Birimlerin kendi ödeneğini başka birimlerin ihtiyacı için kullanması ve bütçe içi aktarma

Kontder Kullanıcısı -

1-Belediyelerde harcama yetkisi verilen görevliler (Harcama yetkilisi) yetkilerini (ödeneğini) sadece kendi müdürlük ihtiyaçlarını karşılamak için mi kullanırlar? 2-Müdürlüğün bütçe ödeneğinin yetersiz veya ekonomik gider kodu olmayan alımlarını, diğer mü-dürlüğün bütçe ödeneğinden karşılayabilir mi, ne şekilde yapılması uygundur?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.06.2013

Şef’in yan ödeme puanı

Kontder Kullanıcısı -

2006/10344 sayılı BKK dipnotlarında; "3-a) 16/a sırasında sayılanlara (1300), 16/b ve c sıralarında sayılanlara (1100), 16/d ve e sıralarında sayılanlara ise (750) puana kadar Temininde Güçlük Zammı, b) 17 nci sırada sayılanlara (750) puana kadar Temininde Güçlük Zammı, c) 16 ve 17 nci sırada sayılanlara (500) puana kadar İş Riski Zammı, kadro unvanları ile ilgili görevle-ri fiilen yaptıkları sürece ayrıca verilebilir. d) Uzman, Uzman Yardımcısı, Şef ve Amir kadrolarında bulunanlardan daha önce 16/c, d ve e sıraları ile 17 nci sırada sayılan kadrolarda bulunmuş olup aynı görevi yapmaya devam edenlere belirtilen sıralar ile dipnotun (a), (b) ve (c) sıralarında sayılan puanlar verilebilir." Hükmüne göre "şef" unvanının yan ödeme puanı "2250" olarak uygulanabilir mi? Bu konuda ku-rumlar arasında uygulamada farklılıklar bulunmaktadır.

  • Soru Cevaplandı
  • 13.05.2013

Sözleşmeli personelin iş sonu tazminatı

Kontder Kullanıcısı -

(Sözleşmeli personelin iş sonu tazminatı ) Belediye Fen İşleri Müdürlüğünde 3 yıl 3 ay gibi süre kadar 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine göre Tam Zamanlı Sözleşmeli İnşaat Mühendisi olarak çalıştım. 2011 yılı sonunda sözleşme sona erdiğinde, 2012 yılı için sözleşmem sözlü olarak taraflar arasında konuşularak yenilenmedi. Benim tarafımdan herhangi bir istifaname yok ve işveren Belediye Başkanlığınca da feshetme yazısı yok. Fakat çalışma performansımın düşük olduğu ve böyle devam ederse 2012 de sözleşmenin yenilenmeyeceği-ne dair Başkanlıkça tarafıma yazılmış bir uyarı yazısı var. Bu durumda, 3 yıldan fazla sözleşmeli çalıştığım kurumdan, sözleşmenin 8. maddesine ''Sözleşmeli Personel 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 7. maddesinde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde ve aynı maddede gös-terilen yönteme göre yapılacak hesaplama neticesinde bulunan miktarda iş sonu tazminatı hakkından yararlandırılır.'' hükmüne istinaden, tazminat alabilecek miyim?.

  • Soru Cevaplandı
  • 07.05.2013

Veteriner klinikleri için işyeri açma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

Veteriner hekimler, muayenehane ve poliklinik ruhsatı almak için 15 Ekim 2011 tarih ve 28085 sa-yılı Resmi Gazetede yayımlanan Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliğinin 6. madde-sinin 2. fıkrasında belirtilen kurumdan mı ruhsat alacaklar? Belediye Veteriner hekimlere ne ruhsatı düzenleyeceklerdir?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.05.2013

Sağlık raporunun hastalık iznine çevrilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Hekimden sağlık raporu alan bir memurun bu sağlık raporunu hastalık iznine çevirmesi yeterli mi? Yoksa belediye başkanından yeniden olur almaya gerek var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.04.2013

