personel Dairesi Başkanlığından görüş ve İçişleri Bakanlı-ğı’ndan onay alınıp alınmayacağı konularında tereddütler yaşandığından, görüş ve önerilerinize ihtiyaç hasıl olmuştur.

  • Soru Cevaplandı
  • 26.11.2012

Kooperatifler ile Türk Telekomun ilan ve reklam vergisi muafiyeti, trafo yerlerinden işgal harcı, sözleşmeli avukata iş devri

Kontder Kullanıcısı -

Tarım kredi kooperatifleri, pancar kooperatifleri ticari ve sınai faaliyet gösterir durumda ise ilan-reklam vergisi belediyemizce alınabilir mi? Ayrıca özelleştirme kapsamında olup da Türk Telekom fir-ması ilan reklam ödemesi gerekmez mi? Kullanım hakları belediyemizin olan alanların Enerji SA gibi firmalardan trafo yerleri için işgaliye alması olabilir mi? 6183 sayılı Kanununa göre ödeme emri süresi tamamlandığında işlem daha sonra sözleşmeli kap-samındaki avukata iş devir edilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 26.11.2012

Kasadan yapılabilecek ödemeler

Kontder Kullanıcısı -

Su aboneliği esnasında tahsilatı yapılan depozito ücretlerinin, abonelik iptali gerçekleştiğinde abo-neye iade edilmesi gerekmektedir. Bu ödemeyi biz banka aracılığı ile yapmaktayız. Birlik bünyemizdeki vezneden abonelere nakit ödeme yapabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 26.11.2012