Asma kat yüksekliği

Kontder Kullanıcısı -

Sayın yetkililerimiz benim sorum bizim gibi planlı alanlarına tabi olan bir belediye olarak planlı alanlar yönetmeliğindeki asma kat tanıma göre iç yükseklik dediğimiz taban dan yukarı sıva altına kadar olan kısmın en az 550 cm olması gerektiği belirtiliyor ancak yine Yönetmeliğin kat yüksekliği kısmında ise asma katların zemin katlarda 5.50 m; kabul edilerek uygulama yapılabileceği belirtiliyor. 550 cm ile sınırlığı asma katın tanımındaki yükseklik iç yükseklik olup, kat yüksekliğinde belirtilen yük-seklikle çakışmaktadır. Kat yüksekliği içeriğine göre temiz yüksekliği yakalayabilmek için kat yüksekliğinin 550 cm den fazla olması gerekmektedir. Örneğin batar katın döşeme kalınlığını 15 cm kabul edersek kat yüksekliğinin 565 cm olması gerekmez mi? Asma katın uygulamasında karşılaşılan bu so-run ile ilgili yardımlarınıza acilen ihtiyaç duyulmaktadır. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 12.03.2014

Belediye misafirhanesine işyeri açma ve çalışma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

Belediye binamızın üst katı misafirhane olarak hizmet vermektedir. Misafirhane belediyemize ait olup kurumumuzca işletilmektedir. Emniyet müdürlüğünden misafirhaneye işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilmesini istenmektedir. Ancak araştırmalarımıza göre bir örneğine rastlamadık. Kendi kurumumuz nasıl kendisine ait olan misafirhaneye ruhsat verir. Nasıl bir yol izleyeceğiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.03.2014

Sözleşmeli personelin derece/kademe ilerlemesi

Kontder Kullanıcısı -

2006 yılından 2008 yılına dek 2 yıl 11 ay süre ile büyükşehir belediyesinde sözleşmeli programcı olarak çalıştım. Daha sonra KPSS ile memur olarak başka bir kuruma atandım. Sözleşmeli personelin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na eklenen madde ile memuriyete alınmasına ilişkin maddede geçmiş hizmetlerinin memuriyetten sayılmaları hüküm altına alınmış olup, 2 yıl 11 ay hizmetimin me-muriyetten sayılarak kademe derce ilerlemesinde değerlendirilmesi mümkün müdür.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.03.2014

2886 sayılı Kanuna göre yapılan ihalelerde yasaklılık sorgulaması

Kontder Kullanıcısı -

2886 sayılı Devlet İhale Kanuna göre yapılacak ihalelere katılacaklar için EKAP üzerinden Yasaklı Sorgulaması yapılması gerekmekte mi? Yapılacak ise, 4734 sayılı Kanuna göre yapıldığı gibi üç yerde, üç aşamada; (1-İhale komisyonu teklifleri değerlendirirken, 2-İhale yetkilisince ihale komisyonu kara-rının onaylanması aşamasında, 3-Sözleşme imzalanmadan önce) isteklilerin ve üzerine ihale bırakıla-nın ihalelere katılmaktan yasaklı olup olmadığı sorgulanmalı mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 11.03.2014

Ruhsatsız yapıya uygulanacak işlemler

Kontder Kullanıcısı -

Benim kuzenimim bir arazisi vardı. Buraya hukuken kaçak yapı nitelemesine konu olacak bir ev yaptı. Belediye 30 bin civarında bir ceza vermiş. Ev 3 katlı. Her katı farklı tarihlerde yapılmış. 3 kardeş olmaları sebebiyle her kardeş evlenmesinde bir kat daha yapılması şeklinde yani. Bu durumun huku-ken doğru olduğunu söyleyemem ancak maddi açıdan henüz imarda geçmemiş bir yere böyle bir yapı yapıp hayatlarını idame ettirmek zorunda idiler. Bu para cezası onlar için çok ağır oldu. Bundan kur-tulmak mümkün mü? Ne yapılması konusunda tam bir bilgi sahibi değiliz.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.03.2014

Memurların naklen atanması ve sınıf değiştirmesi

Kontder Kullanıcısı -

X belediyesinde sağlık memuru kadrosu ile çalışan memur Y belediyesine nakil işlemi esnasında sağlık memuru olan kadrosu GİH ya da zabıta memuru kadrosu ile değiştirilebilir mi? Bu kadro değiş-tirme işlemine ne şartlarda itiraz edilebilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.03.2014