Sözleşmenin tasfiyesi durumunda kesin teminat

Kontder Kullanıcısı -

4734 sayılı KİK mevzuatı uyarınca tasfiye edilen bir işin, kesin teminatının idareye gelir kaydını yapmak amacıyla onaya yetkili makam ihale yetkilisi mi? Yoksa (Üst Yönetici) İlin Valisi mi? Görüşlerinizi bekliyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 29.04.2013

İşçilerin ücretsiz izin hakları ve iş sözleşmelerinin askıya alınması hususu

Kontder Kullanıcısı -

1- Sürekli kadrolu işçilerde ücretsiz izin süresi en fazla ne kadar olabilir? (Örneğin burslu yurtdışı eğitim için 2 yıl olabilir mi ?) Toplu İş sözleşmesinde, "işçiye müracaatı ve mazereti makul görülmek şartı ile 45 güne kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre işverence uzatılabilir" şeklinde hüküm bulunmakta-dır. 2- İdare ile karşılıklı iyi niyet kapsamında belirsiz süreli iş sözleşmesi askıya alınabilir mi? Eğer alı-nabilirse bunun süresi en fazla ne kadar olabilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.04.2013

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

Beldemizde daha önceden pastane olarak faaliyette bulunan iş yeri ruhsatı iptal edilerek burayı alan şahıs bu işyeri için vergi levhası çıkarmış ve vergi levhasında da "Yiyecek ağırlıklı hizmet veren ka-feteryaların faaliyetleri" diye yazmaktadır. Bu iş yerine nasıl bir ruhsat düzenlemeliyiz, ruhsata kafeter-ya olarak yazılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.04.2013

aynı adreste bulunan iş yerinin hemen yanındaki bir işyerine taşınmasında işyeri açma ve çalışma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmeliğin 8. maddesinde "İş yerinin başka bir adrese nakledilmesi halinde yeniden ruhsatlandırılması esastır" denilmektedir. Beldemizde faaliyette bulunan ruhsatlı kahvehane aynı adreste bulunan iş yerinin hemen yanındaki bir işyerine taşınmak istiyor. Adres aynı fakat kapı numarası değişik, bu durum da olan işyerine nasıl bir uygulama yapmamız gerekiyor?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.04.2013

Belediye encümenine işçi personelin üye olarak katılması

Kontder Kullanıcısı -

Benim sorum belediye çalışanlarından 657’ye tabi memur bulunmadığından işçi statüsündeki bir personelin encümen üyesi olabilir mi ve olması durumunda encümen huzur hakkı ödenebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.04.2013

Kafeterya için işyeri açma ve çalışma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

Tapu senedinde 2 katlı kâgir ev ve tarla olarak tescil edilmiş, ancak yapı kullanma izin belgesinde zemin kat mantar depolama+garaj+tahıl depolama ve 1.kat ise mesken olarak yapı kullanma izin belge-si verilmiştir. Bu binada kafeterya (sıhhi müessese) için işyeri açma ve çalışma ruhsatı talep edilmiştir. Zemin katı mantar depolama+garaj +tahıl depolama ve birinci kat mesken için yapı kullanma izin bel-gesi verilmiş olması kafeterya işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesine engel teşkil eder mi? Saygıla-rımla.

  • Soru Cevaplandı
  • 25.04.2013

Bir işyerine iki ayrı ruhsat verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Yapı Kullanım Belgesinde bir dükkan görünen işyeri fiiliyatta ortadan duvar örülerek ikiye bölünmüştür. İki dükkanında kapı numarası tek olmakta, girişleri yola cepheli ve ayrıdır. Dükkanların birinde erkek berberliği diğerinde turizm seyahat acentesi faaliyette bulunmak istemektedir. Söz konusu yerlere işyeri ruhsatı verilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 22.04.2013