İnşaat ruhsatı ve süresi

Kontder Kullanıcısı -

1- İlave kat ruhsat yenileme midir? Yoksa yeni bir ruhsat mıdır? 2- 2001 yılında alınmış bir ruhsat var ve 5 yıl içinde sadece bodrum yapılmış, 2013 yılında ise yapıya devam etmek isteniliyor. Ruhsat hükümsüz sayılır peki ruhsat için yeni proje mi çizilmesi gerek yoksa 2001 yılındaki proje mi geçerlidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.02.2013

Emlak tahakkuk memurunun görevleri

Kontder Kullanıcısı -

Emlak Servisinde, tahakkuk memuru olarak çalışıyorum. Bize verilen görevler, emlak tahakkuk, ÇTV, ilan reklam tahakkuk, idari para cezaları, evlilik cüzdanı geliri tahakkuku, inşaat ruhsatı harcı ta-hakkuku, zabıta park cezaları tahakkuku vs. belediyemizdeki tüm tahakkuklar ile ödemesi geciken kişi-lerin takibi, borçlarının tebliğ edilmesi, icra yazılarının yazılması, icra takibinin yapılması. Sadece iki kişi olduğumuz için tabi ağır geliyor bu kadar iş. Tüm bunlar gerçekten bir emlak tahakkuk memurunun gö-revleri midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.02.2013

Vekâlet Ücreti

Kontder Kullanıcısı -

(Vekâlet Ücreti) Kayseri Develi Belediyesinde 1993 yılından beri GİH kadrosunda memurum. 2012 yılında görevde yükselme sınavına girerek başarılı oldum ve şef kadrosuna atandım. 4 yıllık üniversite işletme mezunu-yum. Derecem 1/1, 2 yıldır destek hizmetleri müdürlüğünü vekaleten yürütmekteyim. Destek Hizmet-leri Müdürlüğünün derecesi 4 olarak ihdas edilmiştir. Bu durumda; 1-Vekâlet ücreti alabilir miyim? 2-Hiç bir işleme gerek olmaksızın vekâlet ettiğim müdürlüğün 1. derecesinin Özel Hizmet Tazmina-tından faydalanabilir miyim? Yoksa bunun için söz konusu müdürlük kadrosunun 1. derece olarak ihdas edilmesi mi gerekir? 3-Vekâlet ettiğim müdürlük kadrosunun ek ödemesinden faydalanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.02.2013

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

1-Kapasite raporu alınması bütün GSM’ler için şart mıdır? 2-Karayolu kenarındaki bütün işyerleri için yol geçiş izin belgesi almak zorunlu mudur? 3-Petrol istasyonları için bayilik sözleşmesi ve TSE belgesi isteniyor. İstasyon sahibi bayilik sözleş-mesi yapması ve TSE belgesi alması için ruhsat alınması gerektiğini belirtiyor. Bayilik sözleşmesi ve TSE belgesi alınmadan ruhsat verebilir miyiz veya bu konuda taahhütname alınarak verilebilir mi? 4-Tapuda tarla görünen ve üzerinde 2001 yılında elektrik abonesi ticarethane/yazıhane olarak ve-rilmiş olan işyerine ruhsat verebilir miyiz? 5-Bilardo salonu için Spor İl Müdürlüğünden, muayenehane için Sağlık İl Müdürlüğünden belge al-madan ruhsat verebilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.02.2013

İhale teklif zarflarının imzalanması, mühürlenmesi ve geçerliliği

Kontder Kullanıcısı -

İhale teklif zarfında, istekli, zarfın kapatılan yerini imzalayıp kaşelemesi gerekirken, zarfın üzerini imzalamış kaşelemiş, ihale teklif zarfı geçerli midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.02.2013

Aynı binada faaliyette bulunan şirketlerin çevre temizlik vergisi

Kontder Kullanıcısı -

Bir kişinin aynı binada faaliyette bulunan şirketlerden hepsine ortaklığı olması durumunda ve diğer kişilerin sadece bir şirkette ortaklığı söz konusu olduğunda tüm şirketlerin adına bir adet çevre temizlik vergisi mi oluşturulur, yoksa ayrı ayrı Çevre Temizlik Vergisi beyanları mı alınır? Ayrıca bu şirketler per-sonel sayısı üzerinden vergi ödemekte olup faaliyet bilgisayar yazılım hizmetleri şeklindedir. ve de tapu kayıtlarında bağımsız bölümler görülmemekte olup arsa tapulu bir yerden bahsetmekteyiz.

