Bir işyerindeki faaliyet türünün değişmesi halinde işyeri açma izin harcı alınır mı?

Kontder Kullanıcısı -

Önceki ruhsatı 6000 m² olan marketler zincirine ait et işleme, gıda paketleme ve deposuna yaş pas-ta faaliyeti eklenmesi için başvuruda bulunulmuştur. Bu durumda imalatın yapıldığı alan kadar yerin m² ücreti alınacaktır, yoksa 6000 m² üzerinden mi ücret alınacaktır?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.06.2016

Tam zamanlı sözleşmeli personel

Kontder Kullanıcısı -

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesinin 2 yıl süreli Sosyal Hizmet Ve Danışmanlık Bölümü Sosyal Hizmetler Programındaki öğrenimini bitiren kişi 5393 sayılı Kanunun 49. maddesine göre tam zamanlı sözleşmeli olarak çalışma talep etmiştir. Bu kişi sosyal çalışmacı veya sosyal hizmet uzmanı olarak çalıştırılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.06.2016

Sözleşmeli personel intibakı, zam ve tazminatı

Kontder Kullanıcısı -

5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine tabi 4/B tam zamanlı sözleşmeli Harita Teknikeri olarak çalışmaktayım ve 4 yıl sureli uygulamalı matematik bölümü mezunuyum. Söz konusu bölümün intibak ya da üst öğrenim hakkı olup olmadığı ve ücret skalasında ya da zam ve tazminatlardan yararlandırılabilmesi hususunda işlem yapılıp yapılamayacağı hakkında cevaplarınızı almak istiyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 31.03.2015

Belediye meclisi katip üyesinin encümen üyesi olması

ORMANLI Belediyesi - ORMANLI

Belediye meclis üyesi şu anda kâtip üye, nisan ayında yapılacak olan meclis toplantısında encümen üyeliğine aday olabilir mi? Olur ise hep kâtip üye hem de encümen üyesi olmasında bir sakınca olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.03.2015
  • ORMANLI

Hibe yoluyla bedelsiz olarak şirket devri

Kontder Kullanıcısı -

Ben belediye şirketinde çalışmaktayım. Önce şahıs tarafından kurulan şirket, daha sonra hibe yoluyla bedelsiz olarak belediyeye devredildi. Kuruluş sermayesi olan 20.000 TL’nin sadece 5.000 TL’sini ödemiştir. Belediye devraldığında 15.000 ödenmemiş sermayesi ile devraldı. Şimdi şirket sermayesini yükseltmek istiyoruz. Fakat ödenmemiş sermayesinden dolayı resmi işlemlere başlayamıyoruz. Belediye ise hibe yoluyla devraldığı gerekçesiyle 15.000 TL’yi ödemeyeceğini söylüyor. Ben bu konuda sizden yardım ve önerilerinizi istirham ediyorum. Şirket karar defterinde sadece sermaye tutarı 20.000 TL ve pay durumlarını gösterir yazı var. Ayrıca 15.000 ödenmemiş sermaye diye bir ibare yok. Bu yüzden de belediye kendileri tarafından ödenmemesi gerektiğini söylüyor.

  • Soru Cevaplandı
  • 27.03.2015

Lise mezunu zabıta memurunun görevde yükselmeye girip zabıta komiseri olarak atanması

Kontder Kullanıcısı -

110 yıllık lise mezunu zabıta memuru görevde yükselmeye girip başarılı olduğunda zabıta komiseri olarak 3. dereceli kadroya atanabilir mi? 657 sayılı Kanunun 68/B maddesinde yüksek öğrenim mezunu olmak şartı olduğundan soruyorum. Atanamaz ise; lise mezunu zabıta memuru 3. dereceli kadroya atanırsa ileride ne gibi sıkıntılar çıkabilir.

  • Soru Cevaplandı
  • 27.03.2015

Beyan verme zamanının geçirilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Belediyelerce uygulanan usulsüzlük cezaları hakkında merak ettiğim bir konuyu danışmak ve bilgi almak istiyorum. Şöyle ki mükellef 2009 yılında soyadı değişikliği nedeniyle 6 bağımsız bölümden 3'ü işyeri, 3'ü mesken olmak üzere bütün hizmetlerden yararlanan mülkleri var tapu iktisap tarihi itibariyle değişmiş olsa ve idarenin bilgisi olmamakla beraber çünkü (bilgi formları tapu müdürlüklerinde her bir taşınmaza ayrı ayrı a4 kâğıtlara basım yapardı)şimdi ise elektronik ortamda takip ediliyor mükellef 2015 yılında bir işi nedeniyle başvurmuş olsa; beyan verme zamanını aştığından her bir bağımsız bölüm için 2. derece usulsüzlük cezası kesmek gerekir mi ya da nasıl bir işlem yapılır

