Belediye alacaklarının varislerden tahsili

Kontder Kullanıcısı -

Belediyeye imar para cezası, idari para cezası (kabahatler kanununa göre kesilen ), su borcu, kira borcu veya vergi borcu bulunan vefat etmiş mükelleflerin varislerine alacakları tahsil etme adına ödeme emri düzenlenebilir mi? Eğer düzenlebiliyor ise; ödeme emrini gönderdikten sonra dahi borç tahsil edilememişse borçlunun varislerine haciz ya da icra işlemleri yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 22.08.2012

2004 yılından önce yapılan yapılar

Kontder Kullanıcısı -

Belediye sınırları ve mücavir alanları içinde 2004 yılından önce yapılan ve şu anda ikamet edilen yapıların 2012 yılında şikâyet üzerine tespit edilmesi durumunda, cezai işlem uygulaması ne olur? Daha önceden (12.10.2004 tarihinden önce) elektrik abonesi almış olması, binanın eski olması verilen cezayı nasıl etkiler? (örneğin 1990 yılında bina yapılmış ve şuanda binada oturuluyor, mesken elektrik abonesi var, ama şikayet üzerine 2012 yılında tespit edildi) Bu durumda nasıl bir yol izlenmelidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 22.08.2012

İşyeri açma ruhsat harcının artırılması

Kontder Kullanıcısı -

İşyeri açma ruhsat harcı her yıl yeniden değerleme oranında artırılabilir mi yada belediye meclisi kararıyla m2'si üst limit olarak belirlenen 1 Türk Lirasının üstüne tespit edilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.08.2012

Dilenci malına el koyma

Kontder Kullanıcısı -

Dilencilerin mallarına el koyma ile ilgili her dilenci için ayrı ayrı mı encümen kararı almak gerekir? Yoksa tüm dilenciler için yılda bir defa encümen kararı aldırmak yeterli midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.08.2012

4734 sayılı Kanunun 21/f maddesine göre yapılan ihalede tek isteklinin ihaleye katılması nede-niyle ihale iptal edilir mi?

Kontder Kullanıcısı -

4734 sayılı Kanunun 21/f maddesine göre yapılan ihalede; 4 istekliye davet gönderildi, ancak tek istekli ihaleye katıldı, komisyon üyeleri en az üç kişi katılmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etti. 4734 sayılı Kanunun 21/f maddesi uyarınca gerçekleşen ihaleye tek firma katılması halinde (verilen teklif yaklaşık maliyetin altında ve diğer evraklar da uygun) ihalenin iptali gerekir mi? Komisyon üyelerinin iptal gerekçelerinde ihale ilanı yapılmadığı, işin hem ivedi olması hem de işin süresinin 1 yıl olmasının çelişki oluşturduğu belirtilmiştir. İhalenin ivedi olması nedeniyle 4734 sayılı Kanunun 21/f maddesi seçilmiştir. Ancak işin tamamlanması süreci 1 yıldır, bu da yapılacak hizmetin hava şartlarına maruz kalması nedeniyle 4 ay durmak zorunda kalmasından kaynaklanmaktadır. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

  • Soru Cevaplandı
  • 16.08.2012

Tam zamanlı sözleşmeli personel

Kontder Kullanıcısı -

5393 sayılı Belediye Kanununa göre tam zamanlı çalışan sözleşmeli personel fazla mesai alabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.08.2012

Akaryakıt fiyat farkı

Kontder Kullanıcısı -

1- Akaryakıt fiyat farkı, ihaleyi alan firmanın, bayisi olduğu dağıtım firmasının fiyat değişikliklerine göre hesaplanabilir mi? 2- Toptan alınmayan, belediye araçlarına fiş karşılığı alınan ve aylık ödenen akaryakıtın fiyat farkı hesaplanırken, ay içerisindeki fiyat değişiklikleri göz önüne alınmalı mı? Sadece faturanın kesildiği ta-rihteki bayi satış fiyatına göre mi hesaplanmalıdır. (A2 değeri)

  • Soru Cevaplandı
  • 14.08.2012

Mimara bir derece verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Açıköğretim Fakültesi Engelliler Entegre Mimarlık Bölümü mezunu bir personel özürlü memur ola-rak 2004 yılında memur kadrosunda göreve başlamış. Başlangıç kadro derecesi 9. derece memur kad-rosuna 9. derece 1. kademe olarak yapılmış. Bu işlem yanlış mıdır? 657 sayılı Kanunun 36. maddesinin ortak hükümler başlıklı kısmının 2. veya 4. fıkrasının uygulanması gerekir miydi? Unvan değişikliği sına-vına girerek mimar unvanını hak kazandığı tarih itibariyle bir derece verilmesi gerekiyor mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.08.2012