  • Soru Cevaplandı
  • 12.02.2013

Sözleşmeli personelin müdürlüğe vekâleti

Kontder Kullanıcısı -

Belediye bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan bir kişi boş bulunan mali hizmetler müdürü kadro-suna vekâleten atanabilir mi, dört yıllık iktisat mezunu, 2 aydır sözleşmeli olarak çalışmaktadır.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.02.2013

Pasaport ve vize ücreti

Kontder Kullanıcısı -

Yurtdışı geçici görevlendirmelerde pasaport ve vize ücreti personele ödenebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.02.2013

Hibe yoluyla edinilen şirket ortaklığında sermaye artırımı

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemiz hibe yoluyla bir şirket ortaklığı devralmıştır. Daha sonra meclis kararıyla sermaye artı-rımına gidilmiştir. Şu an da ise şirket belediyemizin hissesine düşen sermaye borcunun ödenmesini is-temektedir. Ödenmemiş sermaye borcunun hangi müdürlükçe ödenmesi gerekir. İşletme İştirakler Müdürlü-ğünce ödenmesinde bir sakınca var mıdır? İstenilen sermaye ödendikten sonra ödeyen müdürlüğün, ödenen sermaye üzerinde denetim yetkisi ve görevi var mıdır? Yoksa sadece sermayenin ödenmesiyle mi sorumludur?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.02.2013

Cami ve okulların bazı bakım ve onarım işlerinin yapılması

Kontder Kullanıcısı -

Beldemizde bulunan cami ve okullarca bazı bakım ve onarım işlerinin 5393 sayılı Belediye Kanu-nu'nun 14/b maddesi gereğince belediyemizce karşılanması talep edilmektedir. Kanunun 14/b maddesinde sayılan işler belediyeleri ihtiyari görevlerinden olması nedeniyle bu tür taleplerin belediyemizce karşılanması için nasıl bir yol izlenmelidir? Bu durumda karar mercii kimdir?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.02.2013

Su aboneliği

Kontder Kullanıcısı -

Sorum su abonelikleri ile ilgilidir. Biliyoruz ki; belediyelerin sağladığı içme suyundan vatandaşlar abonman sözleşmesi ile faydalandırılır. Tekel durumunda bulunan belediye haklı bir neden olmadıkça sözleşme yapmaktan kaçınamaz. Belediye söz konusu koşulları kabule hazır kişilerle sözleşme yapmak ve bu çerçevede hizmet sunmak zorundadır. Ancak, belediyenin sözleşme yapma zorunluluğu, hizmet-ten yararlanmak isteyen kişinin gerekli şartlara sahip olması ve hizmetin götürülmesinde yasal ve tek-nik imkânsızlıkların bulunmaması şartlarına bağlıdır. 3194 sayılı İmar Kanunun 31, 64. maddesi ile geçi-ci 11. hükümlerine göre; binanın yapım tarihi 12.10.2004 öncesi ise yapı ruhsatının aranmayacağı, bi-nanın yapım tarihi 12.10.2004-26.07.2008 tarihleri arasında ise yapı ruhsatının aranacağı ve buna göre yapılmış olma şartı, yapım tarihi 26.07.2008 tarihinden sonra olan binalarda ise yapı kullanma izin bel-gesinin mutlaka alınması gerektiği anlaşılmakta olup, benim görüşüm de bu doğrultudadır. Ancak belediyemize yapılan başvurularda yapım tarihi 26.07.2008 sonrası olan dairelere iskan bel-gesi alınmadan geçici-şantiye suyu aboneliği adı altında abonelik talep edilmekte olup, Su ve Kanalizas-yon Hizmetlerinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 5. maddesinin d bendine atıfta bulu-nularak, bazı belediyeler tarafından abonelik işlemlerinin de yapıldığı belirtilerek su aboneliği isten-mektedir. Sonuç olarak; yapım tarihi 26.07.2008 sonrası olan yapılara yapı kullanma izin belgesi olmadan su aboneliği yapılıp yapılmayacağı konusunda görüşlerinizi talep eder, saygılarımı sunarım.

  • Soru Cevaplandı
  • 06.02.2013

Kesin teminatın kira borcuna mahsup edilmesi

Kontder Kullanıcısı -

1- Belediye dükkânlarına 2886 sayılı yasaya göre yapılan ihale ile kiracı olarak giren mükellef kira süresinin dolması nedeni ile iş yerini kapatarak çıkmıştır. Belediyemize kira borcu vardır. Kesin teminatı ödemeyerek kira borçlarına mahsup edebilir miyiz, yoksa kendisinden dilekçe alarak mı bu işlemi yapmalıyız? 2-2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre açık ihale usulü ile 3 yıllığına kiraya verilen gayrimenkul 3 yıllık sürenin sonunda aynı kişiye tekrar açık ihale yöntemi ile mi veya hangi yol ile ihale edilmeli?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.02.2013