İşyeri açma ruhsatının devri

Kontder Kullanıcısı -

Babamın Uşak İlyaslı köyünde bir bakkalı var. Onu oğlu olarak ben devir aldım. Babamın belediye-mizden almış olduğu ruhsat 2017 yılına kadar geçerli olup, ruhsatı ben isim değişikliği yaparak tarafıma alabilir miyim? Bunun için herhangi bilmediğim bir işlem var mı? Belediyemiz şuan belediyelikten düş-müş olup, il özel idaresine bağlanmıştır. Ayrıca bunun için bakkala yangın sigortası yaptırmam gerekir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.02.2014

Memurluğa yeniden atanma

Kontder Kullanıcısı -

1- 22.06.2009 tarihinde 657’ye tabi memur olarak belediyede göreve başladım. 14.01.2013 tari-hinde belediyeden istifa ederek bekleme süresine tabi olmaksızın 15.01.2013 tarihinde 399’a tabi DHMİ’ ye başladım. 657 sayılı Kanunun 97. maddesine göre 6 aylık bekleme süremi 14.07.2013 tari-hinde doldurdum. Tekrar 657’ye tabi belediyeye 92. madde hükümlerince dönmek istiyorum. Açıktan atama gerçekleştiğinde 399’dan istifa edeceğim. Bu noktada göreve başlamam da bir sıkıntı olur mu? 399’dan istifa edenler tekrar memur olabilmek için bekleme süresine tabi oluyorlar mı? 2- Asil memur olarak 657’ye tabi bir belediyede itfaiye eri kadrosunda çalışırken usulüne uygun olarak istifa ettim ve beklemem gereken 6 aylık süreyi doldurdum. Başka bir belediyeye 92. madde hükümlerince yeniden atanmak istiyorum. İlgili belediyeye itfaiye eri ile aynı hizmet sınıfında bulunan bilgisayar işletmeni kadrosuna atamamın yapılması mümkün müdür?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.02.2014

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

Bir işyerinde, LPG tüp gaz satışı ile kömür satışını birlikte yapmak istendiği takdirde bu işyerine ana faaliyet ve tali faaliyet olarak (LPG ve Kömür) tek işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmesi gerekir? Yoksa 2 ayrı ana faaliyet kabul edilip (LPG ayrı Kömür ayrı) ayrı ayrı ruhsat mı düzenlenmesi gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.02.2014

Zabıta Komiserliğine Atanma

Kontder Kullanıcısı -

Yaklaşık 14 yıllık devlet memuru, 8 yıllık zabıta memuruyum. Fakat 4 yıldır başkan görevlendirmesi ile amir olarak görev yapıyorum. Belediyemizde görevde yükselme sınavı açılmıyor. Norm kadroda amir ve komiser olarak çok açık var. Sınav yapılmadan başkan talimatı ile komiser olmam mümkün mü? Yani görevde yükselme sınavı hariç komiser kadromu nasıl alırım. Hangi yolu takip etmem lazım. Ayrıca lisans mezunuyum.

  • Soru Cevaplandı
  • 24.02.2014

Memuriyette üst öğrenimi bitirme

Kontder Kullanıcısı -

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak düz memur kadrosunda çalışmaktayım. Öğre-nimimi makine mühendisi olarak tamamladım ve alanımda yüksek lisans eğitimini gerçekleştirdim. Kurumumun resmi işlerinde mühendis olarak imza atma yetkim var mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.02.2014

Emsal hesabı

Kontder Kullanıcısı -

Ticari imarlı yerlerde zemin katta bulunan dükkanın deposu olarak gösterilen bodrum katta bulunan depo emsal hesabına dahil edilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 22.02.2014

