Geçici yapı ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

İmar planına göre bitişik nizam 5 kat ticaret bölgesinde bulunan parselimizin ön cephe genişliği 7 mt dir. Cephe genişliğimiz 9 mt nin altında olduğundan bahisle belediyece normal şartlarda ruhsat ve-rilmemekte, bitişikte bulunan 2 mt ön cephe genişlikteki taşınmazla bizim parselimizin birleştirilmesini belediye şart koşmaktadır. Ancak bitişik parsel sahibi de taşınmazını bizim parselimizle birleştirmek istememektedir. Bizim parselimize belediye encümen kararıyla 250 m2 yi geçmeyen tek katlı yapı için İmar Kanununun 33. maddesine göre muvakkat inşaat izni verilip verilemeyeceği hususunda bilgi sahibi olmak istiyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 13.08.2013

Kıdemli üsteğmen rütbesi ile TSK’ dan ayrılan bir kişinin zabıta amirliğine atanması

Kontder Kullanıcısı -

(Kıdemli üsteğmen rütbesi ile TSK’ dan ayrılan bir kişinin zabıta amirliğine atanması) 1- 2012 Ağustos ayında TSK’ dan 9. fiili hizmet yılımı tamamlayıp kıdemli üsteğmen rütbesindeyken kendi isteğimle istifa ederek belediyede memur kadrosuna atandım ve vekaleten zabıta amirliği kadro-suna görevlendirildim.1 senedir zabıta amiri vekili olarak görev yapmaktayım şuan itibariyle görevde yükselme sınavına tabi olmadan ya da başkan yardımcılığı görevini yürütmeden direk olarak zabıta amir kadrosuna asaleten atanmam mümkün mü? 2- Şuan başkan yardımcılığı görevine atandım 6 ay sonunda herhangi bir müdür kadrosuna asale-ten atanmam mümkün mü? Ya da zabıta müdürü kadrosu olmadığı için amir kadrosuna başkan yar-dımcısı görevinden sonra atanmamda sakınca var mı? Ya da teknik hizmetler kadrosundaki bir müdür kadrosuna atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.08.2013

Sözleşmeli orman mühendisinin kadroya geçirilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Son yasa ile birlikte kadro aldık benim atanacağım pozisyon hangi sayılı listeye göre olur listeleri gördüm orman mühendisi ile ilgili ibare yok doğrudan mühendis olarak mı atanmam olur?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.08.2013

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi

Kontder Kullanıcısı -

6495 sayılı Kanunun 9. maddesi ile 657 sayılı Kanuna geçici madde 41. madde eklenmiş ve bu maddeyle, sözleşmeli olarak çalışanlardan yazılı dilekçe ile başvuranlara memur kadrolarına atanma hakkı verilmiştir. Buna göre; 1- Yüksek lisans mezunları hangi derece kademeden, 2- Teknikerler hangi derece kademeden, 3- Arkeolog ve Sanat Tarihçisi hangi derece kademeden, 4- Ayrıca Ortaokul ve Lisede hazırlık sınıfı okuyanlara bir kademe verilecek mi? 5- İdaremizde çalışmadan önce başka kamu kurumunda teknik hizmetleri sınıfında çalışanların hizmet süreleri kazanılmış hak aylıklarında tamamımı yoksa 2/3'ümü değerlendirilecek.

  • Soru Cevaplandı
  • 12.08.2013

Asansör yeri bırakma zorunluluğu

Kontder Kullanıcısı -

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğindeki son değişiklikle beraber Yönetmeliğin 45. maddesinde kat adedi 3 olan yapılarda da asansör yeri bırakma zorunluluğu getirilmiştir. İmar planında 3 kat hakkı olan yere vatandaş tek katlı bir bina ruhsatı almak istiyor. Bu yapıda da söz konusu asansör boşluğu bırakı-lacak mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.08.2013

