Geçici görevlendirmelerde aylık

Kontder Kullanıcısı -

Yaklaşık olarak 3 yıldır zabıta memuru olarak görevlendirme ile görev yapmaktayım (kadrom memur) itfaiye eri olarak görevlendirilebilir miyim? Özlük olarak kaybım ne olur.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.10.2014

Tahsildara vekâlet aylığı ödenmesi

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde 5. dereceli Zabıta Memuru kadrosunda bulunan müktesebi 3. derece 2. kademe olan personelimiz 09.03.2009 tarihinden bu güne kadar halen boş bulunan 5. dereceli tahsildar kadrosuna 657 sayılı Kanunun 86. maddesine göre vekalet ettirilmektedir. Tahsildar kadrosuna vekâlet eden zabıta memuruna vekâlet aylığı ödenip ödenemeyeceğinin ve ödenecek ise (zam, tazminat farkı ve vekâlet aylığı vb.) nasıl bir hesaplama yapılacaktır.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.10.2014

Geçici izin belgesi, meskenin farklı amaçla kullanılması

Kontder Kullanıcısı -

1- Geçici izin belgesinin yasal dayanağı var mıdır? Yoksa düzenlenmesi halinde sakıncaları nelerdir? 2- Site alanı içerisinde vaziyet planında tek katlı mesken olarak geçen ve Yapı Kullanma İzin Belgesi bulunan yer için Parti ve Organizasyon evi açılmak istenilmektedir. Açılması mümkün müdür? Mümkün ise bu açılmak istenen işletme için muvafakat şartı aranır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.10.2014

Görevde yükselme yazılı ve sözlü sınavı

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde Muhasebeci kadrosunda asaleten çalışmaktayım. 2015 yılında yapılacak olan görevde yükselme sınavına işletme müdürü kadrosu için müracaat ettim. Yönetmelikte yazılı sınav haricinde birde sözlü sınav yapılacağında bahsedilmektedir. Bir kadro var ve bu kadro için bir müracaat var. Yazılı sınavda başarılı olunca sözlü sınav yapılmadan atama yapılmasında bir sakınca olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.10.2014

Vekalet aylığı

Kontder Kullanıcısı -

03.12.2012 tarihinde sözleşmeli mimar olarak belediyede çalışmaya başladım. Bir ay sonrasında fen ve imar işleri müdür vekili olarak görevlendirmem yapıldı. Ağustos ayındaki kanun gereği sözleşmeli personele kadro verilmesi ile 15.10.2013 tarihinde mimar kadrosuna atandım. Vekâleten fen ve imar işleri müdürlüğüne devam etmekteyim. Fen ve imar işleri müdürlüğüne vekaleten baktığım için vekalet ücreti talep ettim fakat alamayacağım söylendi. Vekil olmam dolayısıyla yıllık iznim dışında 20 günü geçmeyecek izin kullanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2014

Mühendislere derece verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

26.06.2010 tarihinde Üniversiteden mezun oldum. Mühendislik mezunuyum. 31.01.2011 tarihinde askerlik hizmetimi tamamladım (6 Ay, Kısa Dönem). 15.11.2011 tarihinde memuriyete başladım, GİH sınıfında Bilgisayar İşletmeni olarak çalışmaktayım. Şuan 8/1 derece/kademedeyim. 657 sayılı Kanunun 36. maddesinin A-2 fıkrasına göre giriş derece ve kadememe 1 derece verilmesi gerekmez mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2014

Madencilik faaliyetine ilişkin geçici tesisler, bunların fen ve sağlık kurallarına uygunluğu