Borçlanma, Leasing kredisi kullanma

Kontder Kullanıcısı -

Belediye Meclisimizin almış olduğu 07.02.2014 tarih ve 11-12 sayılı kararları gereğince Belediyemi-ze ait iki adet iş makinesinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanuna göre satışına karar verilerek yenisinin alınmasına ve yeni alınacak olan iş makinelerin kredi ile alınmasına karar verilmiştir. Alınan bu karar gereğince; 1- Belediyemizin İller Bankasından da borçlanma durumu bulunduğundan dolayı özel bankadan borçlanabilir mi? 2- İller Bankasından borçlanma durumu yerel seçimler nedeniyle kredilerin kullanımı yapılmadığın-dan dolayı borçlanma yapamadığı için özel bankalardan borçlanma yapabilir mi? 3- Belediyemizin alacağı iş makinesi olması nedeniyle özel bankaların buna normal kredi tahsisi yapmaması halinde leasing kredi kullanabilir mi? 4- Leasing kredisi kullanmasının uygun olması halinde kredinin kullanımında (faizler için teklif mi yoksa ihalemi yapılacak ) hangi yol izlenecektir? Yukarıda maddeler halinde yazılı olan hususlar ile ilgili olarak yapılacak işlemlere esas olarak gerek-li görüşün ivedi olarak verilmesi hususunda gereğini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 21.02.2014

Cephe hattı

Kontder Kullanıcısı -

Köyde devlet hazinesinden ham toprak niteliğinde 2009’da arsa satın aldık, yapı ruhsatı için başvurduğumuzda arsanın hiçbir cephesinin yola dayanmadığı gerekçesiyle yapı ruhsatı verilmedi, satıştan sonra çıkan imar kanunu mağduruyuz ne yapmalıyız?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.02.2014

Emsal uygulaması

Kontder Kullanıcısı -

15.03.1993 yılında endüstri meslek lisesi mezunu olarak 18 yaşında (01.05.1975 doğumlu) 12/2 ile göreve başladım.2010 yılı temmuz ayında 4 yıllık açık öğretim işletme fakültesini bitirdim mezun ol-dum. 21 yıllık çalışanım. Bu arada 2 defa 6 yıl ortalaması ve 1 derece aldım. Toplamda 3 derece aldım. Şu anda 2/2 siyim. Fakat eşimde aynı başladı ve aynı yıl çalıştık o 1/4 ünde. Personel müdürlüğümüz diyor ki 18 yaşında ise başladığın için 4 yılın kayboluyor 22 yaşında gibi işe başlamış gözüküyorsun o yüzden 2/2 si oluyorsun diyor. Fakat benim hemşirelik mezunu arkadaşım 17 yaşında işe başladığı hal-de o 1/4 olabiliyor benim hangi kadro derecede olmam gerekiyor? Şuanda 3 lük kadroda bulunuyo-rum.

  • Soru Cevaplandı
  • 20.02.2014

Naklen atanma dolayısıyla harcırah ödenmesi

Kontder Kullanıcısı -

Balıkesir Akçay Belediyesinden Kütahya Hisarcık Belediyesine kendi isteğimle geçiş yaptım ve yol harcırahı ve tayin izni için talepte bulundum. Kendi isteğim ile olduğu için böyle bir hakkımın bulunma-dığını söylediler ve dilekçemi kabul etmediler böyle bir hakkım var mı yok mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 18.02.2014

Emeklilik talebinin kabul edilmemesi

Kontder Kullanıcısı -

2011 yılı itibariyle yıl ve yaş olarak emeklilik hakkımı kazanmış bulunmaktayım.2014 Ocak ayında emekli olabilmek için dilekçemi verdim. İş yoğunluğu nedeniyle emeklilik talebim kabul edilmedi, emeklilik hakkım engellenebilir mi, nasıl emekli olabilirim. Teşekkür ederim. Saygılarımla

  • Soru Cevaplandı
  • 18.02.2014

Yersiz alınan Pazaryeri İşgal Harcının Emlak Vergisi borcuna sayılması

Kontder Kullanıcısı -

Pazaryerlerinden alınan işgal ücretleri hakkında sorularım olacak; 1) Pazar yerinde tezgâh kurmadığı satış yapmadığı hiç bir şekilde talep etmediği halde pazaryeri kaydı yapılan ve işgal harcı tahakkuk ettirilen bir vatandaş ne yapmalıdır? 2) Bu kişi emlak vergisi ödediğini sanarak pazaryeri işgal harçlarını ödediyse bu ödemelerin iptali ve iadesi için ne yapmalıdır? 3) Yıllardır işgal harcı tahakkuku yapılmış, bununla ilgili 2014 yılında ödeme emri gönderilmişse ve bu borçların tamamı ödenmeden kaydınızı hiç bir şekilde iptal edemeyiz diyorlarsa nasıl bir yol izlemelidir? 4) Çıkmadığı, kullanmadığı bir pazaryeri için yapılan bu tahakkukları geriye dönük iptali mümkün müdür?

  • Soru Cevaplandı
  • 18.02.2014