İşyeri ruhsatının devri ve yeniden ruhsat alınması

Kontder Kullanıcısı -

Bir ekmek fırını ruhsatını tapu sahibi olan şahıs adına 1987 yılında almış ve 2003 yılına kadar tapu sahibi fırını kendisi işletmiştir. 2003 yılında fırını işletmek üzere başka bir şahsa kiraya vermiş ruhsatını da bu şahıs üzerine devir etmiştir. Devir alan şahıs kira müddeti bittiğinde (2008 yılında) işyerini tahliye etmiş başka bir yerde ruhsatlı olarak faaliyetine devam etmektedir. Fakat aralarındaki husumetten dolayı ruhsatını tekrar devir etmek istememektedir, tapu sahibi fırını ruhsatsız olarak çalıştırmaktadır. Bu durumda; 1 -Devir etmeyen kiracıdan ruhsatın belediyeye iadesi istenebilir mi? 2- Kiracının ruhsatı devretmemesi sebebiyle tapu sahibinin de eskiden ruhsatı olması ve noter onaylı kira kontratını da ibraz etmesine dayandırılarak tekrar ruhsatlandırılabilir mi? 3- Kiracı faaliyetini durdurduğu için ruhsatı kendi beyanı olamadan iptal edilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.08.2012

Geçici görevlendirme

Kontder Kullanıcısı -

Ben 15/11/2011 tarihinde itfaiye eri olarak belediyede işe başladım ve hemen ardından 30 Kasım 2011 de de görevlendirme yazısıyla zabıta memurluğu yapmaya başladım. Yapmış olduğum görev itibariyle herhangi bir ek ödeme almamaktayım. Aday memur olduğum için de sendika üyesi olunamıyormuş. Öncelikle yapmış olduğum görevden dolayı ek ödeme alıp alamayacağımı, sendika üyesi olup olamayacağımı öğrenmek istiyorum. Birde görevlendirmeyle de olsa ne kadar süre zabıta memurluğu görevinde bulunabilirim? Görevlendirme süresi 1 yıl içerisinde ne kadardır?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.08.2012

2886 sayılı Kanuna göre yürütülen ihalelerde gün kavramı

Kontder Kullanıcısı -

2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 49 uncu maddesinde; açık teklif usulüyle yapılan ihalelerde istekli çıkmadığı, isteklilerin belgeleri veya son teklifleri uygun görülmediği takdirde, yeniden aynı usulle ihale açılacağı veya idare yararı görüldüğü takdirde, ihalenin bitiş tarihinden 15 gün içinde işin 43 üncü maddenin ikinci fıkrasında belirtilen esaslar dahilinde pazarlıkla yapılabileceği hükme bağlanmıştır. Pazarlıkla yapılacak ihalede, 15 günlük sürenin, 1 inci ve 2 nci günleri ile 14 ve 15 inci günlerinin tatil günlerine rastlaması halinde nasıl bir yol takip edilmelidir, 15 günlük bu pazarlık süresini iş günü olarak uy-gulamamız mümkün müdür?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.08.2012

Hizmet birleştirmesi- kıdem tazminatı

Kontder Kullanıcısı -

Ben 05.05.1978 doğumluyum. 01.08.1997 tarihinde SSK başlangıcım olup 4 yıl özel sektörde mesleğim haricinde bir işte çalıştım. 2005 yılından itibaren kamuda elektrik teknisyeni olarak çalışmaktayım.2012 KPSS’ yi yine mesleğim üzere elektrik teknisyeni olarak kazandım. Memur olarak atandım. SSK’ lı olarak prim gün sayım askerlik hariç 2700 günü kamuda olmak üzere, toplam 4000 iş günü SSK primim bulunmak-tadır. Size iki sorum var 1) Kıdem tazminatı alabilir yazısı ile kurumdan kıdem tazminatı alabilir miyim? 2) Memurluğa geçtikten sonra hizmet birleştirmesi yapsam sadece emekliliğe esas aylığımı mı etkiler yoksa kazanılmış hak aylığıma etki edip kıdem, derece ve ücret artışım olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.08.2012