Personel ödemelerinde öncelik

Kontder Kullanıcısı -

Belediyelerde maaş ödemelerinde memur veya kadrolu işçi maaşları önceliği var mıdır? Memur arkadaşlar önce bizim maaşımız ödenecek diyor? Kadrolu işçi de. Memur maaşı peşin kadrolu maaşı da çalışarak maaşını hak ediyor. İşçi ve memur maaşı aynı güne tekabül ediyor. Belediye başkanı önce memur maaşını ödeyeceğim, kalan para olursa işçi maaşını ödeyeceğim diyor. Kadrolu işçi sendikası da, gelen para belediyelerde dengelerin gözetilmesi mali hukukun bir gereğidir. Eşit şekilde işçi me-mur ayırımı yapmadan ödemeleri uygundur diyor? Bizi bu konuda aydınlatırsanız çok seviniriz.

  • Soru Cevaplandı
  • 09.06.2020

Bankalardan alınan kredilerin geri ödemelerinde temerrüde düşülmesi

Kontder Kullanıcısı -

Bankalardan alınan kredilerin geri ödemelerinde, taksit ödemesinin vade tarihinden 1 gün sonra yapılması halinde temerrüde düşülmüş olunur mu? Bankaca 1 günlük %15 oranında temerrüt faizi mi alınması, yoksa sözleşmede yer alan akdi faiz oranı üzerinden gecikme faizi mi uygulanması gerekmektedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.06.2020

Olağanüstü meclis toplantısının iptali

Kontder Kullanıcısı -

Olağanüstü meclis toplantısı çağrısı meclis üyelerine yapıldı iptal edebilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.06.2020

Bitişik dublekslerde vergi değeri

Kontder Kullanıcısı -

2019 Nisan ayında alman vatandaşı bir çiftten yazlık aldım. Devletin yeni çıkardığı bir uygulama ile anlaşmalı bir şirkete eksper raporu yaptırıldı. Rapor sonucu evin bedeli 300.000 TL olarak belirlendi. İşlemleri bu bedel üzerinden yaptık. Evim bitişik dörtlü dubleks şeklinde. Yani bir parselde 4 daire var. Bu sene emlak vergimi ödemek için belediye web sayfasını ziyaret ettim. Borç olarak 730 TL ödemem gerektiğini öğrendim. Yan komşuma sorduğumda 120 TL ödediğini öğrendim. Belediyeye e mail ile sorduğumda komşumun 60.000 TL üzerinden hesaplandığını benim 333.000 TL den hesaplandığını bildiren bir cevap aldım. Aynı ev için yaklaşık 5 kat fazla vergi ödemem gerekiyor. Ne yapmam lazım bana yol gösterirseniz sevinirim. İyi günler. /

  • Soru Cevaplandı
  • 28.05.2020

Emlak vergisi muafiyeti

Kontder Kullanıcısı -

Bazı haberlerde emlak vergisi vermeyen muaf olanlar hakkında bilgiler okudum. Bunların arasında çalışmayan işsiz olanlarında emlak vergisi vermeyeceği şeklindeydi. Ben herhangi bir işte çalışmıyo-rum emlak vergisi ödemek zorunda mıyım?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.05.2020

Meclis kararının kâtip üye tarafından imzalanmaması

Kontder Kullanıcısı -

Kâtip üyenin meclis kararlarına imza atmaması durumunda yapılacak işlemler nelerdir?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.05.2020

Hususi damgalı pasaport

Kontder Kullanıcısı -

5. Derece memur kadrosunda teknik hizmetler sınıfı tekniker (İşletme Lisan mezunu) unvanıyla çalışmaktayım. Aylık derecem 4, kademem 3. 15 Ağustos 2020 tarihinde 3. derecenin 1. kademesine yükseleceğim. Hususi damgalı pasaport alabilmem için kadro derecemin 5 ten 3' yükseltilmesi için ne yapabilirim? Belediye meclisi kararıyla bir memurun kadro derecesi 3'e yükseltilip hususi damgalı pa-saport alabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 26.05.2020

2559 sayılı Kanunun 6, 6585 sayılı Kanunun 13 ve 18. maddesi karşısında belediye encümeninin