Kontder Kullanıcısı -

Maden Kanununun 7. maddesinde, imar planı bulunmayan alanlarda madencilik faaliyetleri için kurulan geçici tesislerin inşaat ve yapı kullanma iznini tabi olmadığını fakat fen ve sağlık kurallarına uygun olduğunun ilgili il özel idaresine bildirilmesi gerektiği belirtilmektedir. 1- Maden Kanununu ve Yönetmeliğindeki "tanımlar" kısmında belirtilen ve ruhsat sahası içinde kurulan tüm tesisler (kırma-eleme, hazır beton tesisi, asfalt plenti, vs.) geçici tesis midir? 2- Ruhsat sahası içindeki geçici tesislere, işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmeden önce mi yoksa ruhsat düzenlendikten sonra mı fen ve sağlık kurallarına uygunluk yazısı alınması gereklidir? 3- Geçici tesislerin fen ve sağlık kurallarına uygun olduğunun nasıl bildirilmesi gerekmektedir, statik, mimari proje vs. ile mi? Eğer proje tarzında verilmesi gerekiyorsa İdaremiz tarafından denetlenmesi gerekir mi yoksa ilgili mühendislerin fen ve sağlık kurallarına uygun olduğunu yazılı beyan etmeleri yeterlimidir? 4- Fen ve sağlık kurallarına uygunluk tesis kurulmadan önce mi verilmelidir? Eğer öyleyse ruhsat sahası içine kurulduktan sonra fen ve sağlık kurallarına uygun olduğu nasıl bildirilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 30.09.2014

Sağlık koruma bandı

Kontder Kullanıcısı -

Sağlık koruma bandı 2. sınıf GSM’ ye tabi fırınlar ve yemek imal yerleri için aranır mı? Eğer sağlık koruma bandı gerekliyse, sağlık koruma bandını hangi kurum belirler? Halk sağlığı müdürlüklerinden mi alınır? Ruhsat tanzim etmeden önce mi istemeliyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.09.2014

İşyeri açma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

900 tavuk kapasiteli yumurta üretimi yapan bir kişinin ruhsat alması zorunlu mudur? Bir şahıs ruhsat almadan kaç tane kanatlı hayvan besleyebilir.

  • Soru Cevaplandı
  • 21.09.2014

VHKİ kadrosuna atanma

Kontder Kullanıcısı -

15.03.2011 yılında KPSS ile İtfaiye eri olarak göreve başladım. Asaletim 15.03.2013 onaylandı. 1 aylık Stajyer memur iken personel yetersizliğinden dolayı yazı işleri müdürlüğü ve evlendirme memurluğu görevlerine vekâleten bakmaya başladım. Halen görevim devam etmektedir. Lise mezunuyum, bilgisayar sertifikam ve mevcut askerlik görevimi yaptım. Belediye norm kadrosunda bulunan veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna geçmek istiyorum. Unvan değişikliği sınavına başvurdum Bakanlıktan giremezsiniz yanıtı geldi. Belediye başkanı doğrudan atayabilir mi? Ya da bu kadroya atanmam nasıl mümkün olabilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.09.2014

Büyükşehir ilçe belediyesince verilen yıkım kararının uygulanmamasından dolayı büyükşehir belediyesinin sorumluluğu

Kontder Kullanıcısı -

3194 sayılı Kanunun 32 ve 42. maddelerinin uygulamalarında ilçe belediyesi tarafından yapı tatil tutanağı düzenlenmiş, belediye encümenince para cezası verilmiş, 1 ay içinde aykırılığın giderilmemesi sonucunda encümenden yıkım kararı alınmış ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Yıkım yapılmamıştır. Bu durumda büyükşehir belediyelerinin yıkım konusunda sorumluluğu nelerdir?

  • Soru Cevaplandı
  • 18.09.2014

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin geçici 6. maddesindeki değişiklik

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemize 28.05.2014 tarihinde girmiş bir inşaat projesi dosyamız var, 08.04.2013 tarihli imar durum belgesi mevcut, mülga geçici 6. maddeye istinaden, 01.06.2013’den önceki tip imar yönetmeliğine göre çizilip, 08.09.2013 tarihli yönetmeliğin lehte olan hükümlerinden faydalanarak (arka bahçeye kapalı çıkma yapılmış) fakat dosya belediyemize gelmeden 22.05.2014 tarihinde yönetmelikte değişikliği oldu. Bu dosyanın mülga geçici 6. madde kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği? Hangi hallerde mülga geçici 6. madde kapsamında değerlendirilebileceği? 23.05.2014 tarihli bakanlık talimatnamesine göre ilgilisi tarafından 08.09.2013 tarihli tip imar yönetmeliği seçilirse mülga geçici 6. maddenin uygulanıp uygulanmayacağı?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.09.2014