Yapı denetimine tabi yapılar

Kontder Kullanıcısı -

Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 10. maddesi (a ) 13. bendinde; "Kanunen belediyenin izni veya ver-gi ve harçlara tabi iken izin almaksızın veya harç ve vergi yatırılmaksızın yapılan işleri tespit etmek, bun-ların yapılmasında, işletilmesinde, kullanılmasında veya satılmasında sakınca varsa derhal men etmek, kanuni işlem yapmak" denilmektedir. İşyeri çalıştırıcıları tarafından işyeri önlerine çıkarılan her türlü emtianın kaldırılmasına yönelik, ikaz ve cezalara uymayanlara uygulanan işlem nasıl olmalıdır. Zabıta men etme yetkisini işyeri önlerindeki emtiaları alarak kullanabilir mi? Alınan malzemeler kaç gün bekletilir ve hangi koşullarda sahibine nasıl teslim edilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.04.2013

3194 sayılı İmar Kanunu 17. maddesine göre arsa satışı

Kontder Kullanıcısı -

İmar artık parsellerinin 3194 sayılı İmar Kanununun 17. maddesi gereği hudut aşırı parsel olarak yanındaki parsel malikine satışı yapılmakta, fakat imar artık parseli çeşitli nedenlerle iki parselin orta-sında ise hangi parsele satılacağı açık artırma ile mi olmalı yoksa diğer parsel maliki muvafakat vererek öbür parsele satışının yapılması sağlanabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.04.2013

Yapı Denetimi

Kontder Kullanıcısı -

17.08.2011 gün ve 648 sayılı KHK’nin 24. maddesine göre belediyemizin nüfusu 5000’in altında ol-duğu için 500 m2 yi geçmeyen yapılar için yapı denetim kuruluşu olmadan ruhsat veriyorduk. Fakat bazı fenni mesuller farklı köylerden 200 m2 yi geçmemek kaydıyla il özel idaresine proje onaylatılarak vatandaşların ruhsat aldıklarını ve 200 m2 yi geçtiklerinde yapı denetime tabi olduklarını beyan etmekte-dirler. 2013 yılında nüfusu 5000’ in altındaki belediyelerin yapı ruhsatı vermeleri konusundaki hüküm nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.04.2013

Fırın Ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğine göre sanayi bölgesinde fırın ruhsatı verilmesinde sakınca yok iken, İşyeri Açma ve Çalışma Yönetmeliğine göre sanayi bölgelerinde yapılaşma bitişik nizam olduğu için ruhsat verilememektedir. Aynı kurum içinde farklı uygulama olmaktadır. İşyeri Açma ve Çalışma Yönetmeliğinde veya imar yönetmeliğinde bir düzenleme yapılamaz mı? Ayrıca 3. sınıf gayrisıhhî mü-esseselerde 6-18 de fırınlar için bu madde uygulanabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.04.2013

SSK prim borçlarına karşı gayrimenkul takasında belediyedeki uygulama

Kontder Kullanıcısı -

31.05.2012 tarih ve 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlar-da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 33. maddesi ile 5510 sayılı Kanuna eklenen 41. maddeye göre SSK prim borçlarına karşı gayrimenkul takasında belediyedeki uygulama nasıl olmalıdır.

  • Soru Cevaplandı
  • 08.04.2013

Faaliyet raporu oylaması

Kontder Kullanıcısı -

5393 sayılı Belediye Kanununun 26 ve 56. maddeleri gereğince belediye başkanının faaliyet raporu oylamasında 9 meclis üyesi 8 red, 1 kabul oy kullanılmıştır. Faaliyet raporu red edilmiştir. Belediye baş-kanı için sonuç ne olur?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.04.2013

Tapu tahsis belgeli yapı

Kontder Kullanıcısı -

Tapu tahsisli bir yapımız mevcut, bina malikleri olarak eski olan binamızı 6306 nolu kentsel dönüşüm yasasından faydalanarak yenilemek istiyoruz. İlgili belediye birimleri tapu tahsis belgesi olan binaya yapı ruhsatı verilemeyeceğini beyan ediyor. İlgili dönüşüm yasası bizi kapsıyor mu? Tapu tahsis belgesi ile sahip olduğumuz bu yapının imar açısından başkaca bir engeli olmadığı halde tapu tahsis belgesi ile yapı ruhsatı almamıza ve 6306 sayılı Yasadan faydalanarak binamızı yenilememize bir engel var mıdır? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Bakanlık ile anlaşmalı finans kurumu tapu tahsis belgeli olmasının bir engel olmadığını söylemesine rağmen belediye imar sorumlusu tapu tahsis belgeli yapıya yapı ruhsatı veremeyiz demektedir. Nasıl bir yol izlemeliyiz, haklarımız nelerdir?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.04.2013