İlçe Özel İdare Müdürlüğüne atanma

Kontder Kullanıcısı -

Ben bir belde Belediyesinde başkâtip olarak görev yaparken 2012 yılında açılan Görevde Yükselme sınavına katılarak bu sınavı kazandım ve Yazı İşleri Müdürlüğüne atandım. Sınavda Yerel Yönetimler Mevzuatı, İdari ve Mali Mevzuat ve Ortak Konular derslerinden başarılı oldum. Şu anda halen 1. Kadro derecede görev yapmaktayım. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer mevzuat gereği boş bulu-nan İlçe Özel İdare Müdürlüğü kadrosuna naklen atanamaz mıyım?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.03.2014

Yazı işleri müdürlüğü ve başkâtiplik kadroları

Kontder Kullanıcısı -

Nevşehir İli Acıgöl İlçesi Karapınar Belediyesinde görev yapmaktayım.15.03.1995 yılında İmam Ha-tip Lisesi mezunu iken başkâtip olarak göreve başladım. 1999 yılında 18 aylık askerlik görevimi yaptım. 2007 yılında Mahalli idareler ön lisans ve 2009 yılında da İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi lisans bölü-münü bitirdim. 2012 yılında ise Yazı İşleri Müdürlüğü için Mahalli İdareler Görevde Yükselme sınavına girerek bu sınavı kazandım. Benim sorularım ise şunlardır; 1-Bu tarih itibariyle hangi derece-kademede olmam gerekmektedir? 2-Bulunan derece-kademede başkâtiplik ile Yazı İşleri Müdürlüğü arasında ki zam ve tazminatlar ne kadardır? 3-Yazı İşleri Müdürlüğü tazminatı, ek tazminat, ek gösterge ve diğer farklar nelerdir? Not: İyi sicilden dolayı kademe -derece alınmamıştır.

  • Soru Cevaplandı
  • 08.03.2014

İmar planı dışında yapılan yapının ruhsatlandırılması

Kontder Kullanıcısı -

İlçemiz belediye mücavir alanlar içerisinde, imar planına girmeyen tamamlanmış çalıştırılan bir yapının (2003'de yapılmış ahırlar, samanlık ve müstakil ev, sondaj suyu, komple duvarlarla çevrili) karayoluna çekme mesafesi şartına uymuş olduğu görülmekte olup; bu yapıya inşaat ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı alabilmek için yapı sahibi, Plansız Alanlar İmar Yö-netmeliğinin 63. maddesinden yararlanmak istediğini belirttiğinden konu ile ilgili olarak nasıl bir yol izlemesi gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.03.2014

Satın alma yoluyla kamulaştırmalarda yola terk işlemleri

Kontder Kullanıcısı -

Bedeli mukabilinde "bedelli yola terk işlemi" için yola terk dosyası hazırlatılıp değeri konusunda vatandaşla uzlaşma sağlanması halinde encümen kararı ile değişiklik kontrolleri yapılarak yoldan başka bir suretle kullanılamaz şerhi ile birlikte tapuya tescil mi ettirilmeli midir? Vatandaştan senet ya da anlaşma tutanağı gibi veya muvafakatnameler vb. ne gibi evraklar alınmalıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.03.2014

Yapı ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

1) Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlerken kat maliklerinden nasıl bir dilekçe almamız gerekiyor? 2) İmarda bitişik nizam 4 kat konut altı ticaret kullanımına sahip bir arsada yan parseldeki binaların teşekkül arz etmesi sebebiyle 1.90 m'lik arka bahçe mesafe bırakılması sizce uygun mudur? 3) Yine imarda bitişik nizam 4 kata müsaadeli konut altı ticaret alanında bodrum ve üst kat dubleks olacak şekilde (görünüşe bakınca 6 kat sayılan) bir proje teklifi ne kadar doğrudur? Sığınak Yö-netmeliği kapsamında bağımsız bölüm sayısına göre, sığınak zorunluluğu var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.03.2014

Görevde yükselme ve terfi

Kontder Kullanıcısı -

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni iken sınavla şefliğe atandım. VHKİ iken yan ödemem 2250 idi ve şef olduktan sonra da 2250 almaya devam ettim. Daha sonra müdürlüğe vekâlet edersem yan ödemeyi 2250’ den almaya devam edecek miyim? Ayrıca 4 yıllık yüksek okulu mezunuyum ve 18 yıl hizmetim bulunmaktadır.

  • Soru Cevaplandı
  • 04.03.2014