Uzman kadrosuna atanma

Kontder Kullanıcısı -

2007 yılında memuriyete atandım ve 2011 yılında bilgisayar işletmeni kadrosuna geçiş yaptım. Şu an 7 derece 1 kademede görev yapmaktayım. İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Lisans mezunuyum. Ayrıca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans öğrencisiyim. Mahalli idarelerde kamu uzmanı ya da herhangi bir uzman/uzman yardımcılığı kadrosuna nasıl atanabilirim ve atandığımda kendi kurumumda görev yapabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.08.2013

Zabıta fazla çalışma ve ücreti

Kontder Kullanıcısı -

Belediyeler zabıta memurunu günlük 12 saatten haftanın 6 günü 72 saat çalıştırabilir mi? Çalıştığımız halde normal maaş dışında fazla mesai ücretini alamıyoruz ne yapabiliriz. Fazla mesaiye kalmak zo-runda mıyız?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.08.2013

Tütün mamulü satışı yapacak olan bakkal, büfe vb. için kolluk kuvveti görüşünün alınması

Kontder Kullanıcısı -

4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanununun 9. maddesi hükmü gereğince, sadece tü-tün mamulü satışı yapacak ve TAPDK tarafından 100 metre mesafeye tabi olmadığı açıklanan bakkal, büfe gibi (2559 sayılı Kanununda belirtilen umuma açık istirahat ve eğlence yerleri hariç) yerler için yu-karıda yer alan kolluk kuvveti görüşünün alınmasına gerek var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.08.2013

Arsa ve arazi düzenlemesi

Kontder Kullanıcısı -

3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesi gereğince arsa ve arazi düzenlemelerinde, binalı veya binasız arsa ve arazilere bu Kanundan önce özel parselasyona dayalı veya hisse karşılığı satın alınan yerler dikkate alınarak müstakil, hisseli parselleri veya üzerinde yapılacak binaların daire miktarları göz önünde bulundurularak kat mülkiyeti esasına göre arsa paylarını sahipleri adlarına resen tescil ettirmeye valilik veya belediyeler yetkilidir.” Bu uygulamanın yapılabilmesi için uygulamaya giren yerin yasadan önce özel parselasyona dayalı veya hisse karşılığı satın alınmış olması gerekir. Ancak, 18 adet hissedarı olan bir parselde yasadan önce 14 adet hisseli satışın gerçekleştiğinin tespiti halinde ek mad-denin uygulanarak 18 hissedar için hisse çözümü yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 31.07.2013

Dilencilik yaparken yakalanan şahsın üzerinde veya çantasında özel kolluk kuvveti zabıta olarak arama yapabilir mi?

Kontder Kullanıcısı -

5326 sayılı Kabahatler Kanununun 33. maddesi hükmü kapsamda dilencilik yaparken yakalanan şahsın üzerinde veya çantasında özel kolluk kuvveti zabıta olarak arama yapabilir miyiz? Bu konuyla ilgili kanun ve yönetmeliklerde açık bir hüküm bulamadık.

  • Soru Cevaplandı
  • 31.07.2013

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik değişikliklerinden sonra fırınların devri

Kontder Kullanıcısı -

Bilindiği üzere fırınların İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 5. maddenin (c) ve (m) fırkalarında istenen şartlar, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 44. maddesinde fırınların ya-pılabileceği alanlar ayrıca belirtilmiştir. Fırınların hangi kritere göre ruhsatlandırılacağı tereddütleri doğmuştur. Aynı kurumda farklı uygulamalar kurum içi sıkıntılar doğurmaktadır. Bunun şu anda sıkıntısını yaşıyoruz. Sanayi bölgesinde bulunan işyeri imar müdürlüğünden aldığı tadilat projesiyle fırın şekline dönmüş yapı kullanım iznini de ekmek fırını olarak alan bir yere İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Yönetmeliğine göre de ayrık nizam şartı nedeniyle ruhsat veremiyoruz. Bilgi verebilir misiniz?

  • Soru Cevaplandı
  • 31.07.2013

Zabıta memuru tebligatta görevlendirilebilir mi?

Kontder Kullanıcısı -

Mali hizmetler müdürlüğünden çıkan ödeme emirlerinin şahıslara tebligatını belediyede hangi birim veya hangi memur yapar. Zabıta memuru bu tebligatta görevlendirilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 31.07.2013