  • Soru Cevaplandı
  • 24.03.2015

Sözleşmeli personelin intibakı ve geçici işçi olarak çalışılan sürenin kazanılmış hak aylığında değerlendiremeye tabii tutulup tutulmayacağı

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde “Geçici İşçi” statüsünde çalıştırılmakta iken 5620 Sayılı Kanun uygulaması gereği sözleşmeli personel statüsüne geçirilmeleri Bakanlıkça onaylanan personelimiz 5393 Sayılı Kanunun 49.maddesi hükümleri uyarınca 02.11.2007 tarihinden itibaren “Tekniker” kadrosunda sözleşmeli olarak göreve başlamıştır. Sözleşmeli personel statüsünde Tekniker kadrosunda görev yapmakta iken; 6495 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ilgili 657 Sayılı Kanuna ek-lenen geçici 41.maddesi gereği 15.09.2013 tarihi itibariyle asli memur olarak “Tekniker” kadrosuna ilgi-li personelin ataması yapılmıştır. Personelimizin Sözleşmeli Tekniker olarak ifa ettiği 5 yıl 8 ay 12 gün hizmet süresinin tamamı ile 1 yıl 6 ay askerlik hizmet süresi emekli keseneğine esas aylığı ve kazanılmış hak aylığında değerlendiril-mek suretiyle intibakı yapılmıştır. Yapılan bu intibakın uygunluğu ile 16.03.1998 tarihinden 01.11.2007 tarihine kadar olan (3165 gün) 8 yıl 9 ay 15 gün “geçici işçi” statüsünde mevcut hizmetinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36/C-1 maddesi gereğince kazanılmış hak aylığında değerlendirmeye ta-bii tutulup tutulmayacağı hakkında bilgi verebilir misiniz?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.03.2015

Tek meskeni olan ev hanımlarından istenecek belgeler

Kontder Kullanıcısı -

Tek meskeni olan ev hanımlarından hangi belgeler istenir? Geçmişe dönük ödediği vergiler dilekçe tarihinden itibaren bütün ödediği vergiler mi geri ödenir yoksa mükellefe dilekçe tarihinden önceki beş yılı mı ödenir? Ödeme yapılırken ödenen vergilerin gecikme faizleri de geri ödenir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.03.2015

İki ilçe sınırları içerisine basan taşınmazın emlak vergisi

Kontder Kullanıcısı -

İki ilçe sınırları içerisine basan 350.000 m2 büyüklüğünde taşınmaz üzerinde birçok yapı bulunmaktadır. Yapıların bir kısmı bir ilçe de diğer kısmı ise diğer ilçe idari sınırları içerinde yer almaktadır. Bu yapılara ilişkin olarak alınacak emlak vergisi nasıl alınmalıdır? Her belediye kendi sınırı içerisinde kalan kısma ilişkin emlak vergisi mi alacak yoksa idari sınırı içerinde büyük alanı kalan belediye mi emlak vergisinin tamamını alacaktır?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.03.2015

Yeşil alan olarak gözüken yere yapılan yapılara 3091 sayılı Kanuna göre verilen yıkım kararının uygulanması

Kontder Kullanıcısı -

Belediye mücavir alanı içerisinde bulunan tapulama dışı olarak bırakılan ve belediye imar planında yeşil alan olarak gözüken bir taşınmaz üzerine eski belediye başkanı kendi döneminde ev, saman deposu, mandıra yaparak işgal etmiştir. 3091 sayılı Kanun gereği yapılan şikâyet sonucu yıkımına karar verilmiştir. Ancak infazı yapılmamıştır. Buradaki sorumluluk kaymakamlık makamının mı? Yoksa belediyenin mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.03.2015

Emlak vergi değeri hesabında ortak kullanım yerleri

Kontder Kullanıcısı -

10 Dairelik apartmanın zemini işyeri, apartmana ait sığınak, kalorifer dairesi, asansör ve havalandırma gibi ortak kulanım alanlarını daire sayısına bölerek dairelerin brüt m2 alanını çıkararak, emlak beyan kaydını yapıyoruz. İşyerini de daire sayısına ekleyecek miyiz? (İşyeri ortak alanları kullanmıyor.)

  • Soru Cevaplandı
  • 08.06.2016