Umuma açık eğlence yerinde canlı müzik

Kontder Kullanıcısı -

Faaliyet konusu kahvehane, cafe, kafeterya gibi umuma açık istirahat ve eğlence yeri ruhsatlı işyerlerine canlı müzik izni verilebilir mi? Verilirse ne gibi prosedür uygulanması gerekir. İvedilikle cevap vermenizi arz ederim. Çünkü ilimiz de bu tarz bir sıkıntı bulunmaktadır.

  • Soru Cevaplandı
  • 06.04.2013

Memurken 5510 sayılı Kanunun yürürlüğünden sonra Belediye Başkanı seçilip tekrar memurlu-ğa atananın, özlük hakları ve emeklilikte kazanacağı tazminatlar

Kontder Kullanıcısı -

Gazipaşa Belediye Başkanlığında 2/2 dereceli şef kadrosunda memur olarak görev yapmakta iken, istifa ederek 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde İlçeye bağlı Kâhyalar Belediye Başkanlığına seçildim. Ancak bazı nedenlerden dolayı belediye başkanlığı görevinden Nisan 2012'de istifa ederek tekrar Gazipaşa Belediye Başkanlığındaki memuriyet görevine geri döndüm ve halen memur olarak çalışmaktayım. 1-Memuriyete tekrar başlarken yine 2/2 dereceden başlatıldım. Belediye Başkanlığında geçen sürenin kademe derece ilerlemesinde sayılıp sayılmayacağı? 2-Asaleten belediye başkanlığı yapmış olmam nedeniyle özlük haklarımda (ek gösterge, maaş vb.) kazanılmış hak olarak herhangi bir farklılık olup olmayacağı,? 3-Belediye başkanlığı yapmış olmanın emekli olduktan sonra maaşımda (makam tazminatı gibi) bir avantajının olup olmadığı?

  • Soru Cevaplandı
  • 26.09.2012

Şefin müdürlüğe atanması

Kontder Kullanıcısı -

1999 yılı yüksekokul diploması olan şef kadrosundaki memur müdür kadrosuna atanabilir mi? Görev yılı 18, 5 yıllık Şef.

  • Soru Cevaplandı
  • 25.09.2012

Konutlarda komşuların oluşturduğu gürültüde 5326 sayılı Kanunun uygulanabilirliği

Kontder Kullanıcısı -

Apartman/site ve konutlardaki ev faaliyetleri ve komşuların oluşturduğu gürültü (Konut içerisinde kişilerin kendi davranış ve alışkanlıklarından kaynaklanan, kapı, pencere kapatma, yürüme, konuşma, temizlik yapma, televizyon seyretme, radyo ve müzik dinleme, evcil hayvan besleme vb.) konularında Müdürlüğümüze gelen şikâyetlerde, denetim ve kontrole giden Belediye Zabıtası zaman zaman gürül-tüye rastlamamakta ve hakkında şikâyette bulunulan kişilere konu aktarıldığında iddiaları kabul etme-mektedirler. Şikâyetçilerin yazılı beyanları üzerine ilgililer hakkında Kabahatler Kanununun 36. maddesi uygulanabilir mi? Ayrıca, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Ek-1. maddesinde, uyuşmazlıkların çözüm yerinin mahkeme olduğu yolundaki düzenleme göz önüne alındığında, söz konusu site ve apartmanlar-daki gürültü şikâyetleri konusunda Belediye zabıtasının 5326 sayılı Kanunun 36/1. maddesini uygula-ması hukuka aykırılık teşkil eder mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.09.2012

Orijinal yedek parça temini

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemize ait araç ve iş makineleri için ihtiyaç olan yedek parça ve malzemelerin orijinal olarak temin edilmesinde izlenecek yol nedir? Açık ihale yöntemi ile almak istesek malzemeler orijinal parça olacak şartı koyabilir miyiz ya da ithalatçı firmanın tek olması hasebi ile ihalesiz alım yapılabilir mi? Orijinal olmayan bazı parçaların özellikle iş makinelerinde performansı düşürdüğü gözlemlendiğinden böyle bir sorun ortaya çıkmıştır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

  • Soru Cevaplandı
  • 24.09.2012