Kontder Kullanıcısı -

2559 sayılı Kanunun 6, 6585 sayılı Kanunun 13 ve 18. maddesi karşısında belediye encümeninin görev ve yetkisi) 5393 sayılı Kanun: Encümenin görev ve yetkileri Madde 34- Belediye encümeninin görev ve yetkileri şunlardır: h) Umuma açık yerlerin açılış ve kapanış saatlerini belirlemek. 6585 sayılı Kanun: Çalışma saatleri Madde 13 – (1) Mesleğe, mevsime ve turizme özgü şartlar ve benzeri hususlar gözetilerek perakende işletmelerin bir kısmının veya tamamının çalışma saatleri, meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine yetkili idarenin görüşü alınmak suretiyle vali tarafından belirlenebilir. Ceza hükümleri Madde 18 – (1) Diğer kanunlara göre daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde, bu Kanunun; g) 13 üncü maddesine göre belirlenen çalışma saatlerine aykırı hareket edenlere bin Türk lirası, (4) Birinci fıkranın (h) bendinde öngörülen idari para cezalarını Bakanlık, diğer idari para cezaları-nı ise doğrudan veya Bakanlığın talebi üzerine yetkili idareler uygulamaya yetkilidir. 2559 sayılı Kanun: Madde 6 – Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden; b) Açık ve kapalı bulu-nacağı saatlere uymayan, iş yerlerinin işletmecilerine beşyüzmilyon Türk Lirası ile birmilyar Türk Lirası arasında idarî para cezası verilir. Bu maddede öngörülen idarî para cezaları, belediye sınırları içinde belediye encümeni, , belediye sınırları dışında il daimi encümeni tarafından verilir. Yukarıdakilerden hangisi doğru?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.01.2017

İtfaiye erinin fazla mesaisi

Kontder Kullanıcısı -

657 sayılı Kanuna tabi İtfaiye Eri olarak görev yapıyorum. 24 saat iş, 24 saat istirahat şeklinde çalışmakta olup, maktu mesai alıyorum. Bu çalışma şartları ne derece kanuna uygundur? 15 gün x 24 saat bir ayda toplam 360 saat görev yapmaktayım. Resmi bayram ve izinlerime karşılık herhangi bir izin ya da ek ödeme almıyorum?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.01.2017

Tüp satış irtibat bürosunun sınıfı

Kontder Kullanıcısı -

İlçemizde bir vatandaşımız kendine ait işyerine tüp satış irtibat bürosu olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı almak istemektedir. Konu ile ilgili olarak İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin, üçüncü sınıf GSM başlığı altında 5.3- de 250 kg'dan düşük kapasitedeki perakende sıvılaştırılmış petrol gazı tüp satış yerleri olarak bahsedildiğinden, açılmak istenen yerde tüp bulundurulmayacağından sadece irtibat bürosu olarak kullanılacağından ruhsatın 3. sınıf GSM olarak mı sıhhi işyeri olarak mı değerlendirmemiz gerekmektedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.12.2016

Dikkat geliştirmeye yönelik zeka oyunları ile Danışmalık, Aile terapisti, Kişisel Yaşam Koçu, isimleri altında işyerleri ruhsat talepleri

Kontder Kullanıcısı -

İlimizde Dikkat Geliştirmeye Yönelik Zeka Oyunları ile Aile Terapisti, Kişisel Yaşam Koçu, Danışmanlık (vs.) isimleri altında işyerleri ruhsat talebinde bulunmaktadır. Belediyemizce bu tarz faaliyet türlerinin psikolojik danışmanlık dalı veya alt kolu olarak değerlendirilerek bu tarz faaliyet türleri Sağlık Müdürlüğüne yönlendirilmektedir. Ancak İşyeri sahipleri ısrarla diğer belediyelerin bu tarz işyerlerine ruhsat verdiğini beyan ederek sıhhi ruhsat talep etmektedirler. Bu tarz iş kollarına belediyelerce ruhsat verilmesi mümkün müdür? Verilmesi halinde talep edilecek belge ve bilgileri neler olacaktır.

  • Soru Cevaplandı
  • 21.12.2016

Yeşil pasaport hakkından yararlanma

Kontder Kullanıcısı -

Babam öğretmen annemle babam ayrı ben annemle yaşıyorum, 19 yaşındayım, yeşil pasaporttan nasıl faydalanabilirim? Ayrıca, babamla görüşmüyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 20.05.2020